Uutiset

Kemora Festival 1.-2.9.2007 -aikataulut lisätty

27.8.2007

RADALLE.com-tapahtumissa voit kokeilla ja harrastaa.

Tapahtumien idea on mahdollistaa kaikki se hauska, mitä tiellä ei saa tehdä: kovaa ajaminen, kaverista mittaa ottaminen kiihdytettäessä tai kumia polttaessa. RADALLE.com yhteistyössä Korrekin kanssa haluaa vaikuttaa synkkeneviin liikenneonnettomuustilastoihin vähentäen kilpailun tarvetta liikenteen seassa luomalla turvalliset puitteet autoharrastamiselle ja tarjoamalla vaihtoehdon liikenteen seassa hurjastelemiselle. Kemoran AUTOPOP-festari -tapahtumassa 1.-2.9. lajeina on rata-ajo omalla autolla tai moottoripyörällä, drifting, burnaus, AKK-katuautosprint, tuning- ja stylingkilpailu, dB Drag Race, Urhonajot ja tietysti iltabileet. Viikonloppu tulee olemaan todella monipuolinen. Päivällä voi ajaa omalla autolla tai moottoripyörällä ja viettää illan rennommissa merkeissä, kuten katsellen yö-drifting kilpailua sekä kuusi tuntia kestävää VW -kestävyyskisaa joka jatkuu pitkälle yli puolen yön. Alkuperäistä ja oikeaa yökisa meininkiä täydentää alkuperäinen ja Suomen ensimmäinen Yö-drifting.

RADALLE.com Kemoran AUTOPOP-festari ratapäivät tarjoaa loistavan mahdollisuuden tulla harjoittelemaan rata-ajoa omalla autolla tai moottoripyörällä ja kokeilemaan omaa ajoneuvoa vauhdikkaassa ja turvallisessa, valvotussa rataympäristössä. Kemoran rata on alunperin F1 käyttöönkin kaavailtu rata, jonka pitkä pääsuora, ajettavat nopeat mutkat yhdistettynä Suomen parhaisiin kaarteisiin -joita myös drifting kuskit erityisesti arvostavat, tarjoavat monipuoliset ja erinomaiset puitteet nopeaankin ajoharjoitteluun. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi radalla käyntiä. Viihtymään voi tulla ihan vain kiinnostuksesta harrastusta kohtaan.

Ratavarikolla voi tutustua eri medioista tuttuihin ajoneuvoihin, sekä muiden harrastajien aikaansaannoksiin. Radalla tapaat ihmisiä laidasta laitaan, aivan aloittelijoista huippukuskeihin. Mielipiteitä ja vinkkejä voi vaihtaa rata-ajosta moottorin viritykseen. Kerhoille ja harrastajille tarjoutuu tapahtumassa oiva tilaisuus kokoontua yhteisen harrastuksen merkeissä. RADALLE.com tapahtumat - ja BABEt - ovat jo käsite autoja harrastavissa piireissä.

Ajovuorot jakautuvat 20 minuutin jaksoihin. Rata-ajon ensikertalaisille olemme varaamme omat ratavuorot ja ohjaajakokoukset. Näissä vuoroissa on rajoitettu nopeus, ohituskielto ja safetycar aina radalla. Rata-ajoharjoittelua on Kemoran uusitulla asfaltilla tarjolla viikonlopun molempina päivinä kaikille luokille. Lauantaina keskitytään enemmän perinteiseen rata-ajoon ja sunnuntai on vuorostaan drifting painotteinen. Moottoripyörille varataan rata-aikaa runsaasti sekä lauantaille, että sunnuntaille. Tuomme paikalle moottoripyörä-dynon, jossa voi tarkistaa oliko kova kierrosaika sittenkään ajolinjoista kiinni. Moottoripyöriä tapahtumaan tulee isännöimään Jari Mustasaari. Tapahtuman juontaa legendaarinen Jorma Pulkkinen.

Ratasäännöt tästä

Lauantaina tapahtuma alkaa kello 10.00.
Ohjelmassa Osallistu omalla autolla tai moottoripyörällä -ratapäivä drifting-vuoroineen, Tuning & Styling -kilpailu, Renault 8 Gordini näyttely ja -näytösajo, burnajaiset, AKK-katuautosprint, Urhonajot -yökisa, Yödrifting ja bileet.

Sunnuntaina portit on avoinna kello 10.00 - 18.00.
Osallistu omalla autolla tai moottoripyörällä -ratapyörällä, dB dragrace, drifting ajovuorot, Finnish Drift Open 2007 Finaali.

Katuautosprint pähkinäkuoressa:
Kisat ajetaan asfalttiradalla, johon rakennetaan vaikeusastetta lisäämään hidasteita järjestäjän parhaaksi katsomallaan tavalla.
Kuljettajalla on oltava voimassaoleva auton ajokortti.
Kilpailuun voi ottaa osaa autolla, jossa on voimassa oleva katsastus ja liikennevakuutus. Auton on siis oltava katuliikennekelpoinen, tämä koskee myös auton renkaita.
Kilpailusuorituksen aikana kuljettajalla oltava päässään kypärä, ja turvavyö oltava kiinnitettynä. Kilpailusuoritus ajetaan ilman matkustajia yksittäislähtöinä puolen minuutin/minuutin välein.
Kilpailija kuittaa allekirjoituksellaan suostuvansa ajamaan omalla vastuulla ja noudattamaan kilpailun sääntöjä, jotka jaetaan kirjallisena ilmoittautumisen yhteydessä. Erillistä ennakkoilmoittautumista tähän kilpailuun ei siis tarvitse tehdä, vaan rohkeasti INFO-pisteelle kertomaan halukkuudesta osallistua uutuuslajiin.



Lue lisää AKK-Katuautosprintistä

DRIFTING
Luisuttelijoiden kuningas ratkeaa sunnuntaina ajettavassa Finnish Drift Open 2007 Finaalissa. Voit tulla myös itse harjoittamaan drifting-taitojasi, ottamaan oppia Suomen parhaista driftaajista tai kannustamaan suosikkisi voittoon.




Sarjatilanne

Aiheesta muualla:Mikä ihmeen Drifting??!?


Tuning & Styling -kilpailu sekä Autohifi.
Näyttely poikkeaa muista näyttelyistä siinä, että jokainen varikolle ajettu auto osallistuu automaattisesti RADALLE.com Tuning & Styling -kilpailuun. Tämä tuntuu sopivan suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin. Tuomaristona toimivat yleisön joukosta valitut tuomariryhmät, joiden ehdottamien autojen joukosta kokenut RADALLE.com-tuomaristo palkitsee parhaat. Jo vuodesta 1997 Suomen eniten palkittuja tuning-autoja kautta aikojen. Taas etsimme Suomen hienoimmat autot ja palkitsemme ne. Tänä vuonna kokoamme ne kaikki yhteen loppukilpailussa.



Leiriytyminen

Kuten aito festarimeininki vaatii, Kemora tarjoaa autourheilumaiset leiriytymispaikat. Ota mukaasi teltta, asuntovaunu tai vaikkapa motorhome. Leiriytymismaksu sisältyy viikonloppurannekkeeseen.



Burnajaiset
Burnajaiskuningas Ketolan Keijo odottaa haastajia innolla. Tule vetämään kumit Kemoran asfalttiin ja tyylillä. Burnaajien omat turnajaiset eli burnajaiset kisataan Kemorassa lauantaina. Tule kannustamaan suosikkiasi tai burnaa itsellesi himoittu pokaali.
Suorituksen kulku: vaihda savurenkaat alle, savusta itsellesi tuomariston huomio, pinnoita asfaltti kumilla, muista että paikallaanburnaus on sekä tylsää, tyhmää, että kiellettyä.

Arvostelukriteerit: Palavan kumin kierrokset (molempi pää kerää pisteitä), yleinen meininki, näyttävyys, savun määrä, tyyli, omaperäisyys, yleisön villitseminen, ja renkaasta tuleva pamaus, Muista että tosi brännare gumittaa luu ulkona!

Renault 8 Gordini
Renault 8 Gordini on yksi Suomen autourheiluhistorian menestyneimmistä automalleista 1965-1973

Useita kymmeniä Suomenmestaruuksia niin jää- kuin asvalttiradoilla, ralleissa sekä maaradoilla, on voitettu juuri Renault 8 Gordinilla. Kuljettajina ovat toimineet mm. Pauli Toivonen, Matti Brännare, Jorma Lusenius, Reino Vallius, Matti Nyberg, Markku Alén sekä Leo Kinnunen. Yli 95% suomalaisista menestyneistä autourheilijasta ajoi aikanaan kilpaa juuri Renault 8 Gordinilla. Nyt nuo sorateiden voittajat, ratojen kruunatut kuninkaat ovat mukana Radalle.com tapahtumassa 1-2.9. Kemorassa. Club Renault de Finlande:n "nopea" G-jaos esittelee kalustoaan paikanpäällä. Aitoja Renault 8 Gordini Historic kilpa-autoja niin rallista kuin radoiltakin on nyt nähtävinä ja ennen kaikkea kuultavina. Voit tutustua Renault 8 Gordiniin myös sivuilla www.g-forum.net jossa satoja kuvia, teknisiä tietoja ja paljon muuta.

Urhon ajot
Urhon ajot on VW:n ilmajäähdytteisillä moottoreilla varustettujen autojen kuuden tunnin kestävyysajo. Ensimmäinen Urtsi ajettiin v. 2001 jolloin joukkueita oli vain kaksi. Sittemmin laji on houkutellut mukaansa 11 joukkuetta lisää, joista jokainen osallistuu tulevana viikonloppuna tämän vuoden kolmanteen Urtsi-kisaan. Ajo kestää todellakin kuusi tuntia, ja varikolla on pidettävä tunnin välein neljän minuutin tankkaustauko. Tässä välissä suoritetaan autolle tarpeellisia huoltotoimenpiteitä ja mahdollisesti vaihdetaan myös kuskia. Eniten kuuden tunnin aikana kierroksia ajanut joukkue saa mainetta ja kunniaa, sekä mm. Kuplapaja kiertopokaalin. Edellisen mittelön voitti Puhallintehtaan pojat, katsotaan kuinka poikien käy. Viikonloppuna nähdään lähteekö pokaali kiertoon vai ei..




Bileet
Illan viihdetarjonnasta Urhon kestävyysajon ja yödriftingin lisäksi vastaa sisätiloissa riehuvat bileet. Bileissä Dj:n lisäksi esiintymässä mm. Agonizer, For Selena and Sin sekä Suomiräppitaivaan nouseva lupaus Atle. Bileet alkavat kello 18.00



Kuva Motopark Weekendin RADALLE.com bileistä. (Kemoran bileet sisätiloissa kuvasta poiketen)

db Dragracing
dB dragracing on kilpailutoimintaa, jossa kilpailijat kisaavat siitä kenen laitteisto pystyy tuottamaan suurimman äänenpaineen auton sisään sijoitettuun sensoriin säännöissä määrätyllä tavalla. Itse kilpaileminen tapahtuu drag race tyyliin. Usean eri luokkiin jaetut kisaajat suorittavat ensin lajittelu "vedon" jonka mukaan heidät sijoitetaan oman luokan kaavion, jossa sitten "mies" "miestä" vastaan ratkaistaan pudotusparin voittaja. Kaavioon mahtuu lajittelun kahdeksan parasta kilpailijaa.

Jako eri luokkiin tapahtuu kaluston ja auton rakenteeseen tehtyjen muutosten mukaan.
Tarjolla on 3 eri "divisioonaa":
- Street
- SuperStreet
- Extreme

Street luokat sisältävät eniten rajoituksia, kun taas Extremessä autoon saa tehdä todella radikaaleja muutoksia (luodinkestäviä laseja yms.).

Fdbdra Ry toimii tiiviissä yhteistyössä dbdra kattojäjestön kanssa. Suomalainen kilpailutoiminta on saanut suurta arvostusta maailmalla, johon on varmasti vaikuttanut se, että usean vuoden ajan suomalaiset ovat päivittäneet lajin maailmanennätyksiä. dB dragrace "ajetaan" Kemorassa sunnuntaina.

RADALLE.com jakaa seuraavat palkinnot:

Lauantaina:

Auto I
Auto II
Auto III

Tunnustus I
Tunnustus II
Tunnustus III

Katuautosprint I
Katuautosprint II
Katuautosprint III

Tyttöjenvalinta

Burnis

Hifi/Ice

Kilpa-auto

Sitruuna

MP

Tekniikka

ja sunnuntaina

Finnish Drift Open 1
Finnish Drift Open 2
Finnish Drift Open 3

Tunnustus I
Tunnustus II
Tunnustus III


Aikataulut

Lauantai

10.00 Mp:t rata-ajo
10.20 D Drift sallittu
10.40 G. autot rata-ajo (Grip)
11.00 Mp / Hitaanajovuoronkoulutus
11.20 Drift sallittu
11.40 Rata-ajo autot (hidas ajovuoro)
12.00 Mp:t rata-ajo
12.20 Supermoto / Rellut /näytösajo
12.40 G autot rata-ajo (Grip)
13.00 Vapaa rataan tutustuminen
13.20 Driftin
13.40 G autot rata-ajo (Grip)
14.00 Mp:t rata-ajo
14.20 Supermoto / Rellut /näytösajo
14.40 G autot rata-ajo (Grip)
15.00 Mp:t rata-ajo
15.20 G autot rata-ajo (Grip)
15.40 Drift sallittu
16.00 AKK katuautosprint
16.20 AKK katuautosprint
16.40 AKK katuautosprint
17.00 Mp:t rata-ajo
17.20 Drift sallittu
17.40 G autot rata-ajo (Grip)
18.00 Renault Gordin8 cup
19.00 – 01.00 VW Urhonajot 6h kestävyyskilpailu

Iltabileet
19.00 DJ

20.00 For Selena And Sin
21.00 ATLE
22.00. Agonizer
23.30 – 02.00 DJ


01.00 Yödrifting


Sunnuntai



9.00 varavuorot
9.20
9.40
10.00 Drifting
11.20 G autot rata-ajo (Grip)
11.40 Mp
12.00 Drifting
13.00 G autot rata-ajo (Grip)
13.20 Mp
13.40 Drifting
14.40 G autot rata-ajo (Grip)
15.00 Mp
15.20 Finnish Drift Open Finaali
16.20 G autot rata-ajo (Grip)
16.40 Mp/ Palkintojenjako
17.00 auto Drifting sallittu
17.20 G autot rata-ajo (Grip)
17.40 MP
18.00 varavuorot



Luvassa paljon erilaista toimintaa - moottoreilla tai ilman - koko viikonlopuksi. Tervetuloa RADALLE!

Liput: Lauantai 15€ / Lauantai-ilta 10€ / Sunnuntai 10€ / Viikonloppu 25€
Alle 12-vuotiaat huoltajan seurassa ilmaiseksi.
Ajomaksu 25€

Tapahtumien toteutus,
RADALLE.com Troops: harrastajilta harrastajille
Niin kuin muutkin autourheilutapahtumat, toteutetaan myös Ratapäivät talkoovoimin. Asiastaan kiinnostuneet tekevät tämän mahdolliseksi omalla panoksellaan. Joukkoihin kuuluu mm. organisaattoreita, lippumiehiä, kuvaajia, babeja sekä suuri joukko yhteistyökerhoja. Haluatko olla oman paikkakuntasi/ kerhosi RADALLE.com-yhteyshenkilö? Mikäli toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja liity joukkoihin.
info(miuku)radalle.com.



Kuvassa pieni osa RADALLE.com Troops:eista Ahveniston 40-v juhlatapahtuman jälkeen