Uutiset

Timeattack R2 Kemoran 9.6.2012 kilpailuraportointia

9.6.2012

Timeattack R2 Kemoran 9.6.2012 kilpailuraportointia

 

Viimevuoden liukas Kemora oli monella mielessä vielä eilen illalla. Kauden 2011 kilpailu ajettiin kaatosateessa. Tälle kaudelle autourheilun suojelijat soivat kuivan ja kuuman asfaltin. Aamutuimaan keli oli viileähkö mutta aurinko paistoi taivaan täydeltä, luoden mahtavat puitteet tulevalle päivälle.

 

Aamu alkoi reippaalla ilmoittautumis- ja katsastuskierroksella. Autojen viimeistelyt oltiin saatu loppuun ja kilpurit olivat valmiina starttaamaan radalle. Ohjaajakokous täytti valmistelemamme luokkahuoneen, paikalla oli 20 kuljettajaa innosta pinkeenä. 

 

Harjoittelut 

Harjoittelut alkoivat kello 10:00 ja Club luokka oli ensimmäinen joka päästettiin radalle. Clubiin oli tehty radalle tuplaportti-shikaani hidastamaan suurimmat nopeudet Kemoran niin piiiitkällä ja ihanalla suoralla. Clubin harjoittelussa nopeimman ajan 1:24,757 tahkoi APR:n rutkasti piristämällä TT Audillaan Sami Sivonen. Tässä kisassa ainoana sarjan ulkopuolisena, eli laittomilla renkailla ajava upea Corvette, liekö jopa vajaa 600 heppainen, piirteli harjoituksissa ajan 1:31,49.

 

Competition luokassa ajettiin vapaata rataa, ja lajiin tutustumaan tullut, oikeasti auton mekaanikko Mika Rahkola fiilisteli paperille ajan 1.21,032, autona Volvon Evo koneella varustettu BMW 300. Mika otti tämän kilpailun puhtaasti testiajona pääkilpailuja varten, ja hyvä niin, lajihan sopii myös tämmöiseen toimintaan hyvin! Toivottavasti näemme tämän haastetta tarjoavan yhdistelmän useamminkin kilpailuissamme.

 

Unlimited luokassa uho oli kova jo heti aamusta, Saku Nurminen ajoi heti 1:12,029. JN-Motorsportin Subaru oli kuljettajansa Janne Niskan mukaan parhaassa iskussa ikinä, alusta tuntui todella hyvälle ja autoa oli erittäin helppo ajaa. 

 

Lajittelut

Lajittelut ajettiin lämpöisessä kelissä. Club -luokan sekä ensimmäisen, että toisen lajittelun kuningas oli Sami Sivonen Audi TT:llään ajoilla 1:22.136 lajittelu 1, ja 1:23,673 lajittelu 2. Tämä Audihan menee koneestaan johtuen isoon Club luokkaan. Club luokan alle 2500cc koneilla ajavissa dominaattorina toimi Marko Oivo Honda Civicillään. Oivo ajeli ensimmäistä kertaa uusilla muuttuneen rengassäännön mukaisilla renkaillaan ja ehkä juuri tästä syystä mutkat otettiin hieman varovaisemmin kuin aiemmin. Oivon parhaaksi ajaksi tuli 1:25,413 ja kuski olikin tällä tuloksellaan jo yleiskilpailun toinen. Club luokassa tällä kertaa kisaili yhdeksän kuljettajaa.

 

Competition -luokan lajitteluissa tahdin määräsi edelleen Mika Rahkola BMW 300:sella. Rahkolan paras aika oli 1:20,118. Joni Alasaari JN-Motorsportista jäi Rahkolalle 2,143 sekuntia.  JiiPee Kotala pirteän vihreällä Evollaan piirteli tulokseksi 1:22,262 jääden Alasaarelle vain kaksi kymmenystä. Samu Vanhatalo Subarullaan 1:23,350. Competition alle 2500cc toistaiseksi ainoa kuljettaja Mikko Kataja kiersi radan ajalla 1:24,095 todella tyylikkäällä ja huolella rakennetulla Toyota Starletillaan. Markus Hjerppe oli saanut ahtimen toimimaan Lotukseensa, mutta ahtopaineita ei ollut käytössä kuin 0,1 bar, kun autoa ei ole vielä penkitetty. Polttoaineena Lotus Elisessä RE85 ja tällä setupilla taiteiltiin kierros 1:25,151.

 

Unlimited luokassa ajettiin tänään pienimuotoiset kestävyysajot. Vanhan SuperSaloon luokan järjestäjien päänsärkynä oli kilpa-autojen kestämättömyys, kilpailut kestivät viisitoista kierrosta, mutta autot eivät. Tänään SuperSaloonin tuhkasta noussut Fenix lintu kävi pyörähtämässä kilpailussamme ja tekniikkamurheet karsivat osaanottajia päivän edetessä. Jari Järvenpään ahdin heräili vasta 5500 rpm kohdilla ja muuten lupaava Timeattack -paketti oli lajittelun hitain ajalla 1:16,486. Antti Oksan Audista porsi yksi ulompi vetari joten autolla ajettiin kolme ehjää kierrosta puskevana kolmivetosena 1:16,179.

Toni ”Rasse” Ruokosen uusi Skyline alkaa löytää sitä itseään ja ajaksi lajittelussa saatiin 1:15,925. Jani Koskisen Evon ahtopaineet alkoi hukkumaan päivän mittaan ja näin ollen ensimmäisestä lajitteluvedosta saatu 1:14,008 jäi paremmaksi. JN-Motorsportin Janne Niska piirteli huimat 1:12,560 ja vielä paremmaksi laittoi samalla Subarulla Saku Nurminen   ajalla 1:11,192.

 

Päivän mittaan keilamiehememme olivat sen verta kiireisiä että päätimme jakaa toisessa ohjaajakokouksessa humoristisen ”päivän keilaaja” -palkinnon. Palkinnon voitti eniten keiloja kaatanut Tom Warelius. Herralle ojennettiin keilapallo suurten aplodien saattelemana.

 

Superlap

Päivä huipentui, niinkuin kuuluukin Superlappiin. Club -luokassa osallistujia oli 8, joten päätimme ajattaa porukka kahdessa erässä 15 sekunnin välein.

Superlap ajettiin normiperiaatteella, eli lähtökierroksen jälkeen yksi lämppäri ja sitten aikakierrokselle. Clubin voitti alle 2500cc autoissa Marko Oivo Honda Civivillä ajalla 1:25,611 ja yli 2500cc autoissa Sami Sivonen Audi TT:llä ajalla 1:24,109.

 

Competition ja Unlimited luokkien Superlap ajettiin samalla järjestelyllä kuin Clubikin. Competitionin voiton vei alle 2500cc Mikko Kataja Starletillaan ajalla 1:24,827 ja yli 2500cc luokassa Mika Rahkola BMW:llään ajalla 1:19,888. Competitionissa kilvanajo oli todella tiukkaa; toiseksi tulleen Hjerpen ja neljänneksi tulleen Alasaaren ero oli vain vajaat kaksi kymmenystä.

 

Unlimitedissä Janne Niska ajoi ensin soolona, kun ajavat Saku Nurmisen kanssa samalla autolla.  Janne piirteli huiman ajan 1:11,598. Seuraavaan slottiin osallistuivat loput liikuntakykyiset autot kuljettajineen. Ahto-ongelmista kärsivät Jani Koskinen ajoilla 1:16,150 sekä Jari Järvenpää 1:17,022 vannoivat löytäväsä puuttuvat baarit ennen Motoparkin osakilpailua. Saku Nurmisen tavaksi on kuluvalla kaudella tullut räjäyttää pankki kilpailun viimeisillä sekunneilla; Saku keräsi voiton itselleen yli sekunnin erolla Jannen jo todella kovasta kierrosajasta. Sakun voitto aika oli todella huima 1:10,578