Uutiset

RADALLE.com Ahvenisto FINALS 29.9.2007

9.9.2007

RADALLE.com päättää ratakiertueensa 2007 lauantaina 29.9. Hämeenlinnan Ahvenistolla

Lauantain ohjelmassa pääasiallisesti osallistu omalla autolla tai moottoripyörällä-teema ajovuorojen jakaantuessa suhteessa 40 min. autot ja 20 min. moottoripyörät. Noin puolet autojen ajovuoroista on "drifting sallittu" -ajovuoroja. Lauantaipäivä huipentuu totuttuun tapaan AKK-katuautosprinttiin johon jokaisella kypärän ja katsastetun auton omistavalla kuljettajalla on mahdollisuus osallistua.

Rata avataan poikkeuksellisesti jo klo 9:00 autojen ajovuorolla. Ensimmäiset ohjaajakokoukset ja katsastukset varttia aiemmin. 200:lle ensimmäiselle kävijälle Länsiauto-yllätyslahja!



Vapaa rataan tutustuminen sisältyy sisäänpääsyyn
Jokaisella halukkaalla on mahdollista päästä tutustumaan rataan suosituilla "turistikierroksella" (vapaa rataan tutustuminen). Tällöin ajetaan jonossa johtoauton perässä rataa ympäri pari kierrosta normaalinopeuksilla MAX 80km/h. Autossa voi siis olla enemmänkin väkeä, eikä kypäriä tarvita. Tämä on oiva tapa saada käsitys Ahveniston radan huimista korkeuseroista ja komeista maisemista!



Lisäksi luvassa kauden viimeinen mahdollisuus ottaa lailliset viivat 1/8-mailin kiihdytyksessä
Tämä underground-tyylinen yksi yhtä vastaan kiihdytys on harvinaista herkkua Ahveniston pääsuoralla, joten nyt kaikki jotka uskovat saavansa autonsa kiihtymään keskivertoa paremmin, tervetuloa mukaan. Voi olla että teidät palautetaan maanpinnalle -tai sitten ei. Kiihdytys sisältyy ratamaksuun ja sille on varattu aikaa klo 13:30-14:00. Valmistaudu ajoissa, sillä nopeat syövät hitaat kuten lajistakin voi päätellä.



Burnajaiset
Nyt kumit Ahveniston asfalttiin ja tyylillä. Burnaajien omat turnajaiset eli burnajaiset kisataan Ahveniston hornankattilassa. Tule kannustamaan suosikkiasi tai burnaa itsellesi himoittu viimeinen Kauden 2007 Burnis -pokaali.

Myös Länsiauton pojat kantavat kortensa kekoon tuomalla Ketolalle haastajiksi kaksi huippuluokan burnaajaa. Herrat Seppänen B-Asconalla ja Jukarainen A-Asconalla ovat luvanneet haastaa Ketolan herrasmiestyyliin näissä nykyajan kuminpolttoturnajaisissa. Tervetuloa muillekin haastajille, katsotaan kuka lähtee kotiin häntä koipien välissä, ja kuka palkitaan päivän parhaista savuista.

Ketolan kovin haastaja?


Suorituksen kulku: vaihda savurenkaat alle, savusta itsellesi tuomariston huomio, pinnoita asfaltti kumilla, muista että paikallaanburnaus on sekä tylsää, tyhmää, että kiellettyä.

Arvostelukriteerit: Palavan kumin kierrokset (molempi pää kerää pisteitä), yleinen meininki, näyttävyys, savun määrä, tyyli, omaperäisyys, yleisön villitseminen, ja renkaasta tuleva pamaus, Muista että tosi brännare gumittaa luu ulkona!

Myös mp-kikkailijat ovat tervetulleita burnisalueelle esittelemään taitojaan edellisen savun hälvettyä.



RADALLE.com Kauden 2007 ennätysmäiset palkintokinkerit
Tuttuun tapaan Ahveniston ratapäivillä palkitaan yleiset palkintoluokat, niin näyttelyautoista, pyöristä, kuin AKK-katuautosprintistäkin -burnispalkintoa unohtamatta.

RADALLE.com Tuning & Styling Näyttely poikkeaa muista näyttelyistä siinä, että jokainen varikolle ajettu auto osallistuu automaattisesti RADALLE.com Tuning & Styling -kilpailuun. Tämä tuntuu sopivan suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin. Tuomaristona toimivat yleisön joukosta valitut tuomariryhmät, joiden ehdottamien autojen joukosta kokenut RADALLE.com-tuomaristo palkitsee parhaat.



Myös RADALLE.com-BABE:t liikkuvat varikkoalueella ja tulevat mielellään kanssasi valokuvaan



Voit siis voittaa pokaalin kotiinviemisiksi tulemalla paikan päälle hienolla ajoneuvolla, oli se sitten auto tai moottoripyörä. Kulkuneuvolta ei aina vaadita ulkonäköä, tekniikaltaankin erottuva ajoneuvokin saattaa saada pystin. Erikoisuus on laji jonka vain harvat hallitsevat, eli tottakai myös viimeistä sitruunaakin etsitään.

Uutuutena 2007 Yleisön valinta Auto
Ohjelmalehden välissä jokaiselle sisäänkävijälle jaetaan yksi äänestyskuponki, jolla voi äänestää suosikkinsa tämän kauden palkituista. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan päivän päätteeksi Kauden 2007 komeimmalla pystillä. Voit palauttaa kupongin joko RADALLE.com BABE:ille tai INFO-pisteeseen. Samalla kupongilla voit halutessasi osallistua myös RADALLE.com sekä KORREK tuotepalkintojen arvontaan. Äänestysohjeet tapahtuman ohjelmalehdessä.

Ohjelmassa myös RADALLE.com 2007 Yleisön Valinta BABE-äänestys. Varmista suosikkityttösi edustuspaikka RADALLE.com -kiertueella myös ensi kesälle ja muista äänestää klo 15:00 mennessä. Tämäkin äänestyskuponki löytyy ohjelmalehden välistä.

Länsiauton OPC-Tour on kiertänyt tapahtumissamme tämän kauden esitellen OPC- kalustoaan. Tapahtumissa joissa OPC-Tour on ollut mukana, kävijöillä on ollut mahdollisuus osallistua huippupalkintojen arvontaan. Tämä arvonta suoritetaan nyt lauantaina Ahvenistolla RADALLE.com palkintojenjaon yhteydessä!


Palkittavat
Auto I
Auto II
Auto III
Tunnustus I
Tunnustus II
Tunnustus III
Tyttöjen valinta
Burnis I
Burnis II
Burnis III
Hifi/Ice
Sitruuna
MP
Tekniikka
AKK Katuautosprint I
AKK Katuautosprint II
AKK Katuautosprint III

Loppukilpailuspeciaalit mm.
2007 Yleisön valinta
2007 Auto I
2007 Auto II
2007 Auto III
Finnish Drift Open I
Finnish Drift Open II
Finnish Drift Open III
Finnish Drift Open tunnustus

Lisäksi lukuisia yllätyspalkintoja!




Myös Kauden 2007 Finnish Drift Open -juhlallisuudet kulminoituvat tähän päätöstapahtumaan kun Kemoran Drifting-finaalista on selvitty ja kauden aikana on luisuteltu marssijärjestys selväksi rata toisensa perään. Etenkin tällä kaudella laji on mennyt huimaa vauhtia eteenpäin, osallistujia on tullut hurjasti lisää ja harrastajien taitojen kehittymistä on ollut todella mielenkiintoista seurata tapahtuma toisensa perään.




Tapahtuma on avoinna la klo 8:30-18
Liput: 10€, Ajo 25€
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa

Kaikille tällä kaudella palkittujen näyttelyautojen omistajille, Finnish Drift Open-sarjaan sekä AKK-katuautosprinttiin osallistuneille kuskeille on lähetetty postissa kutsu tapahtumaan. Kaikki kutsutut autot ovat tervetulleita alavarikolle, joten jos et kuulu em. sakkiin ja haluat autosi alavarikolle näytille, suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle saadaksesi hyvän paikan. Kutsuttu kalusto tulee valloittamaan noin puolet alavarikosta. Parkkitilaa on runsaasti myös varikon ylärinteillä, johon erillinen lipunmyynti ja liikenteenohjaus.

Jos kuulut em. kutsuttavien joukkioon, mutta kutsua ei tipahda alkuviikosta postiluukusta, se tarkoittaa että yhteystietosi eivät ole olleet asiallisesti täytettynä. Tässä tapauksessa ota yhteys osoitteeseen info[miuku]radalle.com, niin järjestämme asian.

Tapahtuman kuvaajille ilmainen sisäänpääsy ennakkoilmoittautumalla 27.9. mennessä osoitteeseen toimisto[miuku]radalle.com

Lauantai 29.9.2007 aikataulu 2nd version

8.30 Lipunmyynti avataan
8.45 Ohjaajakokoukset alkavat
9.00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
9.20 Autot rata-ajo
9.40 Moottoripyörät rata-ajo
10.00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
10.20 Autot rata-ajo
10.40 Moottoripyörät rata-ajo
11.00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
11.20 Autot rata-ajo /hidas ajovuoro
11.40 Moottoripyörät rata-ajo
12.00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
12.20 Autot rata-ajo
12.40 Moottoripyörät rata-ajo
13.00 Vapaa rataan tutustuminen
13.30 Kiihdytys (201m)
14.00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
14.20 Autot rata-ajo
14.40 Moottoripyörät rata-ajo
15.00 Autot rata-ajo / drifting sallittu /varaus näytösajalle
15.20 Autot rata-ajo
15.40 Moottoripyörät rata-ajo
16.00 AKK-Katuautosprint
17.00 Moottoripyörät rata-ajo / palkintojenjako
17.20 Autot rata-ajo
17.40 Autot rata-ajo / drifting sallittu
18.00 Rata sulkeutuu

Alustavaa aikataulua muutettu sääilmiöiden vuoksi.
Varaudumme siis siihen että rata saattaa olla aamuyhdeksältä kuurassa, ja takuuvarmasti radalla on märkiä lehtiä. Kun radalle päästetään kaksi ajovuoroa autoja ennen moottoripyöriä, niin lehdet irtoavat asvaltista ja liukasteluvaara kaksipyöräisillä pienenee.

Tsekkaa meininkiä kiertueen ekasta Ahveniston tapahtumasta:


Ahveniston moottorirata 40 vuotta

• Sijainti Hämeenlinna, Suomi
• Radan pituus 3,04 km
• Mutkia 10
• Rataennätys 1:10.00 (Keke Rosberg, Williams FW08C, 1984)
• Suurimmat tapahtumat Rata-SM, NEZ Racing Championship, Historic Grand Race
• Epävirallinen rataennätys näytösajossa: Keke Rosberg, Williams FW08C, 1:10.00 vuodelta 1984
• Ajosuunta: myötäpäivään
• Pääsuoran pituus: 280m
• Radan leveys: 9-17m
• Korkeusero: 32m
• RADALLE.com -porukka on järjestänyt ratapäiviä Ahvenistolla jo vuodesta 1997, RADALLE.com -nimellä 2001. Aikasempia nimi olivat mm. tiistain rataillat, torstain rataillat, Euro Car Cup ja GTI-Rataillat/RADALLE.com.

Ahveniston moottorirata on suomalainen moottorirata Hämeenlinnassa, Ahveniston alueella. Rata valmistui 15. heinäkuuta 1967. Asfalttiradan pituus on 3040 m. Radalla on kilpailtu monissa kansainvälisissä luokissa esim. Formula 2-lähtö 5. syyskuuta 1967, jolloin 1. Ahveniston ajoissa (tämä oli toinen kilpailu radalla) [1] oli mukana monia sen ajan F1-huippuja, muun muassa Jim Clark, Graham Hill, Jack Brabham ja Niki Lauda. Myös moottoripyöräilyn tähdet vierailivat radalla useasti esim. vuosina 1973-1975 MM-Road Racingin 750cc-luokassa.
Varikon ympäri menee legendaarinen Rallicross/JM-rata jossa vuosien saatossa on nähty kovia kilpailuja niin EM- kuin SM-tasollakin. Yleisöennätys on vuodelta 1985, jolloin järjestetty Tähtien kisat-kipailu keräsi Ahveniston rinteille jopa 40 000 katsojaa. Myös EM-rallicross ja Ahveniston vauhtipäivät keräsivät lähes poikkeuksetta kummatkin yli 20 000 katsojaa.
Legendaarinen moottorirata Hämeenlinnan kaupungin kupeessa ei paljon esittelyitä kaipaa! Varikonmäki ja suolenkki ovat tarjonneet huimia muistoja kuljettajille vuosikymmenten ajan. Tällä radalla ei aika käy pitkäksi ratin takana.




Linkkejä:
Ahveniston fanisivut

Ahveniston viralliset kotisivut


Tapahtumien toteutus,
RADALLE.com Troops: harrastajilta harrastajille
Niin kuin muutkin autourheilutapahtumat, toteutetaan myös Ratapäivät talkoovoimin. Asiastaan kiinnostuneet tekevät tämän mahdolliseksi omalla panoksellaan. Joukkoihin kuuluu mm. organisaattoreita, lippumiehiä, kuvaajia, babeja sekä suuri joukko yhteistyökerhoja. Haluatko olla oman paikkakuntasi/ kerhosi RADALLE.com-yhteyshenkilö? Mikäli toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja liity joukkoihin. info (miuku) radalle.com

Yhteistyöhön:
RADALLE.com tekee mielellään yhteistyötä kilpailujärjestäjien, seurojen, Ua:itten ja autokerhojen kanssa. Talkoohenkilökunnalle tarjotaan etuja tapahtumissa ja yhteisöille näkyvyyttä, uusia jäseniä, autoja näytille, mahdollisuutta näytösajoihin tai vaikkapa mahdollisuutta tuoda yhteistyökumppanit tapahtumaan. Ohjaajakokouksissa ja rataan tutustuttamisissa teemme mielellämme yhteistyötä ”vanhojen RataGurujen” kanssa. Jos tunnistit itsesi ja haluat jakaa tietoja ja kokemuksiasi, ota yhteyttä. Mikäli sinulla tulee ideoita tapahtumien kehittämiseksi tai yhteistyöstä, ota rohkeasti yhteyttä. Kehitetään autourheilun/ harrastuksen uutta tulevaisuutta yhdessä, sillä yhteistyössä on voimaa! ota yhteyttä; info (miuku) radalle.com