Uutiset

RADALLE.com Reissuraportti Paris Tuning Show 2008 - KUVAGALLERIA AVATTU!!

29.2.2008

RADALLE.com reportterit iskivät messupaikalle heti torstaina. Näky oli suomen meininkiin verrattuna kuin olisi katsonut kolikon kääntöpuolta. Upeita autoja käveli vastaan joka askeleella, ja myös jokaisen askeleen jälkeen olisi voinut ostaa itselleen uuden ratin tai vanteet tai überhienot recaron jakkarat. Muodostelma oli selkeästi raha ja yritykset edellä ja harrastelijat sitten seuraavaksi. Ranskan tuunaajien taso lienee samalla tasolla suomituningin kanssa, edellyttäen ettei oteta huomioon ammatikseen rakentavia tuunareita.



Paris tuning show 2008:n tavoitteena oli ilmeisesti olla mahdollisimman BLING, sen verran oli paikalle roudattu rottavaunuja, cadillaceja, uusia R8 ja TT audeja, ferrareita, mersuja ja taisi joukkoon olla eksynyt muutama muukin maailmanluokan laite. Perus tuning oli jätetty jopa hieman tylyn oloisesti taka-alalle, toki upeita tekeleitä tuli sieltäkin bongailtua. Ensimmäisen päivän osalta maininnan arvoisia olivat ainakin Golf I cabriolet, järjettömän upealla viimeistelyllään, uusi automaalimerkki CARIZZMA, joka oli luonut paikalle neljällä TT-audilla värikartan, ja tietysti Pioneerin uusin esittely-/demoauto Mini mallia SURF.

Paris Tuning Show 2008 kuvagalleria on avattu!! - Kuvat lehdistöpäivältä - Paris Tuning Show 2008 Gallery

Parhaat palat



Huomenna lähdetään sitten katsomaan kuinka ranskanmaalla driftataan, tosin haasteita taitanee tulla muualtakin, sillä paikalla vuorojaan jo odottelivat, niin belgialaiset, kuin sweitsiläisetkin drifterit.. FUEL-poppoon Honda S kaksitonnista unohtamatta.


Toisena päivänä pääsimme ihmettelemään drifting-/racing näytöstä, joka oli toteutettu maailmanluokan tyyliin. Jokaiselle oli jotakin aina nascareista legendsien ja stunttipyörien kautta driftingautoihin. Ja radan kävi kiertämässä myös riittävän pitkä Hummerin H2 limokin, tosin ei päästy näkemään Suomen maalla jo nähtyä limodriftingiä.


Stunttipoppoo vetää tunteella..


Nascar-autojen vaikuttavat kierrokset nostivat yleisön tunnelman valmiiksi driftaajille, jotka ottivat ranskalaisyleisöstä kaiken irti. Sivuluisun kuninkaat, niin Hollannista, Belgiasta, Sweitsistä kuin Ranskastakin näyttivät parasta osaamistaan, mutta ei Suomalainen drifting ole ainakaan euroopan tasoa enää yhtään jäljessä, jopa päinvastoin. Ranskassa kun ei ole edes yhtä ainutta drifting-sarjaa, poislukien King of Europe ajot.


Mielenkiintoisin driftinglaite oli tämä kuvissa näkyvä Subaru impreza, joka oli muutettu takavetoiseksi.


Myös tämä nelivetoinen Mitsu evo viitonen lasketteli kylki edellä komeita kierroksia.


Ja Suomessa vieraillut Paul intoutui myöskin luisuttamaan oikein kunnolla. Ja välillä meni vähän shownkin puolelle, kuten myös muilla kuskeilla...


Fuel Girls Show oli taas näkemisen arvoinen, tosin tällä kertaa Ranskalaiset saivat vain pikkutuhman version tyttöjen tulisesta esiintymisestä. Show ei tästä huolimatta jättänyt ketään kylmäksi. kolmen bruneten ja yhden blondin show:sta lisää vielä pian videon muodossa, suukkoineen...


Näyttelyhallien puolelle oli press-päivän jälkeen ilmaantunut myös muutamia autoja, ja osa osastoista oli muuttanut muotoaan. Gumball 3000/FUEL-osasto oli toteutettu hienosti, ja sitä muutettiin hieman jokaiselle messupäivälle. Gumball-tuotteita oli myös myynnissä kasapäin ja oli osastolla pari autoakin, tosin olivat niin arkisia kulkineita etteivät jääneet mieleen..



Ja tässä otos kundien loistavasta asenteesta. Edellisessä kisassa romuttuneen rolls-roycen maski... syvä respect.




Ranskalaisen tuningpaja PAROTECHin uusin laite oli messulogoissakin esiintyvä VolksWagen touareg V10 TDI. Mattavalkoinen maasturi oli saanut uuden keulan, sekä pysäyttävän hienot vanteet. Lukuisat muut muutokset selvinnevät vasta myöhemmin, sillä auto pysyi koko viikonlopun ovet suljettuina aitojen takana. Muutenkin parotech oli panostanut ehkä liikaakin autojensa turvalliseen esittelyyn. Muut autot kun oli varjeltu pleksiaidoin, ja olivat näin ollen lähes mahdottomia kuvauskohteita. Aidan ali toki pääsi livahtamaan helposti...





Ja sitten. Sanokaa mitä sanotte, mutta Baijerilaistehtaan M5 ehostettuna alkuperäislinjaa tukevilla korimuutoksilla, virheettömällä maalipinnalla, järjettömillä musiikkivempaimilla, riittävän isoilla vanteilla ja Dolce&Gabbanan puhvelinnahka-/turkis sisusustalla oli jotain pysäyttävää. Oxygen Audion osastolla seissyt auto veti varmasti ihailijoita läpi tapahtuman.



Paris tuning show-tapahtuma kokonaisuutena oli todella upea. Toteutuksessa oli nähty aikaa sekä vaivaa, ja tuntui ettei koneisto tökkinyt millään osa-alueella. Näyttelyosastot olivat selkeitä, ja paikat helposti löydettävissä. Ulkosalle rakennettu drifting-rata palveli myös varmasti katsomoineen jokaista silmäparia. Näyttelyautojen taso oli huima ja toivottavasti näemme näitä autoja Suomesskin pian.

Ensi vuonna uudestaan. Varmasti.




Vielä tulossa: Haastattelu + messuvideo..