Uutiset

RADALLE.com tiedottaa: Motopark!

3.6.2009

"RADALLE.com vastaa Itä-Suomen festarikansan huutoon Motoparkin viikonlopputapahtumalla 18.-19.7.2009"



Tekstit:Mia Sartesuo

Tuleva moottorikansan kisakunnon koitos järjestetään Itä-Suomessa Pieksänmaalla Motoparkin moottoriradalla ja Motomajoilla kun autokansan kuuminta kärkeä vetävä RADALLE.com laajentaa festareitaan entisestään. Paukkuja riittää niin paikalla nähtävässä erittäin monipuolisessa kalustossa, kuin myös vauhdikasta menoa jatkavissa iltakarkeloissa.

Perusajatuksena tapahtumissa on OSALLISTU-OMALLA-AUTOLLA tai moottoripyörällä -teema, jotta nuoret ja miksei vanhemmatkin moottoriharrastajat oppisivat käsittelemään ajokkejaan ääritilanteissa. Harjoittelu tapahtuu turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Eli kuka tahansa asiasta kiinnostunut ajokortin omaava henkilö voi omalla autollaan harjoitella RADALLE.com tapahtumissa rata-ajoa, driftingiä ja osallistua Katuautosprinttiin. Kaikkiin edellä mainittuihin voi ilmoittautua paikanpäällä.

Motoparkin 3,5 kilometrin mittainen rata on Suomen mielenkiintoisin, korkeuserojensa, kallistuksiensa sekä leveytensä puolesta, myöskään radan reunoja koristavista betonirännit eivät häiritse menoa, vaan turva-alueet ovat huomattavasti laajemmat kuin monella muulla radalla. Radan keskeltä löytyy myös täysimittainen ¼ mile kiihdytyssuora.

Kiihdytyssuoraa testataan jo lauantaina nimekkäitten kuskien kesken, kun viihdealan moniosaaja Mr Lothar heittää haasteen maakunnan kiihdytyskuninkuudesta. Yllätysnimiä on odotettavissa, kun titteliä lähdetään tosissaan metsästämään. Vastus tulee olemaan äärimmäisen kova, sillä MrLotharin punainen pentele Ferrari 348 TS ei jää viivalle mietiskelemään, kun valot vaihtuvat!

Tapahtumassa mainetta ja kunniaa voi niittää radan ulkopuolella myös burnisalueella. Uuden nimen “Burnajaiset” saanut kuminpolton kilpailu kasvattaa myös suosiotaan. Kisasta huudellaan pitkin kyliä ja kisaajia haastetaan niin kaveripiireistä kuin tuntemattomampienkin autoporukoiden keskuudesta.

Nähtävää ja ihmeteltävää riittää myös RADALLE.com autonäyttelyssä, josta erikoisen tekee se, että kaikki varikolta ja pysäköintialueilta löytyvät ajoneuvot osallistuvat automaattisesti kilpailuun pelkällä läsnäolollaan. Tapahtumassa tullaan näyttelyn puolesta palkitsemaan muun muassa upeimmat tuning-, kilpa-, tekniikka- ja hifi-autot, moottoripyörät, sekä tietenkin ratavarikolla eniten irvistyksiä aiheuttava menopeli eli sitruuna-ajoneuvo.

Näyttävät ja nopeat autot, sekä upeat naiset ovat jo vuosikymmeniä kuuluneet erottamattomasti yhteen, näin on myös RADALLE.com tapahtumissa. Varikolta löydät vauhdikkaat RADALLE.com BABEt jotka tulevat mielellään kuviin kävijöiden kanssa ja kertovat lisää tapahtumistamme. Tapahtumassa järjestetään myös RADALLE.com Festival-BABE -kilpailu johon voi ilmoittautua etukäteen osoitteeseen babes@radalle.com. BABEjen lisäksi naiskauneutta tapahtumassamme edustavat myös KORREK-vaahtoshown tytöt, Players tanssiryhmä sekä tietenkin iltaohjelman eroottisen vallattomat tähdet, joista ei alle 18-vuotialle kerrotakaan.

Radan vaietessa ohjelma jatkuu Motomajojen puolella. Kaksi isoa lavaa ja sisätiloihin rakennettu klubi luovat täydellisen festarifiiliksen. Dance-osastoa festareilla edustavat Dacia, ruotsalainen Baby Alice ja miljoonia albumeja myynyt ja useista hittibiiseistään, mm. Ecuador, tuttu saksalainen DJ SASH! Rokkibändien puolia Motoparkin festareilla pitävät mikkeliläinen reipasta suomipunkkia esittävä Anatomia, kovassa nosteessa oleva folk/fantasiametalliyhtye Crimfall Helsingistä, Tampereen uutta manserock-sukupolvea edustava Manzana, sekä tietenkin maakunnan ykkösnimi Ruoska, joka heittää Motoparkissa tämän kesän ainoan keikkansa. Illan kruunaa viime vuoden Euroviisuedustajamme Teräsbetoni. Klubissa ja ulkolavoilla yleisöä villitsevät myös useat DJ:t. Klubissa bailataan suuren suosion saaneessa vaahtodiscossa.

Lauantaina Pieksämäellä järjestettävä jenkkiautonäyttely Big Wheels ja RADALLE.com tekevät yhteistyötä. Suuri osa Big Wheels:iin osallistuneista amerikanraudoista saapuu sunnuntaina jatkamaan tapahtumantäyteistä viikonloppuaan RADALLE.comin kiihdytysajon merkeissä. Paikalle on tulossa näin ollen Suomen näyttävimpiä jenkkipelejä, sekä tietenkin myös paljon eurotuningin ja perinteisemmän rakentelun harrastajia ja kannattajia.

Motoparkin tapahtumassa on sunnuntaina virallinen ajanottolaitteisto ja -miehistö mahdollistamassa omalla autolla tai mp:llä kiihdyttämisen ¼ mile suoralla. Sunnuntaina kiihdytykselle on varattu stripe lähes koko päiväksi. Jälleen kerran on hyvä tilaisuus laillisesti haastaa kaveri viivalle ja katsoa kuka vie ja ketä. Kiihdytykseen osallistuu myös jenkkirekkanuppeja jotka ovat todellisia ratojen tonnikeijuja. Viime vuodesta laitetaan tässäkin paremmaksi, sillä näitä komistuksia saapuu tällä kertaa tuplamäärä eli kaiken kaikkiaan neljä.

Sunnuntaina kiihdytysaikatauluun jätetään rata & drifting-autojen mentävä aukko kun iltapäivästä ajetaan Timeattack-kilpailu, jonka jälkeen radan mutkat valjastetaan driftingiin. Vuorossa on Suomen suurimman ja suosituimman drifting-sarjan Finnish Drift Open:in osakilpailu, jossa taso on tänä vuonna entistä korkeammalla. Kilpailujen jälkeen avataan taas kiihdytyssuora ja päästään nauttimaan viimeiset ratatunnit stripen viehätyksestä.

Poikkeuksellisesti, tapahtuman kasvaneen luonteen vuoksi kilpaviikonlopun meluraja on 103dB (norm 97dB). Nyt ei ole mitään syytä jättää kovempaakaan kehrääviä menopelejä talleihin lepäämään. Osallistumatta jättämiselle ei kerta kaikkiaan löydy enää syitä.

Juontajana autotapahtumissa on itse legendaarinen Jorma Pulkkinen! Luvassa on paljon erilaista toimintaa – moottoreilla tai ilman – koko viikonlopuksi.

Tervetuloa RADALLE!

Liput: Lauantai ennakkoon 20€ ennen 19.6 lunastettuna, sen jälkeen 24€ (portilta 28€)
Sunnuntai ennakkoon 8€ (portilta 10€)
Huom! Artistit ja muut esiintyjät vain lauantaina!
Alle 12-vuotiaat huoltajan seurassa ilmaiseksi
Ajomaksu: ennakkoon 25€ ennen juhannusta lunastettuna ja sen jälkeen 30€
Tapahtuma on sallittu kaikenikäisille, Ikäraja K-18 vain anniskelualueella.
Ajoneuvon pysäköinti varikolle sisältyy sisäänpääsyyn.
Liput ennakkoon:
Lipputoimisto.fi ja Menolippu.fi
Juvan ABC/matkailuinfo, His Master`s Tattoo tatuointiliikkeet: Jyväskylä (Yliopistonkatu 36,Torikeskus 3. kerros), Mikkeli (Maaherrankatu 30), Varkaus (Kauppakatu 17), Kotka (Keskuskatu 5), Iisalmi (Päiviönkatu 18), Savonlinna (Olavinkatu 19-21), Imatra (Tainionkoskentie 10), Heinola (Siltakatu 12)
Tapahtuman järjestää: RADALLE Ua ry
Leirintäalueella myös telttailumahdollisuus!

Tapahtuma avoinna:
Lauantaina 10-02 (rata auki 11-18, festarialue 16-02)
Sunnuntaina 11-18
Lipunmyynti avoinna la 1-02 ja su 10-17

Lisätiedot: www.RADALLE.com, www.motopark.fi
RADALLE.com toiminnanjohtaja Aki ”AkinaattoRi” Salmela PUH: 0440707066
Promoottori/esiintyjät: Ohjelmatoimisto Trionfo, Jari Kuusisto Puh: 0505213159

Sijainti: Motopark, Itä- Suomen moottoriurheilukeskus, sijaitsee Pieksänmaan kunnassa Virtasalmella. Mikkeliin on matkaa 65 km, Pieksänmäelle 35 km ja Varkauteen 35 km.