Uutiset

RADALLE.com ja Super2000 etsivät yhteistyössä suomen nopeinta katuautoa!

7.3.2005

RADALLE.com ja Super2000 etsivät yhteistyössä suomen nopeinta katuautoa!





Tiedote Super2000:
Super 2000 Race kilpailujen oheisohjelmana on ensi kesänä Suomen nopeimman viritetyn vakioauton ja Suomen nopeimman urheiluauton etsiminen. Etsiminen tapahtuu yhteistyössä Radalle.com:in kanssa. Nopein auto ei ole se, joka kiihtyy parhaiten tai se, jonka huippunopeus on suurin. Nopein on auto, jolla voi ajaa mutkaisella asfaltilla nopeimmin. Siis nopein ratakierros ratkaisee. Mukaan pääsy edellyttää katsastettua ja kilvissä olevaa autoa siviilirenkain. Radalle.com tilaisuuksissa ajetaan paljon omilla autoilla, joista nopeimpia ohjataan Super 2000 Race kilpailujen yhteydessä pidettäviin nopeustesteihin. Tapahtumiin voi ilmoittautua myös suoraan Super 2000 Oy:lle. Tarkemmat ohjeet julkaistaan myöhemmin. Osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Osakilpailujen nopeimmat (2 kummassakin sarjassa) etsitään torstain tai perjantain harjoitusten tai mahdollisesti lauantain aika-ajojen yhteydessä. Parhaat 4 kisaavat sarjojensa lopullisesta tapahtuman nopeimman tittelistä sunnuntaina kilpailulähtöjen välissä. Kaikki tapahtumiin sunnuntaisin päässeet kilpailevat syyskuun Ahveniston kilpailun yhteydessä lopullisesta Suomen nopeimman vakioauton tai urheiluauton 2005 arvosta. Osallistuminen maksaa vain kulloisenkin radan ratamaksun verran, siis yleensä luokkaa 50,- €. Palkintopokaali on komea, diploomi hieno ja kunnia sitäkin suurempi.

Jos auton omistaja ei itse uskalla tai uskoo jonkun toisen olevan sen ratissa nopeampi, voi autoa ajaa kuka tahansa muukin rattimies. Aktiivikilpailijoita ainakin Super 2000:sta on lupautunut testikuljettajiksi, jos niin halutaan. Nyt haetaan nimenomaan nopeinta autoa, jolloin saman auton ratissa voi kokeilla useampikin kuljettaja. Paras autolla ajettu aika ratkaisee. Mitattavien nopeiden kierrosten määrää / ajokerta ei ole vielä päätetty, 3 on todennäköisintä. Samalla autolla voi olla useita ajokertoja.

JATKOA EDELLISEEN:

Kritiikkiä oli esitetty siitä, että nopeinta katuautoa (viritettyä vakioautoa ja urheiluautoa) etsittäessä autojen omistajat/kuskit vaarantavat henkensä ja terveytensä ajaessaan kaarettomalla autolla radalla.

Vastauksena totesin, että vastaavilla autoilla ajetaan kovia nopeuksia vapaiden nopeuksien maassa (Saksassa) ja jatkuvasti harjoitusmielessä myös aikoja ottaen esim. Radalle.com tilaisuuksissa ja eri merkkikerhojen ratapäivillä. Radalla ajo ei siten ole mitään uutta. Uutta on nopeista nopeimman auton etsiminen. Super 2000 on sopinut jo Radalle.comin kanssa, että siellä seurataan mahdollisia ehdokkaita. Mukaan ei päästetä ketä tahansa puukättä. Ajamisen virallisen ajanoton hetkellä täytyy olla hallinnassa. Se tiedetään aikaisempien näyttöjen perusteella. Samaa seurantaa voidaan tehdä merkkikerhojen tilaisuuksisssa ja Super 200 Race harjoituspäivinä. Autoja voi omistajan sijasta ajaa myös joku kokeniesta rataketuista, jos omistaja niin haluaa. Autojen täytyy olla ehjiä ja katsastettuja. Kuljettajilla tulee karsinta-ajossaä olla päässään hyväksytty kypärä. Karsinta ei ole kaiken kansan autojen testitilaisuus vaan tapahtuma, jossa erinomaisista autoista etsitään parhaat. Jokainen osallistuu teitenkin aina omalla vastuullaan, kuten kilailuissakin.

Jos ei näitä autoja voida päästää paalukisan tapaan radalle, ei sinne saisi päästää koskaan yhtään kaaretonta autoa. Epäilenpä, että se voisi olla rata-ajon loppu. Jos siviilipelillä ei pääse kokeilemaan vauhdin hurmaa, ei varmaan lähde panostamaan kilpa-auton rakentamiseen.



RADALLE.com yhteys henkilö: Aki Salmela 044 0707066

Kyselyjä voi jo nyt tehdä Super2000 sarjaorganisaattorille eli Ilkka Haapalaiselle p.
0500-436189