Uutiset

Timeattack R3 aurinkoisessa Motoparkissa

21.7.2012

Kilpailutoimisto avasi ikkunat iloiselle TimeAttack -kuljettajajoukolle kello 8:30. Katsastuksessa ilokseni huomasin, että uusia autoja nähdään radalla tänään. Elosen Competition Subaru oli valmistunut viimein, Clubia piristämään saapui Marko Haverinen, Timeattack pioneerit Hannonen ja Ahonen tuli ajamaan Competitioniin ja Clubiin vielä piristykseksi Sinkkilä Ferrarillaan.

Aamun harjoitukset alkoivat Club-luokalla, jonka rata oli hidastettu yhdellä shikaanilla. Keli oli aurinkoinen ja rata lämmin. Ferrari ajoi jarrupalat loppuun jo harjoitusten aikan, joten Ferraria ei radalla tänään enää nähdä. Aamun harjoituksissa koputeltiin 1:30 aikoja.

Aika-ajoissa Club luokka aloitti. Ajoikaa oli 20 minuuttia ja keli aurinkoisen kesäinen. Club harjoituksissa oli Sami Sivonen nopein Audi TT RS:llään ajalla 1:43.208. Nelivedot hallitsivat aamun harjoituksia poikkeuksena Oivo Civillään ajalla 1:46.825

Competitionin ja Unlimitedin aamun harjoitukset antoivat osviittaa päivän kulusta sekä kilpailun tasosta. Compin nopein oli Club luokasta siirtynyt Warelius Corvetellaan ajalla 1:42.642. Tom Warelius oli päivittänyt autoaan korkeampaan luokkaan asentamalla siihen turvakaaret. Warelius luottaa Hoosierin D.O.T. -katuslickseihin.  

Unlimitedin kärjessä käytiin todella tiukkaa kamppailua aamusta alkaen. Saku Nurminen takoi Subarulla aikaa 1:30.172 ja Antti Jani Janne seurasi uskollisesti perässä samalla sekunttiluvulla. Ensimmäisen ja neljällen välissä aikaa 0.621 sekuntia! 

Uusi tiimi GTR-luokan Bemarillaan jäi aamulla hieman kärjestä, mutta tiimille auto oli uusi tuttavuus ja kilpailuun oli lähdetty kokeilumiellä. Auto on 5 miehen kimppa ja tiimistä kaksi kävi kisaamassa. Pojat naputtivat aamulla kellolle ajaksi 1:35.612.

Motoparkin melulupa rajoittaa rata-aikaa, joten lajitteluja ajettiin tällä kertaa vain yksi stintti totutun kahden sijaan.

Club luokassa ajetaan nimensä mukaisesti normiliikenteeseen tarkoitetuilla katuautoilla. Club luokan autoissa ei ole turvakaaria tai muitakaan autourheiluun tarkoitettuja turvavarusteita, joten club -luokan rataa on hidastettu keinotekoisin shikaanein ja rengasrjajoituksin. Näistä johtuen Club luokan ajat eivät ole verrattavissa muihin rata-aikoihin. Club luokka on Timeattack -sisäänastumisluokka.

Lajittelut aloitettiin Club -luokalla aurinkoisella kelillä. Sami Sivonen oli päivän nopein Audi TT RS:llään ajalla 1:42.301. Alle 2,5 litraisten nopeimman kierrosajan kellotti Marko Oivo Civicillään 1:43.758.

Competition -luokan lajitteluissa nähtiin myös tekniikkamurheita. Hjerppen Lotuksessa porsi vetonivel ja Alasaarelta etuperä. Luokan lajittelut vei Tom Warelius Corvetellaan ajalla 1:38.395. Hjerppe oli saanut Lotukseensa uuden turbon jonka vauhdittamana saatiin aika 1:40,206 ja sitten alkoikin voimansiirto-ongelmat. Competitionin Subarut taistelivat keskenään ja JN -Motorsportin Alasaarta nopeammaksi asettui Vanhatalo ajalla 1:42,069 voittaen Joni Alasaaren seitsemällä kymmenyksellä. JiiPee Kotalan Evo X sai ajakseen 1:44,123. TimeAttack Pioneerit, voittajatiimi Timeattackin alkuajoilta, Xtreme BMW mestarit kaudelta 2011 Hannonen ja Ahonen Bemareillaan kellottivat ajat Hannonen 1:45,411 ja Ahonen 1:48,387. Elonen oli saanut Subarunsa valmiiksi ja aikaa ajettiin 1:52,712.

JN-Motorsport ajeli Unlimited -luokan lajittelut kevennetyillä ahtopaineilla mutta Nurminen hieman tallikaveriaan tälläkertaa nopeampana vei voiton lajitteluista ajalla 1:28,377. Tämä aika on hyvin mielenkiintoinen sillä nopein kierrosaika Motoparkissa mikä Timeattack ryhmällä on tiedossa koppiautolla ajettuna on 01:32.411 jonka Kalle Sarlin Ford Escort RS Cosworth autollaan ajoi 31.8.2002 kilpailun toisella kierroksella. Tiedämme myös, että Pertti Kuismanen ajoi vuonna 1999 ajan 01:30.jotain, mutta Sarlinin kierrosaika on ainoa jonka olemme pystyneet varmistamaan. Tällöin Antti Oksan aika Timeattack kilpailussa 2010 olisi ollut jo rataennätys ajalla 01:32.371. Nyt siis piirretään rataennätyksiä uusiksi. Mielenkiintoista olisi saada joku AKK:n alainen kilpalaji nyt Motoparkkiin, jotta voisimme verrata päivän tuloksia niihin. Oksalla oli viimekaudella Motoparkissa ongelmia Audinsa kanssa, mutta nyt lajittelut menivät nappiin ja mies hävisi Nurmiselle 0,032 ajalla 1:28,409. Janne Niska ajoi 1:30,129. Uusi tuttavuus BMW GTR tiimi nappasi nelos- ja vitossijat ajoilla Juha Reinikainen 1:35,503 ja Mikko Huttunen ajalla 1:36,932. Jani Koskisen evo meni nyt todella kovaa kun ahtovuodot oli saat kuriin. Koskinen kellotti ajan 1:38,310. Ruokonen jäi Koskisesta vain aavistuksen Skylinellaan ajalla 1:38,460.

Mielenkiintoista oli seurata päivän kulkua ja varsinkin JN-Motorsportin ja Oksan Audin välistä taistelua, Audi lähti selkeästi kovempaa ja Subarulla kesti huomattavasti kauemmin kelata vauhteja. Oksan Audin vauhdit olivat huipussaan jo bussipysäkillä, kun taas Subaru meni täysiä vasta suoran lopussa.

Superlappia ennen oli hyvä tauko, joten käytin sen ajan tehokkaasti haastatellakseni kuljettajia. Kuljettajat kehuivat motoparkin rataa ja onhan tämä rata omakin lempirata. Alastaron suorat, jossa voi mennä oikeasti kovaa, nopeita ajettavia mutkia, Ahveniston tekniset mutkat ja korkeus erot saivat kehuja. Tämä yhdistelmä tekeekin radasta lähes täydellisen. Keli oli mukavan lämmin ja renkaisiin saatiin lämmöt kohilleen. Pikainen kaatosadekuuro kasteli radan ja kuljettajat matkalla ohjaajakokoukseen, mutta lämmin auringonpaiste kuivasi radan ja kuljettajat superlappia varten.

Superlapin Clubin vei Sami Sivonen isossa luokassa ajalla 1:42,501 ja pienessä luokassa Marko Oivo 1:44,802

Competitionissa Superlapin nopein oli Tom Warelius ajalla 1:36,662

Unlimitedissä Antti Oksalta oli jäänyt auton tankkaus vähemmälle ja superlap meni pätkimiseksi. JN-Motorsport nosti ahtopaineet kohilleen ja tiimi vei siis ykkössija ajalla Saku Nurminen 1:27,835. Jani Koskinen paranteli kakkoseksi ajalla 1:30,471. Pidämme Nurmisen aikaa rataennätyksenä kunnes toisin todistetaan.

Timeattack jatkuu Ahvenistolla elokuussa.

Katso kaikki tulokset: timeattack.mylaps.com 

 

 

Nyt onkin aika siirtyä festareiden humuun Motomajoille ja huomenna kisataan Driftingin merkeissä.