Uutiset

LATELA Starttaa YLE 2:sella Maaliskuussa

12.3.2013

YLE TV 2:ssa starttaa maaliskuussa auroharrastusta ja etenkin autonrakennusta käsittelevä tv-sarja.

LATELA

Kolme tonnia ja 30 päivää -taistelu

Latela on 10-osainen rehellinen kuvaus kaveriporukan autoharrastuksesta ja vahvasta ystävyydestä, joka natisee liitoksissaan, mutta kestää rankan kilpailun ja suunsoiton.   

Latela -nimisellä ryhmällä on kaksi autotallia, joissa laitetaan autoja ja vietetään muutenkin vapaa-aikaa. Joskus hyvinkin rankasti. 

Kymmenosaisessa sarjassa nämä autotallien urhot lyövät vetoa siitä, kumpi ryhmä rakentaa 30 päivässä hienomman auton pienellä budjetilla. Kummallakin on käytössään vain kolme tuhatta euroa auton hankkimiseksi ja laittamiseksi. 

Samaan aikaan miehet käyvät työssä ja yrittävät pitää suhteensa tyttöystäviin kunnossa.  Nämä varikkokäynnit eivät aina kuitenkaan ota sujuakseen. Aika ei tahdo mitenkään riittää suhteen hoitamiseen. Ja siitäkös riita syntyy.
 

"Usein käy siten, että jos jonkun muija ei viihdy meidän porukassa, niin kaveri joutuu valitsemaan kaveriporukan tai muijan. Ei vielä ole koskaan muija voittanut, eikä tule voittamaan", tiivistää Lauri Huttunen Latelan syvintä filosofiaa. 

Talleilla on ollut useita yhteisiä autoprojekteja vuosien varrella, mutta nyt niiden jäsenet kisaavat ensi kertaa toinen toistaan vastaan. Sarjassa seurataan läheltä tätä kilpailua, jossa huumori, huulenheitto ja autonrassaajien tapakulttuuri puetaan väkevään "tampereenkiäliseen" asuun. 

Latela syntyi 2005, kun kaksi armeijasta kotiutunutta Lauria, Valkaman ja Huttusen Late, perusti  kimppatallin autojensa laittamiseksi. Tallia alettiin luontevasti kutsua Latelaksi.  Pian siihen liittyi myös muita "roplaajia".  Latelan innoittamana ja autokärpäsen puremana Huttusen pikkuveli Jorma perusti oman ikäluokkansa kaverien kanssa muutamaa vuotta myöhemmin oman tallinsa Pikku-Latelan. 

Kisa alkaa, kun koko Latelan väki viettää "viihdepäivää" ja vuokraa paljun. Kylpemisen lomassa porukka lyö vedon ja kuukautta myöhemmin voittaja ratkeaa American Car Show'ssa, kun yleisö äänestää suosikkinsa. 

Tuottaja: Juha-Pekka Ristmeri / Filmaattiset 

Latela nähdään Yle TV2:ssa 25.3. alkaen kello 19.30 maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Areenan esitys alkaa päivää ennen tv-julkaisua, 24.3. 
Latela löytyy myös Facebookista osoitteesta http://www.facebook.com/pages/Latela/352646348105616 
ja sarjan videomateriaalia osoitteesta http://areena.yle.fi/tv/latela 

(Kuvassa senioritalli: Lauri "Late" Valkama, Riku Hietikko, Lauri "Amerikan Late" Huttunen, Härski Martikainen. Kuva: Juha-Pekka Ristmeri/Yle Kuvapalvelu)