Uutiset

19.-20.7. Alastaro Weekend

12.7.2008

RADALLE.comin Kauden 2008 neljäs koko viikonlopun tapahtuma on seuraavana ohjelmassa. Viikonlopun tapahtumissa ehdottomasti paras puoli on se että rata-aikaa on riittävästi joten kaikki halukkaat pääsevät takuulla osallistumaan ja radalla nähdään erittäin monipuolista kalustoa. Jännitys tiivistyy nyt etenkin driftingin osalta, lauantaina ajetaan FPDA RADALLE.com Pro-sarjan finaali, kun taas FDO:n kuskeilla on vielä tämän ajopäivän jälkeen mahdollisuus kerryttää pisteitään Ahvenistolla 9.-10.8. RADALLE.com kauden päätöstapahtumassa. Tapahtuman muita bonuksia ovat Artukaisissa avatun Jaguarsprintin toinen osakilpailu, osallistujia sprinttiin odotetaan lähes sataa kuljettajaa. Toinen harvinaisemmista herkuista on Kuorma-autojen ratakilpailu Truck Race joka toteutetaan lentävällä lähdöllä. Kuorma-autoja mittelöissä odotetaan nähtävän kymmenkunta. Mukana tapahtumassa myös Timeattack, EMMA Finlandin autoäänentoistokisa, burnajaiset, Suomen tuning-kaluston helmet näyttelypuolella havittelemassa pokaaleja ja tietenkin RADALLE.com BABEs sulostuttamassa varikkoa.

Ratana Alastaro on monen autourheilijan ja -harrastajan suosikkirata.

Alastaron moottorirata sijaitsee Kantatie 41:n (Turku-Nokia) varrella 160 km Helsingistä, 65 km Turusta ja 95 km Tampereelta. Mittaa radalla on 3000 metriä ja se on suosittu testi- ja kilparata monenlaiselle moottoriurheilutoiminnalle. Poikkeuksellisesti tässä tapahtumassa ei harjoiteta kiihdytystä Alastaron ¼ mailin kiihdytyssuoralla.


Drifting
Lauantaina ajetaan kahden Suomen suosituimman ja kovatasoisimman sarjan osakilpailut. RADALLE.com FPDA Drift Series 2008 valtakunnallisessa mestaruussarjassa ajetaan Kauden viimeinen osakilpailu eli FINAALI, joten taistelun taso tulee olemaan ennennäkemättömän kovaa! Sarja on tarkoitettu Pro-luokan drifting-kuljettajille, ja sarjan pääpalkintona kustannamme sarjan voittajan NOPI Driftin finaaliin Atlantaan, jossa voittaja saa käyttöönsä Ter-Techin rakentaman kilpailukykyisen kaluston ja huoltoryhmän. Toinen tämän kauden drifting-sarjoista on Finnish Drift Open Street, josta on puolestaan mahdollisuus nousta loistavalla kilpailumenestyksellä edellämainittuun Pro-sarjaan. FDO Street -sarjassa on vuorossa Kauden 2008 toiseksi viimeinen osakilpailu, jännitys tiivistyy loppua kohden, tämän osakilpailun jälkeen jäljellä enää Finaali Ahvenistolla 9.-10.8. Driftingiä voit harrastaa joko ottamalla osaa kilpailuihin lauantaina tai osallistumalla sunnuntaisille drifting-harjoitusvuoroille.

Voit tulla harjoittelemaan vaikka koko viikonlopuksi vaikka et uskaltautuisikaan ihan vielä kilpailuihin. Sunnuntain drifting ajovuoroille voit osallistua suorittamalla ratakatsastuksen ja ohjaajakokouksen sekä ratamaksun. Ratamaksu suoritetaan INFO-pisteeseen, josta sinut ohjataan eteenpäin.

Street luokkaan kilpailemaan voi ilmoittautua osoitteeseen pekka (at) radalle.com ja puolestaan FPDA-luokkaan ilmoittautumiset lähetetään osoitteeseen fpda (at) vastaheitto.com. Kilpailukutsun löydät vastaheiton foorumilta. www.vastaheitto.com

KILPAILUTOIMISTO
Kilpailutoimisto on kilpailupäivänä avoinna kilpailupaikalla lauantaina 19.7.2008 klo 7.30 alkaen. Kilpailutoimisto sulkeutuu 1 tunti viimeisen ajosession päättymisestä.

RADALLE.com ja On The Road Europe LTD palkitsevat parhaat driftaajat!
Pro sarjan voittajan RADALLE.com kustantaa NOPI-finaaleihin kilpailemaan Atlantaan. Osakilpailukohtaiset tuotepalkinnot tarjoaa RADALLE.com ja On The Road.

FPDA:n Sarjatilanne Motoparkin osakilpailun jälkeen:

OSANOTTOMAKSUT
FPDA Drifting Series
Sarjailmoittautumismaksu 75 €
Osakilpailumaksu 50 €

FDO Finnish Drift Open Series
Sarjailmoittautumismaksu 30 €
Osakilpailumaksu 50 €

Ajoharjoittelumaksu 30 € lauantain ajovuoroille.

Paikalla rengaskone, jos sattuu renkaat kulumaan driftatessa. Hinta 10€/pari.

FDO:n Sarjatilanne Motoparkin osakilpailun jälkeen

RADALLE.com FPDA PRO -sarjaan ilmoittautuneet:
Aalto Ami
Ahonen Teemu
Haanpää Henri
Hokkanen Harri
Kivi Marko
Leinonen Janne
Murtoo Tapio
Rintanen Juha
Törmänen Petteri
Vehviläinen Juha
Veikkanen Janne
Viitala Mikko

RADALLE.com FDO STREET-sarjaan ilmoittautuneet:
Hatakka Jukka
Holmberg Sami
Häkänen Ville
Iljin Tuomas
Ketola Keijo
Kivi Mika
Kiviharju Sakari
Laakso Janne
Mäenpää Pete
Packalén Petri
Puttaa Arne
Pöytälaakso Juha
Suhr Niko
Syrjälä Joni
Säike Kimmo

















Jaguarsprint
Keväällä 2008 RADALLE.com ja kolme autourheiluseuraa (Turun Urheiluautoilijat, Momo Racing Team ja Kristiinan Seudun Urheiluautoilijat) lanseerasivat uuden asfaltilla ajettavan rallisprint-sarjan, Jaguarsprintin. Kyseinen laji eroaa rallisprintistä eli rallin erikoiskokeista vain sillä, että kaikki osakilpailut ajetaan pelkästään asfaltilla. Asfaltti alustana tekee tästä ehdottomasti näyttävän ja nopeavauhtisen sprintin. Laji sai nimensä sarjan upean pääpalkinnon mukaan, sarjan voittaja kuittaa suorituksistaan syksyllä ajettavassa neljännessä osakilpailussa eli finaalissa palkinnokseen vuoden -68 Jaguar MK II:sen. Jaguarsprintin ensimmäinen osakilpailu ajettiin Turun Artukaisissa johon oli yhdistetty perinteinen TUA:n Turkusprint osana uutta sarjaa. Nyt vuorossa on lajin toinen osakilpailu ja se ajetaan sunnuntaina Alastarolla lomittain Truck Race -kilpailun kanssa. Lue lisää Jaguarsprintistä.

20.7. Jaguarsprint -kilpailukutsu

Jaguarsprintin ilmoittautuminen on päättynyt sunnuntaina 13.7.

» Tästä tsekkaamaan lähtöluettelo


Truck Race - kuustonniset keijukaiset
Kemoralla tutuiksi tulleet ratojen jättiläiset irrottelevat taas Alastarolla kun luvassa on rekkavetureiden tämän kauden toiseksi viimeiset mittelöt. Kuorma-autojen ratasarjassa eli tuttavallisemmin keppiluokassa aika-ajot ajetaan muiden ratasarjojen tapaan. Osakilpailuissa ajetaan lämmittelykierros, ja sen jälkeen autot starttaavat lentävästä lähdöstä. Paikoiltaan lähtö olisi liian vaarallista autojen valtavan painon takia.

Viikonlopun aikana ajetaan kaksi osakilpailua. Ensimmäisen osakilpailun lähtöjärjestyksen ratkaisee aika-ajojen tulos. Viikonlopun toiseen lentävään lähtöön ryhmitytään ensimmäisen osakilpailun sijoitusten perusteella. Kussakin osakilpailussa ajetaan yleensä kymmenen kierrosta, ja matkaa kertyy noin 30 kilometriä. Alastaron mutkaisella radallakin autojen keskinopeudeksi tulee noin 100 kilometriä tunnissa. Mutkaisesta radasta ja autojen isosta koosta huolimatta ohituksia tehdään usein.

Sarjapisteistä taistelevien kuljettajien on pidettävä parasta mahdollista vauhtia yllä, mutta samalla on muistettava, että jarrut kuumenevat helposti ja menettävät tehonsa. Kun autoista otetaan kaikki irti, on tavallista, että turbot paukkuvat ja tekniikka pettää muutenkin. Se antaa lajille oman jännityksensä, kun lopputulosta on vaikea ennustaa. Radalla keppiluokan kuljettajat taistelevat täysillä, mutta varikolla kaikki muuttuu. Kun hajonneita autoja korjataan kiireellä, apu tulee usein naapuritallista. Yhteisenä tavoitteena on, että radalle saadaan aina mahdollisimman monta autoa.

Kuorma-autoluokkaan ilmoittautuneet:
Forsström Erik, Mercedes-Benz mb 1625, PaiUA
Jauhiainen Jarkko, Scania 113, K-alan FK-K
Järvinen Juhani, Scania T143H, HämUA
Krapi Petri, Volvo N10, KySUA
Mäkinen Mika, Sisu SL 250, KySUA
Norrback Juhani, Renault 420 dci, ParkUA
Rinne Juha, Sisu SL 250, VaToSUA
Salonen Matti, Volvo NL10, KySUA
Suhonen Kari, Volvo N 12, HuiUA
Vikman Raine, Sisu SR 340, IKA-UA

Lue lisää keppiluokasta www.racetrucksfinland.fi/

PIONEER TOUR @ Alastaro


PIONEER -TOUR starttasi kuukausi sitten Ahvenistolta. PIONEER TOUR on näyttäviä kulkupelejä varikontäydeltä PIONEER PRO DJ:n tahdittamana. PIONEER äänentoistoammattilaiset ovat paikalla juuri sinun kysymyksiäsi varten. Anna PIONEERin kuunnella autosi ja kysele heiltä vinkkejä. PIONEERin kanssa yhteistyössä saat autosi soimaan paremmin. Esillä on erilaisia auton viihdekeskusia, perusmankkoja ja musiikkivehkeitä, joihin on integroitu GPS-systeemit. Tiesitkö, että 90% ensiasennussoittimista voidaan korvata paremmalla PIONEER soittimella? Tule käymään autosi kanssa PIONEERin pisteessä ja kysele eri vaihtoehdoista. Kun tulet seuraavaan PIONEER TOUR -tapahtumaan, voitte yhdessä arvioida muutokset. Tapahtumissa myös mahtavia messutarjouksia. Silmänruoaksi vielä PIONEER Babes!


EMMA (European Mobile Media Association) Finland Ry
Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja edistää autoäänentoiston harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä teknistä kehitystä erilaisten toimintamuotojen välityksellä. Yhdistys järjestää autoäänentoiston kilpailuja, joissa laadittujen kilpailusääntöjen perustella arvostellaan asennusten ja äänentoiston laatua.
Nyt lauantaina järjestettävä Alastaron EMMA-kisa on vuorossaan viides tänä kesänä, RADALLE.com tapahtumassa kilpailutoimintaa on esitelty useana vuonna peräkkäin, viimeksi 5.7. Motoparkissa. EMMA:n päiväaikataulu lisätään myös uutiseen lähipäivinä. » Tästä EMMAN sivuille tutustumaan toimintaan.

Kisaan ilmoittautuneet (ilmoittautuminen on sulkeutunut):

EMMA
Tero Tanninen Volkswagen Golf variant (EMMA Advanced-5)
Kimmo Kolkka Fiat Stilo MW 130 (EMMA Advanced-7)
Tom Hietaharju VW New Beetle (EMMA Advanced-7)
Johannes Pahkamaa Chrysler Neon (EMMA Advanced-Unlimited)
Joni Nilsson Nissan Almera HB (EMMA Advanced-Unlimited)
Pasi Kurjonen Citroen Xantia (EMMA Advanced-Unlimited)
Jami Karhu Toyota Corolla (EMMA Entry-Unlimited)
Juha-Matti Kurittu Peugeot 207 RC (EMMA Experienced-Unlimited)
Mikko Tossavainen Peugeot 206 GTi (EMMA Experienced-Unlimited)
Jari Ruotsalainen Volkswagen Golf III VR6 (EMMA Master-Unlimited)
Tuukka Nivala Audi A4 (EMMA Pure Passive)

ESPL
Tero Tanninen Volkswagen Golf variant (ESPL Experienced-2)


AIKATAULUT

LAUANTAI 19.7.
8:00 - Lipunmyyntiportit avataan
9:00 - 9:40 Drifting vapaat harjoitukset I
9:40 - 10:00 Autot rata-ajo
10:00 - 10:20 MP:t rata-ajo
10:20 - 11:00 Drifting vapaat harjoitukset II
11:00 - 11:20 Autot rata-ajo
11:20 - 11:40 MP:t rata-ajo
11:40 - 12:00 Vapaa rataan tutustuminen
12:00 - 13:20 Drifting lajittelu
13:20 - 13:40 Autot rata-ajo
13:40 - 14:00 MP:t rata-ajo
14:00 - 14:20 Autot rata-ajo
14:20 - 14:40 MP:t rata-ajo
14:40 - 15:00 Näytösajo / Autot rata-ajo varavuoro
15:00 - 16:20 Drifting finaali
16:20 - 16:40 Autot rata-ajo
16:40 - 17:00 MP:t rata-ajo
17:00 - 17:20 Autot rata-ajo
17:20 - 17:40 MP:t rata-ajo
17:40 - 18:20 Timeattack
18:20 - 18:40 Timeattack varavuoro / Autot rata-ajo
18:40 - 19:00 Kuorma-autovuoro / vapaa harjoitus
19:00 - 02:00 Voitonjuhlat / bileet ravintola Paddockissa

SUNNUNTAI 20.7.
8:00 - Lipunmyyntiportit avataan
9:00 - 9:30 Kuorma-autot, lämmittelyt ja aika-ajot
9:30 - 9:50 Autot, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
9:50 - 10:10 Drifting, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
10:10 - 10:30 Autot, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
10:30 - 11:00 Kuorma-autot kilpailulähtö 1
11:00 - 11:20 Autot, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
11:20 - 11:40 Drifting, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
11:45 - 12:00 Sprinttiesittely / rataan tutustuminen
12:00 - 13:30 Jaquarsprint kilpailulähtö 1
13:30 - 14:00 Autot, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
14:00 - 14:15 Drifting näytös
14:15 - 15:00 Osallistu omalla autolla sprint ajoharjoittelu
15:00 - 16:30 Jaquarsprint kilpailulähtö 2
16:30 - 17:00 Autot, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
17:00 - 17:30 Kuorma-autot kilpailulähtö 2
17:30 - 18:00 Drifting, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
18:00 - 18:30 Autot, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu
18:30 - 19:00 Drifting, Osallistu omalla autolla ajoharjoittelu

Liput: Lauantai 15€ / Sunnuntai 15€ / Koko vkl 25€
Rata-ajo Lauantai 30€ / Sunnuntai 20€


Jaguarsprintin ja Truck Racen järjestelyistä vastaa MOMO Racing Team.