Uutiset

RADALLE.com GREEN HELL Tour 2007

19.4.2007

RADALLE.com Green Hell Tour 2007

Kasaa samanhenkinen porukka ja lähde Suomeen tai Saksaan ajamaan – vapaiden nopeusrajoitusten puolesta!


Alkavan RADALLE.com kauden 2007 teema on Green Hell. Kaudelle valittu nimi on kunnianosoitus maailman kuuluisimmalle moottoriradalle Nürburgringille, josta käytetään lempinimeä Die Grüne Hölle eli Green Hell. Kyseinen rata haluttiin tuoda ohelmaan mukaaan kauden päätteeksi. Näin jokaiselle annetaan mahdollisuus lähteä tutustumaan Saksan rataan omalla autolla.
Ennen kuin syksy koittaa ringeineen, ajotaitoja on mahdollisuus hioa kaikkien aikojen monipuolisimman RADALLE.com-tapahtumakauden merkeissä.
Hyvä yhteistyö Suomen moottoriratojen ylläpitäjien ja RADALLE.comin välillä on mahdollistanut kaikki Suomen radat kattavan tapahtumakalenterin sekä mahtavan yleisöohjelman luomisen. Voit päästä tutustumaan Suomen moottoriratoihin ajamalla radalla omalla autolla tai moottoripyörällä tai seuraamaan yleisönä oheisohjelmaa.

RADALLE.com tapahtumissa viihdytään monipuolisen ohjelman parissa yleisönä tai kehitetään ajotaitoja, oikeilla moottoriradoilla!

Lyhyt Historia: Ratakokoontumisista Auto/rock Festareiksi.
Harrastus, ei vain autoja ja ajamista, vaan hauskanpitoa ja kokonainen elämäntapa.
RADALLE.com on lähtöisin 90-luvun puolenvälin jälkeen aloitetuista pienen porukan omista ajoharjoittelupäivistä, jotka ovat sittemmin kasvaneet kasvamistaan. Vuonna 2001 RADALLE.com sai muotonsa kaikille avoimena ratatapahtumana.
Vaikka RADALLE.com-tapahtumat rakentuvat rata-ajon ja ajoharjoittelun ympärille, on siitä vuosien varrella muotoutunut Suomen suurin tuning-tapahtumasarja.
Kantavana ideana on tarjota kaikille jotain, niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kuljettajille, tunnuslauseena osallistu-omalla-autolla!
Kaudella 2006 jaettiin yli 200 palkintoa, ratapäivillä oli yli 20 000 kävijää ja lähes 2000 radalla ajanutta kuljettajaa. Tämä kaikki osoittaa, että RADALLE.com on aivan omaa luokkaansa ja ylivoimaisesti Suomen suosituin tuning-/ratatapahtumasarja.


Tuning-/ Rata-ajo-/Drifting-kausi starttaa Artukaisissa Turussa 12.5.
Jotta ratakiertue olisi täydellinen, on mukaan saatava hiven historian havinaa. Vanhan Artukaisten radan pohjalle rakennettu katurata aivan Turun sydämessä aloittaa ratakiertueen. Paikka on ainutlaatuinen Suomessa, sillä missään muualla ei samaan paikkaan pysty rakentamaan näin monta eri rataa ja lajia – vieläpä yleisöystävällisellä tavalla aivan suurkaupungin keskustan tuntumaan.
Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Turun Urheiluautoilijoiden TUA:n, OCF:n, ja TMK:n kanssa.

12.5 Artukainen uutinen

Ensimmäinen varsinainen ratapäivä ajetaan 17.5. helatorstaina Ahvenistolla. Päivässä on jo sinänsä nostalgiaa, sillä ensimmäinen RADALLE.com-tapahtuma oli nimenomaan helatorstaina samalla legendaarisella radalla. Legendoista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta tapahtumien virallista ääntä ja juontajaa Jorma Pulkkista, jolla on kokemusta tuplasti enemmän kuin tapahtumien keskivertokävijällä on ikää.

Kansainvälisiä suuntauksia seuraten RADALLE.com-tapahtumatarjonta laajeni kaudella 2006 festareihin, ja tällä samalla linjalla jatketaan. Jo perinteeksi muodostunut heinäkuun puolenvälin viikonloppu (tänä vuonna 14.-15.7.) Motoparkissa on jo varattu moneen kalenteriin. Suositussa viikonlopputapahtumassa on tänäkin vuonna lauantai-illalle luvassa Suomen ykkösrivin artisteja ja mahdollisesti myös ulkomaisia esiintyjiä.
Hyväksi havaittua konseptia laajennetaan tänä vuonna myös Pohojanmaalle, kun RADALLE.com festarit valloittavat Kemoran 1.-2.9. Tapahtumassa ajetaan kuuden tunnin yökisana VW-kestävyysajo.

Kauden huipennus Nürburingillä.
Kuten jo jotkut ovat voineet kiertuenimestä päätellä, viittaa GREEN HELL -nimitys Nürburgringin pohjoiseen 21 km pitkään osioon, Nord Slaifeen. Suomalaisille harrastajille on nyt annettu mahdollisuus lähteä kokemaan omalla autolla tämä vain haaveena ollut rata.
Matkaan voi ilmoittautua www.radalle.com-sivujen kautta, josta löytyy tarkemmat tiedot reissusta. Kaksi päivää ringillä ja toiset tuning-taivaassa Essen Motorshowssa tekevät matkasta varmasti kokemisen arvoisen. Matka toteutetaan yhteistyössä Nurminen motorsport (www.nikonurminen.com) -tallin kanssa, joka ajaa radalla kilpaa Porscheilla ja Type R Civiceillä tälläkin kaudella. Radalle voi tulla myös omin päin, mutta ajoissa matkan varanneille järjestetään laivat, hotellit ja muut tarvittavat etukäteen. Mikäli omaa autoa ei ole mukana, löytyy paikalta vuokrakalustoakin. Tätä unohtumatonta kokemusta ei kannata missata.

lue lisää Vihreästä helvetistä:
klikkaa Tästä


RADALLE.com-tapahtumissa voi kokeilla ja harrastaa.
Tapahtumien idea on mahdollistaa kaikki se hauska, mitä tiellä ei viralliseti saa tehdä: kovaa ajaminen, kaverista mittaa ottaminen kiihdytettäessä tai kumia polttaessa. Alkoholipolitiikka ajajille on tiukka nollalinja.
Rata-ajo
Kiihdytys
Drifting
Burnaus/ temppuilualue

Näytökset:
Mp-stunt
Kilpa-autoja

Kilpailut:
Supermoto-ATV-SM
Drifting

Tuning & Styling kilpailu/ näyttely
Palkintoluokat:
Paras auto
Paras MP
Tunnustus
Hifi/ice
Tekniikka
Kilpa-auto
Tyttöjen valinta
Sitruuna


Rata-ajo: ajoharjoittelu autolla ja moottoripyörällä!

Tapahtumien ajovuorot alustavasti tunneittain:
RATA-AJO autot 20 min
RATA-AJO moottoripyörät 20 min
Drifting sallittu ajovuorot 20 min
Vaikka tapahtumat ovat pääasiallisesti ajoharjoittelua, on ajajien taso selkeästi noussut vuosien varrella, ja jatkossa jaammekin ajajia taito- sekä nopeustason suhteen.
Uutuutena sekä yleisön toivomuksesta varaamme tällä kaudella aikaa ns. ensikertalaisten ratavuorolle, eli niille, jotka eivät ole koskaan ajaneet radalla tai ovat aloittelijoita lajissa. Näissä vuoroissa on pääsääntöisesti rajoitettu nopeus, ohituskielto ja safetycar aina radalla. Näin pystytään paremmin tarjoamaan mahdollisuus eritasoisille harrastajille.

Panostus moottoripyöräpuoleen kaudella 2007
Suomen suurimman moottoripyörälehden Biken kanssa yhteistyöhon.
12.5. Artukaisissa ajetaan Supermoto- ja ATV- SM-osakilpailut hyödyntäen 2 km:n katurataa, johon yhdistetään hiekkaosuus näyttävine hyppyreineen. Tällä vaudikkaalla radalla laji pääsee vihdoin kansainväliseen Supermoto-tasoon ja -tyyliin. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Turun Moottorikerhon kanssa.
Toinen varma SM-osakilpailu ajetaan 11.-12.8. Ahvenistolla. Mikäli Itä-Suomesta saadaaan kilpailun järjestämisorganisaatio kasaan, nähdään kolmas Supermoto- ja ATV-osakilpailu Motoparkin radalla 14.-15.7.
Lukuunottamatta kauden avausta on kaikissa RADALLE.com tapahtumissa varattu moottoripyörille omat ajoharjoitteluvuoronsa. Tarkoitus on jo vuosia ollut yhdistää auto- ja mp-harrastajia, sillä olipa sitten alla 2 tai 4 pyörää, on tämä harrastus yhteinen.

Kiihdytys
Overdrive / RADALLE.com -yhteistyö, kaksi suurta tekee yhteistyötä autoharrastuksen edistämiseksi. Overdrive on Suomen suosituin jenkkiautoyhteisö, joka myös haluaa edistää ja mahdollistaa harrastusta konkreettisesti radalla.
Vaikka RADALLE.com tunnetaan parhaiten euro-/tuning-harrastajistaan, myös amerikanautoharrastajat ovat löytäneet mukaan kasvavassa määrin. Kolmessa tapahtumassa on virallinen ajanottolaitteisto ja -miehistö mahdollistamassa omalla autolla tai mp:llä kiihdyttämisen StreetRacing-henkeen, silti vertailukelpoisilla tuloksilla.
12.5. Artukainen 201m katukiihdytys
26.-27.5. Alastaro 402m Em kiihdytysrata
14.-15.7. Motopark 402m Sm kiihdytysrata
Kiihdytyksen ajanoton hoitaa Suomen paras Tiimi: RiversideTimers ry.
Drifting = sivuluisun kuninkuusluokka
RADALLE.com Drifting Series ; Finnish Drift-Open 2007
Suomen monipuolisin ja kattavin avoin Drifting-mestaruussarja kiertää Suomen kaikki moottoriradat sekä erityisen Artukaisten katuradan 12.5., joka rakennetaan kerran vuodessa vain tätä tapahtumaa varten. Sarjaan kuuluu kuusi Drifting-osakilpailua, yksi jokaisella Suomen moottoriradalla. 4 parasta sijoitusta lasketaan loppupisteisiin. Lisäksi sarjaan kuuluu Drifting-harjoitusleirit ja kaksipäiväisissä tapahtumissa rakennetaan useita ratavaihtoehtoja. Sarja on avoin kaikille, ja se jakautuu kalustosta riippuen katu- ja kilpaluokkaan. Kauden 2006 sarjapalkintojen jako pidetään 12.5.2007 Turussa kaudenavauksen yhteydessä.

Harjoitteluun on mahdollisuus kaikissa yhdeksässä RADALLE.com-ratapäivätapahtumassa.
Drifting-kauden helmi on viikonloppu 7.-8.7. Botniaringillä. Sunnuntaina järjestetään Drifting–leiri, jolloin radalla on vastakkainen ajosuunta.
Uutuutena Suolenkki Drifting-kisa Ahvenistolla 11.-12.8., jolloin ajajat ja yleisö pääsevät suolenkille. Näin Ahveniston rataan saadaan aivan uusi ja monelle ennennäkemätön näkökulma.
Kemoralla ajetaan alkuperäisenä yödrifting finaaliviikonloppuna, sunnuntaina on mahdollinen ajoleiri, mikäli tarpeellinen määrä ilmottautuneita saadaan kasaan.
Lajin yhtenäistämiseksi myös muille Drifting-kilpailujen järjestäjille on tarjottu ja ehdotettu yhteistyötä niin kilpailujen, sääntöjen kuin turvamääräystenkin suhteen, sekä RADALLE.com:in että AKK:n taholta.

Suosittu suomalainen Drifting-aiheinen foorumi löytyy osoitteesta www.vastaheitto.com, ja säännot sarjaan löytyvät www.radalle.com/drifting.

Suomen virallinen sarja starttasi 2006 yhteistyössä AKK:n kanssa.
Drifting nimenä on vielä kovin uusi, vaikka ilmiönä se ei sitä ole. Lajin ensimmäisinä epävirallisina pioneereina voidaan pitää Haverisen veljeksiä, jotka huippunopeiden ratakierroksien lisäksi viihdyttivät yleisöä näyttävillä sladeilla/driftauksella jo 90-luvun puolella ratailloissa ja kilpailuissa. Eipä siis ihme, kun sarja lanseerattiin virallisesti Suomeen, ketkä loistivät taidoillaan ja kokemuksellaan.
Tiukan kauden 2006 aikana GTI Drifting Series -mestariksi itsensä driftasi jo sprinttipuoleltakin tunnettu Marko Haverinen maankuululla Opel Mantallaan. Katusarjan epävirallinen kuninkuus meni Juho Svennille.

Näyttely
Tuning & Styling -kilpailu sekä Autohifi.
Näyttely poikkeaa muista näyttelyistä siinä, että jokainen varikolle ajettu auto osallistuu automaattisesti RADALLE.com Tuning& Styling -kilpailuun. Tämä tuntuu sopivan suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin. Tuomaristona toimivat yleisön joukosta valitut tuomariryhmät, joiden ehdottamien autojen joukosta kokenut RADALLE.com-tuomaristo palkitsee parhaat.
Jo vuodesta 1997 Suomen eniten palkittuja tuning-autoja kautta aikojen.
Taas etsimme Suomen hienoimmat autot ja palkitsemme ne.
Tänä vuonna kasaamme ne yhteen loppukilpailussa.
Autohifiä arvostellaan ja palkitaan kaikissa tapahtumissa, sillä se on selkeästi olennainen osa tuningharrastusta ja rakentelua. Tämän puolen huippukalustokin vierailee RADALLE.com-tapahtumissa, sillä suomenmestaruusosakilpailu tulee Ahvenistolle 11.8. Osakilpailun järjestää Suomen autohifin kattojärjestö Emma/ Fasca.

Haluatko oman autosi RADALLE.com-edustusutoksi?
Onko sinulla hieno rakennettu auto? Haluatko säästää tapahtumamaksuissa ja tulla RADALLE.comin sponsoroimaksi? Tähän tilanteeseen pääsee kahta reittiä: Ota yhteyttä autosi tai moottoripyöräsi kuvien ja teknisten tietojen kera. Raatimme valitsee hienoimmat autot RADALLE.com-edustusautoiksi. Toisena vaihtoehtona on osallistua tapahtumiin, ja jos R-Tuning & Styling -kilpailussa pärjää, saa paikan tähän haluttuun ryhmään. Tähän ryhmään kuuluvat saavat isoja etuja tapahtumissa ja tuotesponsorointeja RADALLE.com-yhteistyökumppaneilta, esim. autohoitotarvikkeet vuodeksi Korrekilta.


Tapahtumien toteutus,
RADALLE.com Troops: harrastajilta harrastajille
Niin kuin muutkin autourheilutapahtumat, toteutettaan myös Ratapäivät talkoovoimin. Asiastaan kiinnostuneet tekevät tämän mahdolliseksi omalla panoksellaan. Joukkoihin kuuluu mm. organisaattoreita, lippumiehiä, kuvaajia, babeja sekä suuri joukko yhteistyökerhoja. Haluatko olla oman paikkakuntasi/ kerhosi RADALLE.com-yhteyshenkilö? Mikäli toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja liity joukkoihin. info ät radalle.com


Yhteistyöhön:.
RADALLE.com tekee mielellään yhteistyötä kilpailujärjestäjien, seurojen, Ua:itten ja autokerhojen kanssa. Talkoohenkilökunnalle tarjotaan etuja tapahtumissa ja yhteisöille näkyvyyttä, uusia jäseniä, autoja näytille, mahdollisuutta näytösajoihin tai vaikkapa mahdollisuutta tuoda yhteistyökumppanit tapahtumaan. Ohjaajakokokouksissa ja rataan tutustuttamissa teemme mielellämme yhteistyötä ”vanhojen RataGurujen” kanssa. Jos tunnistit itsesi ja haluat jakaa tietoja ja kokemuksiasi, ota yhteyttä. Mikäli sinulla tulee ideoita tapahtumien kehittämiseksi tai yhteistyöstä, ota rohkeasti yhteyttä.
Kehitetään autourheilun/ harrastuksen uutta tulevaisuutta yhdessä, sillä yhteistyössä on voimaa!


RADALLE.com kalenteri.

12.5. Artukainen KATURATA
-Rata-ajo
-Overdrive kiihdytys 201m
-Drifting ajovuorot radalla ja katu-Drifting OSAKILPAILU näytösalueella
-Supermoto ja ATV SM-osakilpailut.
-Näyttely
-Bileet

17.5. Ahvenisto helatorstai
-Rata-ajo
-Drifting ajovuorot

26.-27.5. Alastaro
-lauantaina Drifting ajovuorot ja OSAKILPAILU
-sunnuntaina Overdrive kiihdytys 401m

9.6. Ahvenisto
-Rata-ajo
-Drifting ajovuoro

7.-8.7. BOTNIADRIFT WEEKEND, Botniaring
-Rata-ajo
- lauantaina Drifting ajovuorot ja OSAKILPAILU
- sunnuntaina Drifting harjoitusleiri ja OSAKILPAILU käänteiseen suuntaan

14.-15.7. Motopark FESTIVAL WEEKEND
- lauantaina RATA-AJO Drifting ajovuorot ja OSAKILPAILU lähtösuoran päässä
-FESTARIT leirintäalueella
-sunnuntaina Overdrive kiihdytys 401m

11.-12.8. Ahvenisto + SuperSunday
- lauantaina RATA-AJO ja Drifting ajovuorot ja OSAKILPAILU Stadionin ympäri
- sunnuntaina Supermoto ja ATV SM-osakilpailut.
- SUOLENKKI Drifting harjoittelu ja päivän päätteeksi OSAKILPAILU,
(suolenkki suljettu Drifting käyttöön koko päiväksi)

1.-2.9. KEMORA FESTIVAL Suomi Drifting FINAALI viikonloppu.
-lauantaina RATA-AJO ja Drifting ajovuorot ja alkuperäinen YÖ-Drifting KISA
VW-Urhonajot 6h yö-kestävyys ajot
-FESTARIT leirintäalueella
-sunnuntaina mahdollisuus Drifting leiriin jos tarpeeksi ilmottautuneita,

29.9. Ahvenisto
-RATA-AJo
-Drifting ajovuorot

1-2.12 NÜRBURGRING