Uutiset

RADALLE.com LASOL-Jääratapäivä Nousiainen 18.2.

14.2.2012

Viime lauantaina kierrettiin Drifting SM Tapio Murtoon suunnittelemaa endurance peltorataa nautiskellen isoista kulmista ja mahtavasta seurasta. Muttamutta, se oli sellainen rata se! Vastapainoa taitoluisteluajolle tarjoaa Nousiaisen pitkä ja leveä rata. Pitkät suorat ja aukeavat mutkat tarjoilevat Tyrvään heittomutkien vastapainoksi IsoaKovaa! Aatelkoon kukatahansa mitätahansa, mutta autoharrastepiireissä on kyse piiitkästä suorasta jaleveeeestä ja aukeavasta mutkasta. Mitä tekee todellinen rata-autoilun harrastaja siis radalla viihtyvä harrastaja jolla oma katuauto on ehkä hieman paranneltu tai valmiiksi hyvänä hankittu tällaisen uutisen luettuaan? Kesään on vielä aikaa ja ratojemme asfaltit vuorattu paksulla lumivaipalla ja ajamaan pitää päästä. RADALLE.com tarjoaa LASOL-Jääratakiertueellaan vuoden kolmannen mahdollisuuden nautiskella tutuissa ja turvallisissa puitteissa. Moni viettää aikaa tallila parannellessaan autoaan kesä kuntoon, mutta se todellinen harrastaja käy tuulettumassa viikonloppuisin hauskanpidon merkeissä missäpä muuallla kuin RADALLE.com LASOL -Jääratapäivillä. 

 

Tapahtuma avoinna kello 10 - 17

 

Suomen suosituin jääratakiertue tarjoaa elämyksiä runsaalle joukolle jääratakuljettajia ja harrastuksen parissa viihtyville kannustajillekin. Tapahtuma-alue on täynnä tohinaa ja elämyksiä. Tämän kertainen jääratapäivä vietetään Nousiaisissa Valpperin radalla. Tapahtumassa voit nauttia samanhenkisen porukan seurasta, seurata perheen kanssa ajoja, viihdyttää itseäsi jääradan tarjoamissa puitteissa.

Ajot vietetään Osallistu omalla -teemalla.

Osallistua voit siis ihan vaan vaikkapa tulemalla paikanpäälle nauttimaan hyvästä talvisesta autourheilutapahtumasta ja tuning-autonäyttelystä. Se toinen tapa nautiskella ensilauantaista on tulla paikan päälle mukana auto, moottoripyörä tai mönkkäri rata-ajosta nautiskelemana.

Parkkiauleet toimivat autonäyttelypaikkoina. Eli jos haluat tuoda esille helmeäsi voit tehdä sen ajamalla paikanpäälle. Arvovaltainen tuomaristo kiertää päivän aikana arvostellen ja tuomiten. Palkintojen jaossa kello 15:00 palkitaan näyttävimmät menopelit. Autonäyttelyyn sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua, riittää että tulet paikalle

Rata-ajeluun osallistua voit siis autolla, ralli-autolla, moottoripyörällä, tai mönkkärillä. Jääratapäivä vietetään Nousiasissa piiitkällä ja leveeeellä jäädytetyllä peltoradalla.  Rataohjelmassa on lauantaina mm. Liukkaan kelin ajoharjoitteliua, rata-ajoharjoittelua, Jää-drifting, jää-katuautospint ja kaikinpuolin nautisekelua liukkaissa olosuhteissa. Päivän ohjelma tarjonta ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 

Koska päivään mahtuu runsaasti ohjelmaa, tarjoaa se erittäin viihdyttävän ulkoilmapäivän myös niille, jotka tulevat paikan päälle ilman ajoaikomuksia. Päivä on jaettu omiin ajovuoroihin autoille, ralliautoille (niin sanottu nopea-ajovuoro) sekä MP/ Mönkijöille. RADALLE.com suosittelee tapahtumaa lämpimästi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle.

Liukkaan kelin ajoharjoittelu. Suomessa kelit ovat talvisin useasti liukkaat ja varsinkin etelä-Suomessa liukkaus tulee yleensä yllättäin. Näihin yllättäviin tilanteisiin voi varautua esimerkiksi seuraamalla säätiedoituksia, mutta yllättävään tilanteeseen voi varautua vain harjoittelemalla. RADALLE.com jääratapäivillä voit liukastella turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Staffimme huolehtii turvallisuudestasi kun harjoittelet. Oman turvallisuutesi takia koulutettu Staffimme turvakatsastaa autosi ja valvoo radalla tapahtumien kulkua varoittaen muita radan käyttäjiä esimerkiksi mahdollisista pyörähdyksistä. Olemme varanneet paikalle myös ammattitaitoista pelastushenkilökuntaa pahimman varalle. Muistathan, että radalla on kypäräpakko.

HUOM! Lauha sää on pehmentänyt Nousiaisen jäärataa niin paljon, että jouduimme perumaan piikkirenkaiden käyttömahdollisuudet. Eli tapahtumassa saa ajaa vain katulaillisilla nasta- ja kitkarenkailla. Pahoittelemme tätä! 

 

Jääkatuatosprint Katuautosprintin talvimuoto. Jääkatuatosprint on kerännyt runsaasti mielenkiintoa, luokkajakona 2- ja 4- vetoiset. Jääkatuautosprinttiin voit osallistua ilmoittamalla katukilvissä olevan katulaillisilla renkailla vartustetun autosi ja itsesi infoon. RADALLE.com palkitsee voittajat. Muista kypärä!

Jäädrifting Jäädrifting on näytösluonteinen setti joka ajetaan yleisön edessä. Parhaat palkitaan. RADALLE.com järjestää tulevalla kesäkaudella 2012 pohjoismaiden kovatasoisimmat drifting- kilpasarjat sekä puolet Drifting SM -sarjasta. Jääratapäivät ovat loistavia harjoittelumahdollisuuksia tulevan kauden luisuille.

RADALLE.com palkitsee tunnustuspalkinnoilla näyttävimmät kulkupelit.

Jokainen paikalle tuleva auto osallistuu RADALLE.com Tuning & Styling- kilpanäyttelyyn. Arvovaltainen kilparaatimme kiertää koko päivän parkkialueita etsien helmiä. Raati merkitsee löytämänsä helmet laittamalla tuulilasiin “Sinut on palkittu”-lapun. Jos helmeesi ilmestyy moinen lappu, tuo se täytettynä infoon ja rupea harjoittelemaan kameran edessä poseeraamista. Palkinnot jaetaan kello 15:00. 

Melurajat ja yleiset järjestyssäännöt.

Meluraja on virallisen mittaustavan mukaan 110db. RADALLE.com suosittelee kuitenkin pitämään mölyt alle 96db, jotta taataan näiden ajopäivien jatkuvuus tulevaisuudessa. Järjestäjällä oikeus estää erittäin kovaa meluavan laitteen käyttö alueella. Radalla ajettavien autojen alla tulee olla öljyn imeytysmatto ja/tai koko auton kokoinen nesteitä läpäisemätön pressu. Halvimmalla ja helpoimmalla saat hakemalla pressun ennen tapahtumaa muutamalla eurolla esimerkiksi Motonetistä. Pressuja myydään myös infopisteestä. Samoin siisteys on erittäin tärkeää. Roskat roskikseen ja pahoin vuotavien ajoneuvojen tuonti alueelle kielletty. Järjestäjät pyytää osallistujilta siisteyttä ja asiallista meininkiä jotta tapahtuma saa luvat viranomaisilta seuraavaksikin talveksi.

Palkittavat luokat
Autot I, II, III
Tunnustus I
Sitruuna
Katuautosprint I, II, III 2-veto Katuautosprint I, II, III 4-veto

NÄIN TOIMIT, JOS HALUAT AJAA TAPAHTUMASSA:
Huom! Ajoharjoitteluautojen alla tulee varikolla olla öljynimeytysmatot ja/tai nesteitä läpäisemätön pressu! Mattoja myydään info -pisteessä

RATA-AJO harjoittelu 30e
ILMOITTAUDU Info-pisteellä
Kypäräpakko! Oma Kypärä mukaan. Hyväksytty kypärä, esim. mopokypärä käy. Autot katsastettu, vakuutettu, teknisesti kun- nossa. Max 2 henkilöä per auto.
Mp / mönkkärit / moottorikelkat: yllämainitun lisäksi vaatimuksena ajopuku, kengät ja hanskat.
Yhdellä ajokerralla suositeltava maksimi kierrosmäärä on noin 5–10 kierrosta, jonka jälkeen varikolle jäähdyttelemään / lämmittelemään.

OHJAAJAKOKOUS
Pakollinen kaikille radalla ajajille. (Käytävä ennen ajoa.) Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä. Ohjaajakokouksessa käydään läpi radalla ajamisen perusteet ja säännot. Näin kaikki ajajat tietävät yhteiset pelisäännöt.

LIPPUMERKIT

Sini-valkoinenlippu tai heilautus kädellä: lähtömerkki
Ruutulippu: maalilippu, kierros loppuun ja varikolle
Punainen: vaara, keskeytä ajo, palaa varoen varikolle
Keltainen: vaaratilanne, onnettomuus, aja varovasti
Musta: aja varikolle, puhutteluun

KATSASTUS
Pakollinen kaikille radalla ajajille (käytävä ennen ajoa).
Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä.

Hinnat: -10€ sisäänpääsy, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa
-30€ Ratamaksu.

Huom! Mikäli olet ostanut ennakkoon lipun joka oikeuttaa ajoon piikkirenkailla niin palautamme rahat mikäli ette tule tapahtumaan. Mikäli olette tulossa kuitenkin, niin hyvitämme erotuksen.

Osoite radalle: Saksalantie 445, Nousiainen