Uutiset

RADALLE.com esittelee: Jore Tikkasen Nissan Silvia ps13

26.6.2007




Nissan Silvia PS13

Auto on Shining Auton "tiimissä" ajanut Japanissa sekä D1 Street Legal sarjaa että Ikaten paikallissarjaa aina viimevuoteen asti. Viime syksynä talli rakensi uuden lähes identtisen auton tämän tilalle ja tutun japanilaisen kautta sain ostettua auton itselleni.

Auto oli siis jo Japanissa käynyt läpi suuren listan modifikaatioita aina korin jäykistehitsauksista koneen täydelliseen uudelleen rakentamiseen. Suomeen saapumisen jälkeen autoon on vielä vaihdettu moottorinohjaus, vanteet, uusi takaspoileri sekä grafiikat kokonaan uusiksi. Myös muuta pientä siistimistä ja esim sisustan purkua on toteutettu.

Moottorin iskutilavuutta on kasvatettu 2.1 litraan vakion 2.0 sijaan Tomein ylikokomännillä, kannesta löytyy Tomein osaa mm. 280ast nokka-akselit sekä säädettävät nokkapyörät. Välijäähdytin on HKS:n ja koko on luokkaa ISO. Turbosarjana Blitz KKK K3T ulkoisella hukkaportilla ja pakokaasut saattaa takapuskurin alta ulos täysin mittatilaustyönä tehty titaaniputkisto. Moottorinohjauksena nykyään siis A pexi Power FC jolla saadaan moottoria ohjattua täysin haluamallaan tavalla. Autosta on mitattu Japanissa yli 400hp tehot, mutta tällä hetkellä 1.1bar ahtopaineilla moottori tuottaa 315hp joka sekin on vain reilun 1000kg painavaan autoon varsin riittävästi.

Alustasta löytyy Racing Gearin JTC N1 coiloverit sekä läjä erilaisia säädettäviä tukivarsia mm. Cuscolta. Voimansiirroksi on otettu vaihteisto R33 Skylinestä ja jämäkkä sintterikytkin auttaa saamaan voiman laatikolle asti. Perästä löytyy 2-way lukko ja pysähtymistä varten on lainattu myöskin R33 Skylinestä jarrut sekä eteen että taakse.

Sisällä on Cuscon 7-point turvakaaret, Border Racingin kuppipenkki sekä Takatan vyöt.

Autolla on suomessa ajettu nyt muutama testi ja juhannuksena
osallistuttiin ensimmäiseen kisaan Nordic Drift Series 2007 osakilpailussa Norjan Vålerbanenissa ja sijoittuminen TOP16 pudotuksiin oli vähintäänkin tyydyttävä ottaen huomioon että kyseessä oli tosiaan ensimmäinen kilpailu sekä kuljettajalle että autolle.

Auto näkyy seuraavan kerran Radalle.com Finnish Drift Open-osakilpailussa Jurvan Botniaringillä 7.-8.7. vastassaan varmasti toinen toistaan kovempia laitteita suomen drifting kärjestä!



Onko sinun ajoneuvosi jollain tavalla massasta poikkeava tai sillä on kiinnostava historia?
Haluatko että sinun ajoneuvosi esitellään RADALLE.com sivuilla?
Ota reippaasti yhteyttä osoitteeseen toimisto @ radalle.com ja kerro omin sanoin kuvien kera laitteestasi.