Uutiset

Tiedote 24.2.: RADALLE.com Drifting kaudella 2008 - tsekkaa promovideo!!

24.2.2008

RADALLE.com Drifting kaudella 2008

Drifting yhteistyö poiki hurjan pääpalkinnon
RADALLE.com ja drifting kuljettajien yhteenliittymä FPDA tekevät yhteistyötä Drifting Pro -sarjan kehittämiseksi Suomessa. Luvassa kaikkien aikojen kovin drifting sarja ja pää-palkinto.Tämä jo Euroopankin mittakaavassa merkittävä mannertenvälinen yhteistyö avaa ennennäkemättömiä ovia suomalaisen driftingin huippunimille.
17.5. NOPI Drift 2007mestari Bill Sherman saapuu Botniaringille esittelemään taitojaan.
9.-10.8. Ahvenistolla järjestetään puolestaan NOPI qualifiointi parhaiten sarjassa menestyneille. RADALLE.com lennättää FPDA sarjan voittajan Atlantaan USA:han kisaamaan maailman kovimpia ja tunnetuimpia drifting-kuskeja vastaan NOPI Drift sarjan finaaliin syksyllä -08, jossa Ter-Tech tarjoaa kuljettajalle todella kovatasoisen kaluston sekä kilpatiimin. Octane TV tekee ainutlaatuisesta seikkailusta dokumentin TV-levitykseen.
Drifting kausi alkaa Arukkaisista 3.-4.5. johon suuniteltu Pro tason vaatimukset täyttävä uusi driftin katurata.
Nyt siis kannattaa todellakin ilmoittautua sarjaan!
Katso myös tuore uutisvideo jenkeistä.



Drifting on ollut jo aikaisempina vuosina ja tulee olemaan myös kaudella 2008 suurena osana suosittuja tapahtumiamme. Päätavoitteemme on parantaa driftingin laatua Suomessa, keinoina mm. tuomareiden koulutus, sääntöjen tarkistaminen ja lajin näkyvyys nettisivuillamme (kuljettajaesittelyt, kuvat ja videot driftingistä), sekä yleinen tiedonjako lajista. Kuljettajien tavoite puolestaan on lisätä lajin arvoa ja tunnettavuutta. Me tuemme kuljettajia lisäämällä heidän ja lajin näkyvyyttä sivuillamme sekä luomalla laadukkaammat puitteet driftingille tapahtumissamme.

Nykyiset drifting-sääntömme on kehitetty vuosien varrella erittäin toimiviksi tiiviissä yhteistyössä lajia harrastavien kuljettajien sekä muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Säännöt luettavissa osoitteessa www.radalle.com

Kauden 2008 drifting yhteistyökumppaneiksemme olemme saaneet Suomen suurimman drifting-median, vastaheitto.com -sivuston joka toimii kuljettajien ehdoilla lajin hyväksi. Toinen uusista yhteistyö-kumppaneistamme on Suomalainen kuljettajayhdistys Finnish Pro Drifting Association eli FPDA joka on pro-kilpatason drifting-kuljettajien perustama kuljettajien ja heidän valitsemiensa toimihenkilöiden demokraattinen yhteenliittymä. Liiton tarkoitus on edistää lajin positiivista kehitystä ja valvoa kuljettajien intressejä sekä oikeusturvaa.

RADALLE.com ja FPDA haluavat tarjota Suomen tasokkaimmille kuljettajille myös kansainvälistä näkyvyyttä, näin ollen julkistamme maailmanlaajuisesti historiallisen yhteistyösopimuksen mannerten välillä.
Yhteistyössä USA:n ammattilaissarjan NOPI Drift:in ja Ter-Techin kanssa järjestämme virallisen NOPI-lisenssiajon Suomen maaperällä, sekä kustannamme FPDA-sarjan voittajan NOPI Drift:in finaaliin Atlantaan. Käyttöönsä voittaja saa siellä Ter-Techin rakentaman kilpailukykyisen kaluston ja huoltoryhmän. Kyseessä on tällä hetkellä ainutlaatuinen tilaisuus näyttää kyntensä suurten ammattilaistiimien silmien edessä. NOPI:n finaalissa osakilpailun voittajalle on luvassa jopa $10.000 palkintopotti, ja kahdeksanneksi sijoittunutkin saa vielä rahapalkinnon. Kaiken huipuksi Octane TV kuvaa niin Suomen lisenssitapahtuman kuin NOPI-sarjan finaalitkin tehden voittajan ainutlaatuisesta seikkailusta dokumentin TV-levitykseen.

Nyt todellakin kannattaa osallistua RADALLE.com FPDA Drift Series 2008 -sarjaan, ja vaikkei pääpalkinto osuisikaan omalle kohdalle, myös FPDA-kauden osakilpailujen ilmoittautumismaksut jaetaan sarjapisteiden mukaisesti takaisin kilpailijoille. Näin ensimmäistä kertaa Suomessa taitavilla drifting-kuljettajilla on aito mahdollisuus saavuttaa todellisia palkintoja kotimaisessa huippusarjassa.

Kaudella 2008 tapahtumissamme ajetaan Driftingin kaksi eri sarjaa, aivan kuin ennenkin. Näistä Finnish Drift Open Street on RADALLE.comin oma kaikille vapaa sarja ja FPDA Drift Series puolestaan valtakunnallinen mestaruussarja. Molempien qualifioinnit ajetaan tapahtumissa yhdessä ja mikäli Street-sarjan kuljettaja saa suorituksestaan 65 p / 100p ja auto täyttää Pro-sarjan turvallisuusvaatimukset, kuljettajalla on halutessaan Pro-sarjan osallistumismaksujen suorittamisen jälkeen oikeus osallistua Pro-sarjaan seuraavassa osakilpailussa. FPDA sarja ei siis ole suljettu vaan taitojen kehittyessä RADALLE.com Finnish Drift Open Street -sarjasta on mahdollisuus nousta valtakunnalliseen mestaruussarjaan.

Esimakua kansainvälisestä menosta nähdään jo 17.5. RADALLE.com tapahtumassa Botniaringillä kun NOPI Drift -sarjan 2007 mestari Bill Sherman saapuu USA:sta tänne ajamaan näytösajoa sekä myös kunniajäsenenä tuomaroimaan drifting-osakilpailujamme. Bill tullaan näkemään tapahtumassamme myös 9.-10.8. Ahvenistolla kun NOPI Drift -sarjan tuomarit tulevat toteuttamaan kilpailijoillemme NOPI-qualifioinnin.

RADALLE.comin tapahtumissa ajettavat kilpailut järjestetään pääasiassa kaksipäiväisissä tapahtumissa, joissa lauantai on rata/harjoittelu päivä ja sunnuntai on kilpailupäivä. Harjoittelupäivän lisäksi harjoituksia on myös kilpailupäivänä vähintään 1h josta 20 min varattu pelkästään Pro-kuljettajien käyttöön. Lisäksi näemme radalla drifting-kuljettajien lajittelut sekä tietenkin myös kilpailut.
Tuomaroinnin molempien luokkien kilpailuissa hoitaa Finnish Pro Drifting Association FPDA yhteistyössä RADALLE.com:in kanssa.

FPDA Drift Series 2008 osakilpailut
3.-4.5. RADALLE.com Artukainen
17.5. RADALLE.com Botniaring
5.-6.7. RADALLE.com Festival Motopark
19.-20.7. RADALLE.com Alastaro, Finaali

6.6. Keminmaa, järjestäjä No Limit Moottorikerho
28.6. Joensuu, järjestäjä Öljypiste Joensuu

FPDA Drift Series sarjan ulkopuoliset kilpailut, Pro-luokka
8.6. RADALLE.com Kemora
9.-10.8. RADALLE.com Ahvenisto (samalla NOPI-lisensointi)

RADALLE.com Finnish Drift Open Street sarjan osakilpailut
3.-4.5. RADALLE.com Artukainen
17.5. RADALLE.com Botniaring
7.-8.6. RADALLE.com Kemora
5.-6.7. RADALLE.com Festival Motopark
19.-20.7. RADALLE.com Alastaro
9.-10.8. RADALLE.com Ahvenisto, Suolenkki-Finaali

Yhteistyössä FPDA:n kanssa toteutettavat harjoitus- /koulutustapahtumat
-tapahtumat ovat avoimia kaiken tasoisille driftingistä kiinnostuneille
24.2. Tuomari- / perehdyttämiskoulutus I
12.4 AMS turku peruttu.
20.4. Shakedown harjoitusleiri Alastarolla klo 12-20, josta ajoharjoitteluosuus klo 17-20
18.5. Botniaring harjoitusleiri
12.-13.7. Josemora Joutsa harjoitusleiri

Tiedotuskanavat www.RADALLE.com, www.drift.fi, FPDA:n osalta www.vastaheitto.com


Lisätiedot ja haastattelut

Aki ”Akinaattori” Salmela
044-0707066
akinaattori at radalle.com

Markus Martelius
040-5763456
markus.martelius at martelius.com

Hannu Tervola
0400-239556
h.tervola at hotmail.com