Infot

Tekeekö mieli radalle? Lue tämä ensin!

7.5.2010

RADALLE.com ratapäivien tarkoitus on tarjota mahdollisuus turvalliseen ajoharjoitteluun valvotuissa olosuhteissa. Radalla opetellaan turvallista käyttäytymistä nopeasti muuttuvissa tilanteissa leikin ja hauskanpidon varjolla. Yksi ratakierros sisältää useita tiukkoja jarrutuksia yhdistettynä tiukkoihin käännöksiin, jotka opettavat kuinka toimia tosipaikan tullen. Vaikka tarkoitus onkin pitää hauskaa, kannattaa muistaa pari seikkaa:

Radalla on ehdoton päihteettömyys ja ajamisen promilleraja on tasan 0. Autoon saa ottaa kyytiin radalla maksimissaan yhden matkustajan. Moottoripyörillä ei saa kyyditä matkustajia radalla. Kuljettajalla sekä mahdollisella matkustajalla oltava hyväksytty kypärä päässä. Ajoneuvon ikkunat tulee olla kiinni rata-ajon aikana. Ennen radalle menoa tulee ilmoittautua infopisteeseen, osallistua ohjaajakokoukseen sekä ratakatsastuttaa ajoneuvo. Katsastuspisteen ja ohjaajakokouksien sijainnit ja aikataulut saat infosta kysymällä. Ajoneuvon tulee olla katsastettu, teknisesti kunnossa sekä vakuutettu. Ajoneuvon kuljettajalla tulee olla voimassaoleva ajolupa! Ajoharjoittelu tapahtuu kuljettajan omalla vastuulla.

Ohjaajakokous on pakollinen kaikille radalla ajajille ja on käytävä ennen radalle pääsyä. Ohjaajakokouksessa käydään läpi yhteiset pelisäännöt radalla ajamiseen kuten lippumerkit, vaaranpaikat, ohitustavat jne. Näin kaikki kuljettajat tietävät yhteiset pelisäännöt.

Katsastukseen siirrytään ohjaajakokouksen jälkeen. Katsastuksessa autosta tarkistetaan mm. akun kiinnitys sekä se, että auton sisällä ei ole irtonaisia tavaroita. Kannattaakin heti matkaan lähtiessä ottaa mukaan reppu/laukku johon saa kamppeet talteen ja kaverille vahdittavaksi kun itse kiidät pitkin rataa. Katsastuksessa mitataan myös auton melutaso. Mikäli melutaso ylittää ilmoitetun desibelirajan ei sillä ole asiaa radalle ennenkuin desibelit on vaimennettu. Moottoriratojen ympäristöluvissa määritellään erittäin tarkkaan sallitut kellonajat ja melutasot ja riskinä on toimiluvan menettäminen joten tällä ei leikitä. Katsastuksen jälkeen oletkin valmis siirtymään varsinaiseen rata-ajoon.

Ratakatsastuksen tarkistuskohteita ovat mm.
- Jarrut (poljintuntuma, ei vuotoa järjestelmässä)
- Akun kiinnitys sekä johdotus
- Ajoneuvo ei vuoda nesteitä
- Auton tavara- ja sisätilat oltava tyhjennetty irtonaisista tavaroista
Turvavyöt toimivat ja ehjät
Auton osat ovat kunnolla kiinni
Ajoneuvon mölyt mitataan
Ratakatsastus hylkää vaaralliseksi katsomansa laitteen.

Ratavuorot on yleensä jaettu noin 20 minuutin pituisiin jaksoihin. Omalla autolla radalle -vuorot ovat juuri sitä mitä voisi päätelläkin, omalla autolla rata-ajoa. Näillä vuoroilla drifting ei ole sallittua ellei sitä ole erikseen manittu. Tämä käytäntö on osoittautunut kaikkein turvallisimmaksi sillä driftaajan ja pidolla ajavan ajoneuvon jarrutuspisteet ja ajolinjat ovat aivan erilaiset. Drifting -ajovuoroilla driftaus on sallittua, ellei jopa suositeltavaa. Näillä ratavuoroilla järjestään kaikki ajavat jatkuvasti sivuluisussa renkaat savuten. Lisäksi aikatauluista löytyy ajoittain Extreme -ajovuoroja. Nämä ajovuorot on tarkoitettu todella, todella nopeille katuautoille tai puhtaille kisapeleille. On suositeltavaa, että ajat noin viisi nopeaa kierrosta ja yhden jäähdyttelykierroksen jonka jälkeen varikolle tuulettumaan.

Vapaa rataan tutustuminen on tarkoitettu aivan kaikille tapahtumassa kävijöille. Tämä ei maksa mitään eikä vaadi kypärää ja kyydissä saa olla enemmän kuin yksi ihminen. Rataan tutustumisen aikana ajetaan turva-auton perässä, ohittaminen on kielletty sekä letkan nopeus rajoitettu 80km/h. Tämä onkin loistava tilaisuus nähdä koko moottorirata ilman, että ajat yleisillä ajovuoroilla.

Siirtokilvillä ajaminen

Tapahtumissa on mahdollista ajaa ajoneuvolla myös siirtokilvillä. Tällöin ajoneuvossa on oltava myös siirtovakuutus. Siirtokilvistä tulee selvitä, että autoa ajetaan radalla. Siirtolupapaperit tulee esittää ratamaksua maksettaessa.

Tervetuloa tapahtumiimme ajamaan!