Uutiset

TimeAttack Finland 2015 kuulumisia

15.12.2014

 

TimeAttack Finland 2015

 

Timeattackin järjestäjät ovat painineet pitkiä iltoja sääntöuudistusten parissa. Uudet säännöt ovat löytäneet pääosin uomansa, mutta viimeisiä sanamuotoja vielä hiotaan. 

Tässä kuitenkin tulevien sääntöuudistusten henki ja tärkeimmät kaudella 2016 täydellisesti käyttöön otettavat sääntömuutokset tiivistettynä. 

Tärkeimpänä viestinä halutaan painottaa, että jos olet ajanut time attackia, ja autosi on ollut vanhan sääntökirjan mukainen, on se myös uuden sääntökirjan mukainen. 

Uuden sääntökirjan rakenne on pyritty tekemään selkeämmäksi ja kieli yksiselitteisemmäksi kuin vanhojen, mutta itse säännöstön on tarkoitus pysyä olemassa olevien luokkien osalta entisellään. 

 

Uusi sääntökirja tulee sisältämään seuraavia merkittäviä uudistuksia:

-Modified-luokka jaetaan kahtia. Luokkien työnimet ovat tällä hetkellä Modified Street ja Modified Comp. Näistä Modified Street on nimensä mukaisesti lähempänä katuautoja kuin nykyinen Modified. 

    Modified street pähkinänkuoressa:

    -jako kahteen iskutilavuusluokkaan, yli ja alle 2.5 litraisiin

    -e-hyväksytyt katurenkaat

    -ohjaamon verhoilut ja kojelauta säilytettävä

    -minimi maavara tieliikennelain mukainen (80mm)

    -puolikaari riittää 

    -ei kilpavaihteistoja

    -ei jälkiasenteisia pohjalevyjä

-tieliikennelain henkeä noudattavat määräykset splitterien, spoilerien ja canardien osalta

-ajovarusteet ja turvavarusteet pakolliset, mutta sääntö väljempi kuin Unlimitedissä ja Compissa

-Alkuperäisten osien vaihto komposiittiosiin rajoitettu, vain konepeitto ja takaluukku voidaan vaihtaa.

-Renkaiden maksimikoot kyseistä korimallia koskevien tieliikennesäädösten mukainen 

Comp puolestaan säilyy käytännössä nykyisen Modifiedin kaltaisena, vain muutamia spoilereihin liittyviä sääntöjä tarkennetaan. Compissa DOT-slicksit ovat jatkossakin sallittuja. 

Tämän sääntömuutoksen myötä Club-luokan auton muuttaminen Modified-luokan autoksi tulee olemaan merkittävästi nykyistä helpompaa. Tiukemmin muutoksia rajaavat säännöt mahdollistavat kilpailukykyisen kaluston aiempaa pienemmällä satsauksella, ja silti merkittävästi clubiluokkaa kovemmat kierrosajat. 

Modified luokka jaetaan henkisesti kahtia jo kaudella 2015, mutta luokat ajavat yhtenä koko kauden. Street-luokan sääntöjen mukaisten autojen sarjavoittaja palkitaan trophy-palkinnolla kauden päätteeksi. 

 

-Luokkien yhdistäminen osanottajamäärän ollessa pieni

Jos luokassa kilpailuun osallistuu viisi tai vähemmän autoa, yhdistetään se seuraavaksi nopeampaan luokkaan. Unlimited-autoja ei liitetä toisiin luokkiin, vaan se ajetaan aina erillisenä. 

 

-Osakilpailujen määrä pudotetaan viiteen

Osakilpailujen pienemmällä määrällä pyritään tarjoamaan kilpailijoille paremmat mahdollisuudet osallistua suunnittelupöydällä olevaan NETA-sarjaan ja sen kolmeen osakilpailuun. 

 

-Iskutilavuusjaon muutos

Vanhan säännöstön sisältämä iskutilavuusjako ei ole ollut aukoton, joten sitä tullaan tarkentamaan. Iskutilavuusjako on käytössä Modified Street, sekä Club-luokissa. 

Käytännössä yli 2.5-litraisten luokkaan sijoittuvat jatkossa kaikki jälkiasennusahtimella varustetut autot iskutilavuudesta riippumatta. 

Pienempään luokkaan sijoittuvat alle 2.5-litraiset vapaastihengittävät autot, sekä alle 1.8-litraiset vakioahtimella varustetut autot. 

-Palkintogaala

Kauden päätteeksi jaettavat sarjapalkinnot jaetaan kauden päätösgaalassa, jonka muotoa ja rakennetta tarkennetaan myöhemmin. Gaalan ohjelma tulee kuitenkin olemaan juhlallinen illallistapahtuma tarjoiluineen ja asiaan liittyvine ohjelmineen. 

    Päätösgaala on osa sarjaa niiden osalta, jotka palkitaan. 

Gaala on maksuton palkinnonsaajille, mutta maksullinen muille.

 

Mediapaketti

Lajitiedotuksen edistämiseksi suunnitteilla on mediapaketti, jonka tarkoituksena on tuottaa lyhyt, noin minuutin mittainen videotiedote jokaisesta kilpailusta, joka valmistuu jakeluun kilpailupäivän iltana. 

Lyhyen tiedotteen lisäksi pyritään tuottamaan pidempi kisakooste, joka julkaistaan noin viikon sisällä kilpailun päättymisestä. 

Mediapaketin toteuttamisesta syntyy kuluja, joka on tarkoitus rahoittaa osittain sarjailmoittautumismaksuista. Mediapaketin toteuttamisesta syntyvien kulujen suuruus tulee olemaan 40-60 euroa per kilpailija kaudella 2015, ja se lisätään kokonaan tai jos toteutukseen löytyy sponsoreita, osittain sarjailmoittautumismaksuun. 

Mikäli mediapaketti toteutetaan, TimeAttack Finland toivoo tiimeiltä yhteistyötä tiedotusasioissa, ja toivoo, että tiimit toimittaisivat tiedotteita omista kuulumisistaan ja antaisivat omia videoitaan ja muuta mediamateriaalia kuvausporukan käyttöön. 

Kuva Jyrki Repo