Uutiset

Ahvenisto 40 vuotta -ratapäivät 11.-12.8.2007 -Aikataulut lisätty

28.7.2007




RADALLE.com aloittaa Hämeenlinnassa sijaitsevan Ahveniston moottoriradan 40-vuotisjuhlallisuudet kaksipäiväisessä OPC-tour tapahtumassaan 11.-12.8.2007!


Viikonlopun aikana radalla tullaan näkemään OPC-tour, Supermoto ja ATV SM-osakilpailu, AKK motorsport katuautosprint, RADALLE.com Finnish Drift Open-osakilpailu, RADALLE.com autonäyttely, FASCA:n EMMA-osakilpailu, kuumia RADALLE.com BABE:ja, Burnis-alue sekä tietenkin koko Ahveniston täydeltä kävijöiden omia autoja ja moottoripyöriä.
Lauantain ohjelmassa pääasiallisesti osallistu omalla autolla tai moottoripyörällä-teema ajovuorojen jakaantuessa suhteessa 40 min. autot ja 20 min. moottoripyörät.
Osa lauantain autojen ajovuoroista on "drifting sallittu" -ajovuoroja.
Lauantaipäivä huipentuu totuttuun tapaan AKK-katuautosprinttiin johon jokaisella kypärän ja katsastetun auton omistavalla kuljettajalla on mahdollisuus osallistua. Tapahtuman juontaa Legendaarinen Jorma Pulkkinen!
250:lle ensimmäiselle kävijälle Länsiauto OPC -tour yllätyslahja!



Synttäreitten kunniaksi kyseessä on koko perheelle suunnattu tapahtuma, jossa riittää ihmeteltävää pienimmillekin. Nyt koko pesue liikkeelle ja tutustumaan moottoriurheilun ihmeelliseen maailmaan kun tulevana viikonloppuna esitellään samassa tapahtumassa näinkin monia eri moottoriurheilun harraste- sekä kilpailumuotoja. Lapsille jaossa ilmapalloja, ja miksei vähän isommillekin. Alle 12-vuotiaat alueelle ilmaiseksi huoltajan seurassa.

RADALLE.com aikataulu la ja su

Lauantai 11.8.2007

9.00 Lipunmyynti avataan
FASCA:n EMMA-kisa alkaa
9.30 Ohjaajakokoukset alkavat
10.00 Moottoripyörät rata-ajo
10.20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
10.40 Autot rata-ajo
11.00 Moottoripyörät rata-ajo / hitaan ajovuoron koulutus ja ohjaajakokous
11.20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
11.40 Autot rata-ajo / hidas ajovuoro
12.00 Moottoripyörät rata-ajo
12.20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
12.40 Autot rata-ajo
13.00 Vapaa rataan tutustuminen
13.20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
13.40 Autot rata-ajo
14.00 Moottoripyörät rata-ajo
14.20 Ajonäytös / Supermoto
14.40 Autot rata-ajo
15.00 Moottoripyörät rata-ajo
15.20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
15.40 Autot rata-ajo
16.00 AKK-Katuautosprint
17.00 Moottoripyörät rata-ajo / palkintojenjako
17.20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
17.40 Autot rata-ajo
18.00 Rata sulkeutuu


Sunnuntai 12.8.

9.00 Lipunmyynti avataan
10.00 Drifting alkaa suolenkillä
12.00 Ohjaajakokous / Kilparadan suunnittelu
14.30 Finnish Drift Open -osakilpailu => 15.30
17.00 Palkintojenjako



OPC-tour: Opelin huippumallit ratakiertueella
OPC -tour alkoi tapahtumassamme Artukaisessa 12.5.2007 GT:n julkistustilaisuudella, jatkui Alastarolla 26.-27.5.2007 ja nyt on Ahveniston vuoro. OPC-tour tuo Ahvenistolle OPC tyttöjä, Opel GT:n, OPC Vectran ja OPC Corsan. OPC-lyhenne tulee sanoista Opel Performance Center -Tule paikanpäälle toteamaan miksi!



Lauantai ratapäivä

Lauantaina "osallistu omalla autolla tai moottoripyörällä"- ratapäivä. Auto- ja moottoripyöräurheilua pääset harrastamaan radalla ja varikolla lukuisissa eri muodoissa. Rata on koko päivän varattu sille itselleen: Rata-ajolle. Luokkia ovat Moottoripyörät (alustavasti 7-8 ajovuoroa), autot (alustavasti 7-8 ajovuoroa), Drifting -harjoittelu (alustavasti 6-7 ajovuoroa), AKK-katuautosprint, rata-autot-hidas (sarja tulokkaille, jotka jännittävät vielä isompia nopeuksia) ja tietysti rataan tutustuminen. Varikolla RADALLE.com Hifi- ja Tuningnäyttely sekä EMMA-osakilpailu.


Ratasäännöt tästä


Katuautosprint pähkinäkuoressa:
Kisat ajetaan asfalttiradalla, johon rakennetaan vaikeusastetta lisäämään hidasteita järjestäjän parhaaksi katsomallaan tavalla.
Kuljettajalla on oltava voimassaoleva auton ajokortti.
Kilpailuun voi ottaa osaa autolla, jossa on voimassa oleva katsastus ja liikennevakuutus. Auton on siis oltava katuliikennekelpoinen, tämä koskee myös auton renkaita.
Kilpailusuorituksen aikana kuljettajalla oltava päässään kypärä, ja turvavyö oltava kiinnitettynä. Kilpailusuoritus ajetaan ilman matkustajia yksittäislähtöina puolen minuutin/minuutin välein.
Kilpailija kuittaa allekirjoituksellaan suostuvansa ajamaan omalla vastuulla ja noudattamaan kilpailun sääntöjä, jotka jaetaan kirjallisena ilmoittautumisen yhteydessä. Erillistä ennakkoilmoittautumista tähän kilpailuun ei siis tarvitse tehdä, vaan rohkeasti INFO-pisteelle kertomaan halukkuudesta osallistua uutuuslajiin.

Lue lisää AKK-Katuautosprintistä


Burnajaiset

Nyt kumit Ahveniston asfalttiin ja tyylillä. Burnaajien omat turnajaiset eli burnajaiset kisataan Ahveniston hornankattilassa. Tule kannustamaan suosikkiasi tai burnaa itsellesi himoittu pokaali.

Suorituksen kulku: vaihda savurenkaat alle, savusta itsellesi tuomariston huomio, pinnoita asfaltti kumilla, muista että paikallaanburnaus on sekä tylsää, tyhmää, että kiellettyä.

Arvostelukriteerit: Palavan kumin kierrokset (molempi pää kerää pisteitä), yleinen meininki, näyttävyys, savun määrä, tyyli, omaperäisyys, yleisön villitseminen, ja renkaasta tuleva pamaus, Muista että tosi brännare gumittaa luu ulkona!




EMMA

Lauantaina varikolla myös Fascan EMMA autohifi-kilpailu. Tässä kilpailussa arvostellaan yleisesti ottaen autoäänentoistoa, jonka tärkeimmät arvostelukriteerit ovat äänikuva, stereokuva ja asennus. Jokainen hifiauto esittää yhden suorituksen jonka tuomarit pisteyttävät eri osa-alueittain. Pisteet lasketaan yhteen ja luonnollisesti eniten pisteitä saanut voittaa. Kilpailusuorituksen arvioimiseen käytetään erittäin tarkkaa ja kehittynyttä mittalaitteistoa. Asennukset puolestaan arvostellaan todella paksun ns.asennusraamatun mukaan, mitä tuomarit tulkitsevat mahdollisimman yksiselitteisesti.
Näiden kilpailijoiden äänentoistoasennukset ovat äärimmäisen korkealaatuisia ja kekseliäitä.
Kilpailuun osallistuu noin 25 autoa, luokissa Experienced, Advanced, Master, Pure Passive sekä Multimedia.

Fasca, eli Finnish Autosound Challenge Association Ry tukee ja edistää autoäänentoiston harrastustoimintaa ja yleistä tietoutta. Fasca on autoäänentoiston ja AutoSound kilpailutoiminnan virallinen tukijärjestö. Tärkeimpiä toimintamuotoja ovat EMMA Finland AutoSound kilpailut, joissa alan harrastajat kilpailevat keskenään tarkoin määriteltyjen sääntöjen perusteella.

EMMA:n hifisteiltä löytyy tietoa ja taitoa kaikesta mahdollisesta ja miltei mahdottomastakin autopoppeihin liittyvästä. Täällä voit tutustua Fascan toimintaan sekä kuulla kuumimpia vinkkejä tämän hetken autohifimaailmasta. Tule nyt viikonloppuna ihastelemaan upeaa autoäänentoistoa sekä katsomaan todella pitkälle vietyä viimeistelyä. Emma Finland finaali Oulun Hifi & Tuning Show:ssa 8.-9.9. 2007, tästä lisää lähempänä.


Kilpailu on jo täynnä, joten ei valitettavasti enää oteta oilmoittautumisia.

RADALLE.com palkittavat

Fascan EMMA- palkintojen, ATV:n ja Supermotojen SM-palkintojen lisäksi RADALLE.com jakaa viikonloppuna seuraavat palkinnot:

Lauantaina:

Auto I
Auto II
Auto III

Tunnustus I
Tunnustus II
Tunnustus III

Katuautosprint I
Katuautosprint II
Katuautosprint III

Tyttöjenvalinta

Burnis

Hifi/Ice

Kilpa-auto

Sitruuna

MP

Tekniikka

ja sunnuntaina

Finnish Drift Open 1
Finnish Drift Open 2
Finnish Drift Open 3

Tunnustus I
Tunnustus II
Tunnustus III

Päivän parhaat palkitaan näyttävästi palkintojenjakotilaisuudessa päivän päätteeksi. Näyttely poikkeaa muista näyttelyistä siinä, että jokainen varikolle ajettu auto osallistuu automaattisesti RADALLE.com Tuning & Styling -kilpailuun. Tämä tuntuu sopivan suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin. Tuomaristona toimivat yleisön joukosta valitut tuomariryhmät, joiden ehdottamien autojen joukosta kokenut RADALLE.com-tuomaristo palkitsee parhaat.

-Jo vuodesta 1997 lähtien Suomen eniten palkittuja tuning-autoja.



MB Customs Ahvenistolla

MB Customs tuo paikalle rengaskoneen sitä tarvitseville ja on esillä lauantaina Stadionin puolella ja sunnuntaina Suolenkin puolella kovine Ahvenisto 40v tarjouksineen. Tässä muutama esimerkki:


JOM Sport ratti hinta 39€ (Ratit alkaen 39€)

Fusion Encounter 12" subbari hinta 80€

Caliber 6x9 3-tiekaiutin hinta 35€

MB Customs tuo paikalle KEI-Racing vanteita esittelyyn!

RADALLE.com esittelee MB Customs Oy:n

www.mbcustoms.fi



Sunnuntaina radan valloittavat supermotot ja drifting-autot. Stadionalueelle luodaan supermotoille SM-osakilpailulle toimivat puitteet. Nämä todelliset herhiläisethän nähtiin jo RADALLE.com kaudenavauksessa 12.5. Artukaisten katuradalla jossa menoa ja meininkiä ei todellakaan puuttunut!

Katso kuvat edellisestä tapahtumassamme ajetusta osakilpailusta ArtukaisissaTästä






Supermotojen aikataulu sunnuntaina Stadionin puolella

ILMOITTAUTUMINEN JA KATSASTUS

07.30 - 09.00, viimeistään 45 minuuttia ennen oman harjoituksen alkua.

HARJOITUS
09.00 SM 15 min
09.20 Rookie 10 min
09.40 ATV 10 min

OHJAAKOKOUS
10.15 lähtösuoralla/start line
- lähtövalo / START info

AIKA-AJO
10.30 SM 1 20 min
11.00 SM 2 20 min
11.30 Rookie 10 min
11.50 ATV 10 min

TAUKO

KILPAILU ERÄ 1
Huom! 1 lämmittelykierros / 1 warm up lap
LÄHTÖ / START 1 13.00 SM Open 20 min + 2 k.
2 13.40 Rookie 10 min + 2 k.
3 14.00 ATV 10 min + 2 k.
4 14.30 B Open 10 min + 2 k.

TAUKO

KILPAILU ERÄ 2
Huom! 1 lämmittelykierros / 1 warm up lap
LÄHTÖ / START 5 15.30 SM Open 20 min + 2 k.
6 16.10 Rookie 10 min + 2 k.
7 16.30 ATV 10 min + 2 k.
8 16.50 B Open 10 min + 2 k.

PALKINTOJENJAKO
tulosten hyväksymisen jälkeen

HUOM! Lähtökarsinaan saavuttava 10 min ennen omaa kilpailuerää
waiting zone closing 10 min before start

ATV-rataprofiili





DRIFTING

Tapahtuu samanaikaisesti ns. suolenkin puolella drifting-autot pääsevät harjoittelemaan ajolinjojaan todella ainutlaatuisessa ilmapiirissä. Yleisö ja äänentoisto tuodaan luisukuskien valtakuntaan ja paikanpäältä löytyy myös kahvia ja muita virvokkeita. Aikansa harjoiteltuaan laitetaan RADALLE.com Finnish Drift Open-osakilpailu käyntiin ja katsotaan kuka on suolenkin kuningas!

Tulossa suolenkin katselualuekartta

Sarjatilanne




Drifting-taksi alá Hurja Haverinen

Jännitystä tapahtumassa voit hakea sunnuntaina myös yhden Suomen taitavimman rattimiehen kyydissä. Haverisen Marko on luvannut pientä korvausta vastaan toimia tapahtumassa Drifting-taksina mikäli vain ratavehkeeksi viritetty Opel Manta kestää Markon käskytystä. Markolla on kokemusta lukuisista kisoista, ratakilometreistä, ajolinjat melkoisen täydellisesti hallussa, ja miehen löytää sorapätkältä, radalta tai varikolta aina kun siihen vain on mahdollisuus. Markon kisa-auto näyttää ja kuulostaa hurjalta, meno radalla vielä hurjemmalta, mutta sitä miltä tuntuu istua Markon Mantan kyydissä ei voi edes näistä päätellä.
Uskallatko sinä ottaa tuntumaa Ahveniston moottorirataan tämän miehen kyydissä?

Aiheesta muualla:Mikä ihmeen Drifting??!?


Tapahtuma on avoinna la & su klo 9-18

Liput: Lauantai 10€, sunnuntai 10€, koko vkl 15€
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa
Ajo 25€

Aluekartta Supersunnuntaille:



Ahveniston moottorirata 40 vuotta

• Sijainti Hämeenlinna, Suomi
• Radan pituus 3,04 km
• Mutkia 10
• Rataennätys 1:10.00 (Keke Rosberg, Williams FW08C, 1984)
• Suurimmat tapahtumat Rata-SM, NEZ Racing Championship, Historic Grand Race
• Epävirallinen rataennätys näytösajossa: Keke Rosberg, Williams FW08C, 1:10.00 vuodelta 1984
• Ajosuunta: myötäpäivään
• Pääsuoran pituus: 280m
• Radan leveys: 9-17m
• Korkeusero: 32m
• RADALLE.com -porukka on järjestänyt ratapäiviä Ahvenistolla jo vuodesta 1997, RADALLE.com -nimellä 2000. Aikasempia nimi olivat mm. Euro Car Challence ja GTI-Ratapäivät.

Ahveniston moottorirata on suomalainen moottorirata Hämeenlinnassa, Ahveniston alueella. Rata valmistui 15. heinäkuuta 1967. Asfalttiradan pituus on 3040 m. Radalla on kilpailtu monissa kansainvälisissä luokissa esim. Formula 2-lähtö 5. syyskuuta 1967, jolloin 1. Ahveniston ajoissa (tämä oli toinen kilpailu radalla) [1] oli mukana monia sen ajan F1-huippuja, muun muassa Jim Clark, Graham Hill, Jack Brabham ja Niki Lauda. Myös moottoripyöräilyn tähdet vierailivat radalla useasti esim. vuosina 1973-1975 MM-Road Racingin 750cc-luokassa.
Varikon ympäri menee legendaarinen Rallicross/JM-rata jossa vuosien saatossa on nähty kovia kilpailuja niin EM- kuin SM-tasollakin. Yleisöennätys on vuodelta 1985, jolloin järjestetty Tähtien kisat-kipailu keräsi Ahveniston rinteille jopa 40 000 katsojaa. Myös EM-rallicross ja Ahveniston vauhtipäivät keräsivät lähes poikkeuksetta kummatkin yli 20 000 katsojaa.
Legendaarinen moottorirata Hämeenlinnan kaupungin kupeessa ei paljon esittelyitä kaipaa! Varikonmäki ja suolenkki ovat tarjonneet huimia muistoja kuljettajille vuosikymmenten ajan. Tällä radalla ei aika käy pitkäksi ratin takana.




Linkkejä:
Ahveniston fanisivut

Ahveniston viralliset kotisivut