Uutiset

Imatran Jääratapäivä nyt 8.3. lauantaina!

26.2.2008

PERHETAPAHTUMA IMATRALLA IMMOLAN LENTOKENTÄLLÄ


Vaikka tänä talvena ahventen narraaminen pilkillä on Etelä-Suomessa lähes mahdotonta, on Suomen suosituin jääratakiertue tarjonnut elämyksiä runsaalle joukolle jääratakuljettajia ja harrastuksen parissa viihtyville kannustajillekin. Suomen suosituin Jääradalle- kiertue päättyy 8.3. IMATRALLE IMMOLAN LENTOKENTÄLLE.

RADALLE.com historian Itäisin tapahtuma saa kotinsa yhdessä moottoripyörämaailmassa legendaarisimmassa kaupungeista. Imatran ajoja ajettiin vuosien 1962 ja 1986 välillä. Parhaimmillaan tapahtumaa seurasi vuosina 1972 ja 1973 peräti 53000 ja 54000 henkeä – kiitos Jarno "Paroni" Saarisen ja Tepi Länsivuoren! Giacomo Agostini oli todellinen Imatran valtias ja erityisesti naisten ihailun kohde. Ago voitti Imatralla uskomattomat 16 kertaa -joista 15 uskomattoman ylivoimaisella MV-Agustalla ja kerran Yamahalla.

Imatran ajoista puhutaan yhä lämmöllä, vaikka viimeiset GP-luokkien MM-kilpailut ajettiin Vuoksen rannan tuntumassa vuonna 1982. Vuodet ovat vain kasvattaneet ihmisten kiinnostusta ajettuihin kilpailuihin.
Imatran Moottorikerho juhlistaa 70-vuotista taivaltaan järjestämällä Muistojen Imatranajon vanhalla katuradalla 2.-3. elokuuta 2008. Kaksipäiväisen tapahtuman suurimpana tähtenä tullaan näkemään ratamoottoripyöräilyn 15-kertainen maailmanmestari Giacomo Agostini.

http://www.imatranmoottorikerho.fi/

RADALLE.com Lasol-jääratapäivä 8.3.2008

Ajot vietetään Osallistu omalla -teemalla. Osallistua voit siis autolla, ralli-autolla, moottoripyörällä, moottorikelkalla tai mönkkärillä. Jääratapäivä vietetään IMATRALLA IMMOLAN LENTOKENTÄLLÄ n. 2 kilometriä pitkällä radalla. Ohjelmassa on lauantaina mm. liukkaan kelin ajoharjoittelua, autonäyttely, Jää-drifting, ja jää-katuautosprint. Päivän ohjelmatarjonta ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Koska päivään mahtuu runsaasti ohjelmaa, tarjoaa se erittäin viihdyttävän ulkoilmapäivän myös niille, jotka tulevat paikan päälle ilman ajoaikomuksia. RADALLE.com suosittelee tapahtumaa lämpimästi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle.
Tapahtumapaikalla kioski-buffetti Ilmailukerhon puolesta, josta saa lämmintä juotavaa ja hiukopalaa kun nälkä yllättää.
Lentokentällä kun ollaan niin paikalla nähtävänä pienkoneita ja ehkäpä jopa laskuvarjohyppynäytös, katsotaan mitä keli taivaalta tuo tullessaan.

Liukkaan kelin ajoharjoittelu.
Suomessa kelit ovat talvisin useasti liukkaat ja varsinkin Etelä-Suomessa liukkaus tulee yleensä yllättäin. Säätiedotuksia kannattaa seurata, mutta yllättävään tilanteeseen voi varautua vain harjoittelemalla. RADALLE.com jääratapäivillä voit liukastella turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. STAFFimme huolehtii turvallisuudestasi kun harjoittelet. Oman turvallisuutesi takia koulutettu STAFFimme turvakatsastaa autosi ja valvoo radalla tapahtumien kulkua varoittaen muita radan käyttäjiä esimerkiksi mahdollisista pyörähdyksistä. Olemme varanneet paikalle myös ammattitaitoista pelastushenkilökuntaa pahimman varalle. Muistathan, että radalla on kypäräpakko.

Jääkatuatosprint
AKK-katuautosprintin talvimuoto Jääkatuautosprint on kerännyt runsaasti mielenkiintoa. Tänä talvena uutuutena luokkajako 2- ja 4- vetoiset. Jääkatuautosprinttiin voit osallistua ilmoittamalla katukilvissä olevan autosi ja itsesi infoon. RADALLE.com palkitsee voittajat. Muista kypärä!

Jäädrifting
Jäädrifting on näytösluonteinen kilpailu joka ajetaan yleisön edessä. Kilpailuun voit osallistua ilmoittautumalla infopisteeseen. Parhaat palkitaan. RADALLE.com järjestää kaudella 2008 pohjoismaiden kovatasoisimmat drifting- kilpasarjat. Jääratapäivät ovat loistavia harjoittelumahdollisuuksia tulevan kauden luisuille.

Moottorikelkkarata
Vuoksen Moottorikelkka Klubi Ry on mukana tapahtumassa ja valvomassa kelkoille varattua pienempää rataa. Alustavien tietojen mukaan radalle on suunniteltu pari hyppyriä ettei tarvitse koko aikaa pysyä maan pinnalla kun kerran lentokentällä ollaan...

RADALLE.com palkitsee tunnustuspalkinnoilla näyttävimmät kulkupelit.

Järjestäjällä oikeus estää erittäin kovaa meluavan laitteen käyttö alueella.
Samoin siisteys on erittäin tärkeää. Roskat roskikseen ja pahoin vuotavien ajoneuvojen tuonti alueelle kielletty. Järjestäjät pyytävät osallistujilta siisteyttä ja asiallista meininkiä jotta tapahtuma saa luvat viranomaisilta seuraavaksikin talveksi.

RADALLE.com iltabileet

Jatkobileet Valtionhotellissa Yökerho Life:ssä kello Lauantaina 8.3. 22.00 - 04.00. Rannekkeella ilmainen sisäänpääsy!

Rantasipi Imatran Valtionhotelli Life
Torkkelinkatu 2


Yleistä:

Hinnat:
-5€ sisäänpääsy, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa

-15€ Ratamaksu

PÄIVÄOHJELMA / AUTORATA klo 10.00-17.00
10.00–10.30 Katuautovuoro, renkaat vapaat
10.30–11.00 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät
11.00–11.30 Autot piikkirenkailla / kilpa-autot
11.30–12.00 Katuautovuoro, renkaat vapaat
12.00–12.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät
12.30–13.00 Autot piikkirenkailla / kilpa-autot
13.00–13.30 Katuautovuoro, renkaat vapaat
13.30–14.00 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät
14.00–14.30 Näytösajo ja Jäädrifting
14.30–15.00 Jääkatuautosprintti
15.00–15.30 Katuautovuoro, renkaat vapaat
15.30–16.00 Autot piikkirenkailla / kilpa-autot
16.00 Palkintojen jako
16.00–16.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät
16.30–17.00 Katuautovuoro, renkaat vapaat
17.00 Rata sulkeutuu
21.00– Iltabileet Valtionhotellin Life-klubilla, tapahtuma-
rannekkeella ilmainen sisäänpääsy koko illan!

KELKKARATA
kelkat / mp:t / ATV:t ym.
vuorotellen koko päivän!


Sijainti:
IMATRA Immolan lentokenttä:
Immolan lentokenttä sijaitsee Salpausselän harjulla, valtatie 6:n ja Karjalan radan vieressä Saimaan ja Immolan järven välisellä kannaksella, Imatran kaupungissa.

Viralliset "radan" nettisivut:
http://www.imatranilmailukerho.fi/

Ajo-ohje: