Uutiset

RADALLE.com Finnish Drift Open 2008 säännöt

25.2.2008

Pääsäntöisesti säännöt menevät näin, mutta vielä voit kommentoida osoitteeseen pekka@radalle.com on 3.3.2008 klo 16.00 mennessä, jolloin säännöistä tulee viralliset.

Säännöt lähetetty AKK:lle hyväksyttäväksi, joten jotain pieniä muutoksia voi vielä tulla.

Ilmoittautumiset sarjaan samaan osoitteeseen.
Sarjamaksu 30 €

Finnish Drift Open 2008 Street -sarjan Säännöt



Yleiset

Osallistuakseen kilpailuun tai harjoitteluun tulee kuljettajan noudattaa seuraavia sääntöjä:

1. Kilpailla ja harjoitella saa vaan osoitetulla radalla, määrättynä aikana. Varikolla tulee noudattaa varovaisuutta auton siirtelyssä.

2. Harjoittelun aikana saa kyydissä istua kuljettajan lisäksi yksi henkilö. Kilpailuun osallistuvassa autossa saa olla vain kuljettaja.

3. Sarjaan ei tarvitse tarvitse ilmoittautua osallistuakseen harjoitteluun tai kilpailuun.

4. Kilpailuun tulee ilmoittautua viikkoa ennen maksamalla kilpailun ilmoittautumismaksu ja lähettämällä ilmoittautuminen esimerkiksi sähköpostitse kilpailukutsussa ilmoitettuun osoitteeseen.

5. Kilpailukutsut ovat nähtävissä nettisivuillamme osoitteessa http://www.radalle.com.

6. Kilpailuissa on osallistujakatto, joka esitetään kilpailukutsussa.

7. Kilpailupäivänä järjestetään harjoitusaikaa radalle.

8. Lajittelu ajetaan ajetaan yksilösuorituksena PRO-sarjan kuljettajien kanssa.
Kilparata on ennakkoon esitelty kaikille kuljettajille clippingpointtien
kera. (clippingpoint=rataan merkitty kohta kurvissa josta auton tulisi
kulkea sivuluisussa mahdollisimman läheltä saadakseen maksimipisteet) vrt. optimaaliset ajolinjat normaali rata-ajossa.Kilpakuljettajakokouksissa kannattaa kuunnella tarkoin ja esittää samantien kysymyksiä jos jokin asia jää epäselväksi. Lajittelussa on kaksi yritystä joista parempi jää voimaan. FINAALI, jossa mukana 16 parasta ensimmäisen kierroksen kuljettajaa, ajetaan yhden yrityksen kilpailuna.

9. Arvosteluperusteet suorituksissa ovat samat kuin FPDA:n tuomarointiperusteet.



Kuljettaja

1. Kuljettajan tulee omata vähintään voimassa oleva b-ajokortti ja akk:n myöntämä peruslisenssi (minimivaatimus). Nk. tutustumislisenssikin käy ja niitä voi lunastaa paikan päältä infopisteestä.

2. Kuljettajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Alle 18 -vuotiaat, kuitenkin yli 16 -vuotiaat pääsevät kilpailemaan, jos ovat suorittaneet ratatutkinnon ja omaavat AKK:n myöntämän autourheiluluokan kilpailulisenssin.

3. Kuljettajan kunto tarkastetaan ennen radalle siirtymistä
tarkkuusalkometrin avulla jos järjestäjillä on syytä epäillä päihtymystä.
Harjoittelun ja kilpailun aikana radalla on nollatoleranssi päihteiden
suhteen.

4. Kuljettajan saapuessa tapahtuma-alueelle, tulee hänen viipymättä ilmoittautua kilpailutoimistoon. Kuljettajan tulee täyttää vastuuvapaussitoomus ja esitettävä kuitti maksetusta kilpailuosallistumismaksusta sekä ajokortti ja AKK:n myöntämä lisenssi. (tutustumislisenssejä saa kilpailutoimistosta). Ilmoittautumisen jälkeen kuljettajan tulee toimittaa auto katsastuspisteelle turvakatsastuksen suorittamista varten.

5. Kuljettaja on vastuussa myös teaminsä ja vieraidensa käyttäytymisestä koko kilpailuviikonlopun ajan. Häiritsevästä käyttäytymisestä voidaan kilpailija sulkea pois kilpailusta.

6. Kuljettaja on vastuussa radalle ja sen ympäristölle aiheuttamistaan vahingoista.

7. Kuljettajalla ja mahdollisella kyytiläisellä tulee olla E-hyväksytty eli tieliikennekelpoinen kypärä esim. MP-kypärä. visiirin saa poistaa. suosittelemme kuitenkin kilpakäyttöön tarkoitettua esim. SNELL-hyväksyttyä autoilukypärää.

8. Kuljettajan tulee osallistua ohjaajakokoukseen ennen kilpailuun tai harjoitteluun osallistumista. Kuljettajan tulee noudattaa ohjaajakokouksessa saamiansa ohjeita.




Auto

1. Auton tulee olla takavetoinen henkilöauto tai siksi luokiteltava ajoneuvo. Auton tulee olla Suomessa tieliikennekelpoinen ajoneuvo ja siinä tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus. Vakuutus on pakollinen myös kilvettömille autoille.
Auton tulee olla oikealta tai vasemmalta ohjattava. Auton turvavarusteiden tulee olla hyvässä kunnossa. Kuljettajalla oltava vähintään E-hyväksytyt 4-pisteturvavyöt. Suosittelemme kuppipenkkiä. Suosittelemme turvakaaria sekä turvatankkia. Suosittelemme auton sisälle tukevasti kiinnitettyä sammutinta.

2. Jos auton ohjausjärjestelmää on muutettu, tulee muutoksien olla huolella tehtyjä ja vastattava kestävyydeltään alkuperäistä.

3. Auto saa olla täysin vakiokuntoinen (paitsi turvavyöt). Auton viritys on vapaa.

4. Auton jarru-, ajo- ja suuntavalojen tulee toimia.

5. Auto ei saa vuotaa nesteitä.

6. Harjoittelu- ja kilpailutilanteessa autosta tulee olla poistettuna kaikki irtonainentavara ja helposti irtoavat lisävarusteet.

7. Autot turvakatsastetaan ennen harjoitteluun ja kilpailuun osallistumista. Katsastuksessa kiinnitämme erityistä huomiota auton turvallisuuteen, kuten jarrujen ja ohjauksen kuntoon sekä akun, bensatankin, turvavöiden ja muiden osien kiinnitykseen.

8. Auton alla tulee varikolla olla riittävä öljynimeytysmatto tai pahvi. Auton varikolla seistessä sen välittömässä läheisyydessä on oltava palosammutin.

9. Auton ulkoasun tulee olla mahdollisimman siisti ja huoliteltu.

10. Auton meluraja on tapahtumakohtainen ja se ilmoitetaan kilpailukutsussa. Suosittelemme, että auto alittaa 96 desibelin rajan. Joissakin harjoituksisa ja kilpailuissa maximi meluraja 96db. Mittaus suoritetaan Akk:n sääntökirjassa määräyllä tavalla.

11. Renkaiden tulee olla Suomessa tieliikenteeseen hyväksytyt.

12. Onnettomuuden tai aurion sattuessa järjestäjä varaa oikeuden tarkistaa ajoneuvon kunnon ennen takaisin kilpailusuoritukseen päästämistä.

13. Autolle voidaan pyytää korjausaikaa 10 minuuttia sessioiden välissä.

14. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden kiinnittää autoon mainoksia kilpailun ja harjoittelun ajaksi.