Uutiset

TIMEATTACK UUTUUTENA RADALLE.com RACING -LAJEIHIN

24.3.2008

TIMEATTACK UUTUUTENA RADALLE.com RACING -LAJEIHIN


ILMOITTAUDU SARJAAN : info@radalle.com.

Maailmalla suosiota saanut Timeattack on saanut alkunsa Japanissa jo 90-luvun alussa, ilmestynyt jenkkeihin vuonna 2003, ja valloittanut UK:n vuonna 2006. Lajin alkuperäisenä ideana on todistaa yleisölle että tuning-autoissa voi olla muutakin kuin kaunis ulkokuori ja myös tällä kalustolla voidaan kisata ja tehdä ennätyksiä.

Timeattack-kilpailuja ajetaan ympäri maailmaa useilla eri moottoriradoilla, eniten kuitenkin Japanin Tsukubassa mistä Timeattack on alun perin lähtöisinkin. Laji kohosi huimaan suosioon kun panokset ja vaatimukset nousivat ja autonrakentelijoiden piti kehittää jatkuvasti uudempaa ja parempaa kalustoa varmistaakseen sijoituksiaan yhä kovenevassa tasossa. Lajin alkuajoista tähän päivään kehitys on ollut huimaa ja nykyään kisoihin osallistuukin kalustoa ääripäistä toisiin, niin tavallisia katuautoja kuin loppuun asti timeattack-autoiksi suunniteltuja mestariteoksiakin. Jälkimmäiset totta kai kisaavat huomattavasti suuremmista palkinnoista.

Sekä Japanin että Jenkkilän kovimmissa kisoissa ajavista autoista osa on kansainvälisen autoskenen kuumimpien virityspajojen rakentamia ja kuljettajiksi näihin palkataan rata-autoilun huippunimiä menestyksen takaamiseksi. Näin ollen kun mainetta ja mammonaa niitetään riittävästi, se varmistaa kyseisen tiimin jatkumoa lajin parissa sekä tietenkin myös sponsorinäkyvyyttä. Kansainvälisesti katsoen lajin tiukimmassa kärjessä ei nimittäin kehityksen käsittämättömän vauhdin huomioon ottaen enää oikein pärjää omalla harrastelukassalla. Tämä kertoo jo paljon siitä missä jamassa Timeattack on tänä päivänä maailmalla.

RADALLE.com on taas tuttuun tapaansa ajan hengessä mukana ellei jopa aikaansa edellä ja tuo uutuuslajin osaksi Racing-lajivalikoimaansa. Muita Racing-lajeja ovat jo edellisiltä kausilta tutut Drifting, Katuautosprintti, Urhon Ajot, Supermoto -ja ATV kilpailut sekä muut ratakilpailut. Muita uutuuksia kaudella 2008 ovat Jaguaarisprint ja Kuorma-autojen ratakilpailu.

Pääpiirteittäin osanottajat kisaavat Timeattackissa vastustajista kovinta, eli kelloa vastaan, tavoitteena nopein kierrosaika. Katuautoprintistä poiketen Timeattackin lähtö tapahtuu lentävänä lähtönä. Ajanottoon käytetään mahdollisuuksien mukaan autoihin kiinnitettäviä transpondereita, jotka varmistavat mahdollisimman tarkan mittaustuloksen.

Timeattackia voi verrata yksittäislähtönä ajettaviin F1 kisoihin. Ensiksi on vapaat harjoitukset, sitten aika-ajot ja lopuksi Superlap. RADALLE.comin Timeattack kaudella 2008 sisältää 6 osakilpailua.

Säännöt:

1. Yleiset

1.1. Timeattack
Timeattack -kilpailulla tarkoitetaan RADALLE.com tapahtumassa ajettavaa lentävää ratakierroskilpailua. Timeattack -sarjoihin ja -osakilpailuihin ovat vapaita osallistumaan kaikki kuljettajat kansallisuuteen katsomatta, kunhan sekä kuljettaja että kilpailuajoneuvo täyttävät näiden sääntöjen mukaiset vaatimukset. Säännöt, johon näissä säännöissä viitataan on voimassa oleva AKK:n sääntökirja. Mikäli jotain kohtaa ei ole tarkennettu näissä säännöissä, sovelletaan ensin kansallista voimassa olevaa sääntökirjaa ja sen jälkeen kilpailun johdon päätöksiä.Ylintä päätösvaltaa kilpailuissa ja niihin liittyvissä asioissa käyttää kilpailun johto, jonka päätökset ovat lopullisia.

1.2. Kuljettaja
Kilpailijan on oltava vähintään 18 vuoden ikäinen ja hänellä on oltava voimassa oleva moottoriurheilijan lisenssi, jonka vakuutus on voimassa kyseisessä kilpailussa. Suomalaisen kilpailijan vähimmäislisenssivaatimus on AKK:n peruslisenssi, jonka voi hankkia yli 300 jäsenseuran kautta. Ulkomaisten osallistujien on selvitettävä ja kilpailupaikalla todistettava lisenssinsä vakuutuksen olevan voimassa kyseisessä kilpailussa. Ulkomaalaisilla osallistujilla tulee olla oman maan ACN:n myöntämä kansainvälinen lisenssi. Kilpailuja varten kilpailija tarvitsee Motorsport ID:n. Club- ja Competition- luokkaan voi osallistua myös AKK:n tutustumislisenssillä. Tutustumislisenssejä voi ostaa tapahtumapaikalta. Rataleimatutkinnon suorittaminen on suositeltavaa. Kilpailijalta edellytetään voimassa olevaa ajokorttia B-ajoneuvoluokan henkilöautolle. Kuljettajan tulee osallistua ohjaajakokoukseen ennen kilpailusuorituksen antamista.

1.3. Vakuutukset
Autoissa tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus, jonka voimassaolo pitää pystyä todistamaan tarvittaessa.

1.4. Vastuut
Osallistuminen Timeattack -nopeuskilpailuihin tapahtuu osallistujan omalla vastuulla. RADALLE.com, R-Pro Oy LTD, ratayhtiöt, järjestävät seurat, sarjan ja kilpailujen johto sekä toimitsijat sanoutuvat irti kaikesta vastuusta kilpailujen ja niihin liittyvien harjoitusten aikana tapahtuviin kilpailijan ja hänen tiiminsä aiheuttamiin vahinkoihin ja onnettomuuksiin.

1.5. Sitoumus
Ilmoittautuessaan sarjaan tai osakilpailuun kuljettaja sitoutuu noudattamaan ja valvomaan näitä sääntöjä, noudattamaan tapahtuman järjestäjän ohjeita sekä ottamaan huomioon sarjan, järjestäjän ja autourheilun edut toiminnassaan.

1.6. Ilmoittautumiset
Kilpailuun tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen maksamalla kilpailun ilmoittautumismaksu ja lähettämällä ilmoittautuminen esimerkiksi sähköpostitse kilpailukutsussa ilmoitettuun osoitteeseen. Tapahtumaan saapuessaan, kuljettajan tulee ilmoittautua kilpailutoimistoon. Kilpailutoimistossa tulee esittää Kuljettajalisenssi, ajokortti, varautua todistamaan kilpailun osallistumismaksun suorittaminen sekä auton vakuutusten voimassaolo. Osakilpailuun voi ilmoittautua myös paikanpäällä, mikäli kilpailussa on tilaa. Osallistumismaksu on tällöin puolitoistakertainen.

1.7. Osallistuminen ja katsastus
Kuljettajan täytyy ilmoittautua kilpailuun ja maksaa osallistumismaksu viim. 6 arkipäivää ennen kilpailua. Jokaisen Timeattack-kilpailuun osallistuvan ajoneuvon tulee läpäistä tapahtuma-alueella tapahtuva erillinen kilpakatsastus. Ratakatsastuksessa ajoneuvoon kiinnitetään ikkunatarra merkiksi hyväksytysti suoritetusta katsastuksesta. Tämä ikkunatarra oikeuttaa ajoneuvon osallistumaan RADALLE.com Timeattack-kilpailuun. Tarra sijoitetaan takasivulaseihin.

1.7.1. Osallistumisen evääminen
Timeattack-ratakatsastuksella on oikeus evätä ajoneuvon osallistuminen Timeattack-kilpailuun, mikäli ratakatsastuksessa havaitaan laiminlyöntejä taikka vakavia turvallisuuspuutteita. Mikäli ratakatsastuksessa havaitun laiminlyönnin taikka vakavan turvallisuuspuutteen johdosta osallistuminen Timeattack-kilpailuun evätään, ei osallistumismaksua palauteta. Lisäksi järjestäjä pidättää oikeuden evätä osallistumisen ajoneuvolta, jota voidaan pitää vaarallisena.

1.7.2. Osallistumismaksu
Sarjamaksua ei peritä. Kilpailukohtainen osallistumismaksu on 50€.

1.8. Sarjaan ilmoittautuminen
Sarjaan voi ilmoittautua virallisten internetsivujen kautta (www.radalle.com ja www.timeattack.fi) 1.4. alkaen.

1.9. Kilpailukutsu
Kilpailukutsut ovat nähtävissä nettisivuillamme osoitteessa http://www.radalle.com tai www.timeattack.fi viimeistään kuukautta ennen kilpailua. Kilpailuissa on enimmäisosallistujamäärä, joka esitetään kilpailukutsussa. Osallistumismaksun maksuohjeet ilmoitetaan kilpailukutsussa.

1.10. Tulokset
Tulokset julkaistaan osoitteissa www.radalle.com ja www.timeattack.fi

1.11. Harjoitukset
Kilpailla ja harjoitella saa vain tarkoitukseen osoitetulla radalla määrättynä aikana. Harjoittelun aikana saa kyydissä istua kuljettajan lisäksi yksi henkilö. Matkustajan turvavarusteiden vaatimuksen ovat samat kuin kuljettajalle. Kilpailijoille annetaan viikonlopun aikana mahdollisuus tutustua rataan.

1.12. Aika-ajot
Kaksi yritystä kelloa vastaan, joista parempi jää voimaan.

1.13. Superlap
Timeattack -kilpailun finaalia kutsutaan nimellä Superlap. Jokaisen luokan kymmenen parasta pääsee finaalin. Heikoin aika aloittaa finaalin.

1.14. Ohjaajakokous
Kilpailua varten järjestetään oma Timeattack-ohjaajakokous. Kuljettaja on velvoitettu olemaan paikalla. Mikäli kuljettaja ei ole ollut kokouksessa paikalla, ei hän voi osallistua kilpailuun.

1.15. Park Fermé
Kilpailijan on välittömästi aika-ajon tai Superlapin jälkeen vietävä auto Park Fermé-alueelle. Auton saa viedä pois Park Ferméstä vain katsastuspäällikön luvalla.

1.16. Ajanotto
Ajanotto suoritetaan mahdollisuuksien mukaan transpondereilla. Jos tämä ei ole mahdollista, mitataan ajat kahdella kellolla.

1.17. Kilpasuoritus
Kuljettajien on oltava lähdönjärjestelyalueella viisitoista minuuttia ennen aikataulussa ilmoitettua lähtöä. Lähdönjärjestelyalueella ei saa suorittaa huoltotoimenpiteitä. Lippumies antaa lipullaan luvan siirtyä radalle. Lämmittelykierros ajetaan ripeästi renkaita ja autoa suoritukseen valmistellen. Lähtö on niin kutsuttu lentävä lähtö ja täyden kierroksen aika mitataan. Kolmas kierros on jäähdyttelyä varten. Mikäli suoritus keskeytyy muusta kuin kilpailijan omasta tai omasta ajoneuvosta johtuvasta syystä, on kilpailijalla mahdollisuus uusintasuoritukseen. Kilpailusuoritus hylätään, jos kuljettaja pysäyttää ajoneuvon tai hidastaa ajoneuvoa tarpeettomasti lämmittely- tai jäähdyttelyajon aikana.

1.18. Sarjapisteet

Sarjapisteillä ratkaistaan kauden 2008 finaaliin osallistujat.
Timeattack-kilpailussa jaetaan pisteitä seuraavan taulukon mukaisesti.

(Kaikki luokat: Club, Competition, Unlimited)

Aika-ajot:
1. 20p
2. 17p
3. 15p
4. 14p
5. 13p
6. 12p
7. 11p
8. 10p
9. 9p
10. 8p
11. 7p
12. 6p
13. 5p
14. 4p
15. 3p
sijat 16 -> 1p

Superlap:
1. 10p
2. 9p
3. 8p
4. 7p
5. 6p
6. 5p
7. 4p
8. 3p
9. 2p
10. 1p


1.19. Transponderien palautus
Transponderit tulee palauttaa pyydettyyn paikkaan tapahtuma-alueella välittömästi suorituksen jälkeen. Jos transponder ei palaudu ajoissa, peritään tästä myöhästymismaksu.

1.20. Varikko
Varikolla autoa siirrettäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Varikkopaikalla auton alla tulee olla öljynimeytysmatto. Kuljettaja on vastuussa tiiminsä ja vieraidensa käyttäytymisestä koko kilpailutapahtuman ajan. Kuljettaja on vastuussa myös varikkopaikkansa siisteydestä. Varikkopaikalta tulee löytyä toimiva vähintään 2kg sammutin. Mikäli varikkopaikalla on polttoainetta erillisessä astiassa, tulee olla myös 6kg lisäsammutin.

1.21. Tekninen toimikunta
Kilpailun tekninen toimikunta ilmoitetaan aina kilpailukutsun yhteydessä.

1.22. Palkinnot
Luokan voittaa kyseisen luokan osakilpailun finaalissa ajettu paras aika. Luokan voittaja palkitaan tuotepalkinnoin.

2.0. Luokat

2.1. Club
Club on tavallisille tai parannelluille katuautoille. Club -luokan radalla vauhtia hidastetaan keinotekoisilla shikaaneilla. Shikaanien merkintöihin osuminen tai oikaiseminen aiheuttaa automaattisen kilpailusuorituksen hylkäämisen. Tässä luokassa ajetaan kuusi osakilpailua käsittävä sarja. Sarjaan voi ilmoittautua myös kesken kilpakauden.

Club-luokka jakautuu kolmeen alaluokkaan seuraavasti:

1. alle 1600cc
2. alle 3000cc
3. 3000cc ja yli
kaikissa turbokerroin 1,6.
Sateella nelivetokerroin on 1,2.
Kilpailun johto määrittää sadekelin.

2.2. Competition - yksi aika, yksi kierros, yksi voittaja
Competition on tasokkaampi luokka kilvanajoon tarkoitetuille autoille.
Tähän luokkaan sijoittuvat mm. Roadsportin autot. Tässä luokassa ajetaan kuusi osakilpailua käsittävä sarja. Sarjaan voi ilmoittautua myös kesken kilpakauden.

2.3. Unlimited - yksi aika, yksi kierros, yksi voittaja
Unlimited sisältää AKK:n sääntökirjan liitteen J:n mukaiset turvasäännöt, mutta auton suhteen säännöt ovat vapaat. Slicksit ovat sallitut, luokka on tarkoitettu lähinnä täysverisille kilpa-autoille, kuten GT- ja SpecialSaloon-luokan autoille. Tässä luokassa ajetaan kuusi osakilpailua käsittävä sarja. Sarjaan voi ilmoittautua myös kesken kilpakauden.

Osakilpailut
10.5. Ahvenistolla kutsukilpailuna Timeattack -kenraaliharjoitukset
17.5. Botniaringillä R1
7.-8.6. Kemora R2
5.-6.7. Motoparkissa R3
19.-20.7. Alastarossa R4
23.-24.8. Botniaring R5
27.9. Ahvenisto R6 Finaali

5. Sääntöjen tulkinta ja rikkominen

5.1. Sääntöjen vastaisesti toimiminen johtaa mahdolliseen diskaamiseen ja muihin toimenpiteisiin.

6. Erivapaudet

6.1. Kilpailija voi hakea erivapautta teknisistä säännöistä kirjallisesti riittävän ajoissa, kuitenkin vähintään 2 viikkoa ennen ajettavaa osakilpailua. Erivapautta ei voi hakea renkaista. Erivapaus on myönnettäessä voimassa kauden loppuun.

Viittaukset

Kaikki viittaukset viittaavat voimassaolevaan AKK Motorsport ry:n autourheilun sääntökirjaan. Viittaukset ovat velvoittavia.

8. Lisäykset ja muutokset

RADALLE.com organisaatiolla on oikeus muuttaa ja korjata näitä sääntöjä kauden aikana. Mahdolliset muutokset ja korjaukset julkaistaan virallisiksi ilmoitetuilla nettisivuilla. Mahdolliset lisäykset ja muutokset ovat voimassa välittömästi julkaisun jälkeen poislukien kaksi päivää kilpailupäivää ennen muutetut kohdat, jotka ovat voimassa vain mikäli kilpailupaikalla olevassa virallisella ilmoitustaululla on säännöistä erillinen lisämääräys.

Kaikkia luokkia koskevat turvallisuus- ja tekniikkasäännöt
Näitä määräyksiä on noudatettava, mikäli luokan säännöt eivät aseta vielä ankarampia määräyksiä.

9.1. Melu
Melusuositus max 95 dB.
Huom. Joillakin radoilla suurin sallittu melutaso on 95 dB.

9.2. Polttoaine
Polttoaineena saa käyttää vain yleisesti kaupan olevia maantienliikenteen polttoaineita (Diesel, 95e, 98e, 99). Auton tulee olla sammutettu tankattaessa. Vesi- ja metanolisuihkutus palotilaan on sallittu.

9.3. Moottori
Yksi moottori yhtä ajoneuvoa kohden pois lukien maakaasukäyttöiset ajoneuvot, sekä hybridiajoneuvot, joissa on tehtaalla asennettuna kaksi tai useampi erillinen moottori.

9.4. Aerodynamiikka
Aerodynamiikkaa parantavat korinosat ovat sallittuja huolellisesti kiinnitettyinä.

9.5. Tekniikkamuutokset
Tekniikkamuutokset ovat sallittuja kaikissa luokissa (tekniikan vaihdot, bolt-on osat, yms.).

9.6. Alustaparannukset
Alustaparannukset ovat sallittuja kaikissa luokissa.

9.7. Jarrut
Kaikissa luokissa autoissa tulee olla kaksipiirijarrut. Jarrujen parannukset ovat suositeltavia kaikissa luokissa.

9.8. Sammutin
Kaikki autot on varustettava vähintään yhdellä tulensammuttimella. Sammutinaineen vähimmäismäärä: jauhe 2.0 kg tai vastaava (Ks. liite J 253.7). Suositellaan kuljettajan laukaistavissa olevaa kiinteätä sammutusjärjestelmää. Mikäli tällainen on asennettu, sen tulisi noudattaa Liitteen J 253.7.2. määritelmiä.

9.9. Kori
Keventäminen, vahvistaminen ja lisätuenta on sallittu. Alkuperäiset pintapellit saa korvata lasi- tai hiilikuituisilla, sisälokasuojat ovat kuitenkin pakolliset. Jos auton etuovet on vaihdettu hiili- tai lasikuituisiin osiin, ovat Liitteen J mukaiset turvakaaret pakolliset. Tavaratilan ja muiden kansien ja luukkujen on oltava kiinnitetty aina radalla.

9.10. Penkit
Kuljettajan sekä matkustajan istuimien muuttaminen on sallittua. Mikäli kiinnityksiä muutetaan, tulee niiden olla Liite J 253 kohdan 16 mukaisia. Suosittelemme kilpailukäyttöön tarkoitettuja kuppipenkkejä.

9.11. Avoautot
Avo-auton käyttäminen Timeattack-kilpailussa on sallittua. Kuitenkin niin, että avoautossa on tehtaalla asennettu tai jälkeenpäin lisätty turvakaari.

9.12. Sarjamainokset
Järjestäjällä on oikeus kiinnittää sarja- ja sarjan sponsorien mainoksia autoihin.

10. Luokkakohtaiset turvallisuus- ja tekniikkasäännöt

10.1. Club-luokan kuljettajan varustus

10.1.a.1. Kypärä
Kuljettajalla ja mahdollisella kyytiläisellä tulee olla vähintään E-hyväksytty eli tieliikennekelpoinen kypärä esim. MP-kypärä. Visiirin saa poistaa. Suosittelemme kuitenkin moottoriurheilukäyttöön tarkoitettua esim. SNELL-hyväksyttyä kypärää. Kypärän tulee olla ehjä, eikä siinä saa olla kolhuja.

10.1.a.2. Ajo-asu
Vähintään pitkähihainen paita, täyslahkeiset housut, ajokengät ja ajohanskat.

10.1.b. Kilpailuajoneuvoa koskevat määräykset

10.1.b.1. Kilpa-ajoneuvo
Ajoneuvon tulee olla sarjavalmisteinen maantienliikenteeseen tarkoitettu henkilö- tai pakettiauto. Auton tulee olla katsastettu yleiseen tieliikennekäyttöön. Auton rungon tulee olla alkuperäinen. Putkirunkoja ei sallita. Turvakaarien käyttöä suositellaan. Ilokaasujen (NOS) käyttö suorituksen aikana ehdottomasti kielletty. Kilpailuun voi osallistua vain tieliikenteeseen E-hyväksytyillä renkailla. Kilpailuun ei voi osallistua Club luokan kielletyt renkaat -listan renkailla. Kielletyt renkaat -lista julkaistaan ja päivitetään tarvittaessa.

10.2. Competition-luokan kuljettajan varustus

10.2.a.1. Kypärä
Kuljettajan on sekä kilpailussa että harjoitusajoissa käytettävä Liite J XIII mukaista kypärää. Avoauton ajajan on käytettävä myös visiiriä tai suojalaseja.

10.2.a.2. Ajo-asu
Kuljettajan on aina käytettävä kilpailukäyttöön hyväksyttyä yksiosaista ajoasua, sukkia, tulelta suojaavia jalkineita sekä ranteet peittäviä tulelta suojaavia käsineitä. FIA-hyväksyttyä tulenkestävää alusasua suositellaan.

10.2.b. Kilpailuajoneuvoa koskevat määräykset

10.2.b.1. Ajoneuvo
Kilpa-ajoneuvon tulee olla sarjavalmisteinen henkilö- tai pakettiauto. Auton rungon tulee olla alkuperäinen. Putkirunkoja ei sallita.

Mikäli lämmityslaite poistetaan, edellytetään tehokasta tuulilasin sähköistä huurteenpoistoa. Autossa tulee olla tuulilasin pyyhkijä vähintään kuljettajan puolella.
Taka- ja sivulasit saa korvata vain polykarbonaattimuovilla, jonka minimipaksuus on 3 mm. Ikkunaverkon käyttö on sallittu. Varapyörän saa poistaa tai sen on oltava hyvin kiinnitetty. Puskurit kiinnikkeineen saa poistaa tai muuttaa.

Pohjapanssareita saa asentaa. Alustan alapuoliset suojat saa poistaa. Avoauton tuulilasin kehyksineen saa vaihtaa. Lisäilmanotto- ja -poistoaukot on sallittu.

Ilokaasujen (NOS) käyttö suorituksen aikana kielletty.

Ohjaamo, moottoritila ja polttoainesäiliö on erotettava toisistaan nesteenpitävällä ja tulenkestävällä metallisella paloseinällä. Tulipellin saa muuttaa ja siirtää materiaalin säilyessä alkuperäisenä. Lattian muuttaminen on sallittu, mutta materiaalin on oltava alkuperäinen. Kardaanitunnelin saa muuttaa. Äänieristeiden ja verhoilujen poistaminen on sallittu, verhoilujen alta esiin tulevat aukot (teräväreunaiset peltireunat) tulee peittää peitelevyillä. Kojelaudan tulee olla viimeistelty.

Vähintään kaksi lisälukituslaitetta ovat pakollisia konepellin ja tavaratilan kannen kiinnityksessä. Nämä tulee olla käytettävissä ilman erillistä työkalua.

10.2.b.2. Turvakehikko
Auto tulee varustaa vähintään liitteen J kohta 253.8 mukaisella suojakehikolla.

10.2.b.3. Sammutin
Auto on varustettava vähintään yhdellä tulensammuttimella, sammutin kiinnitettynä AKK:n sääntökirjan liitteen J mukaisesti. Sammutinaineen vähimmäismäärä on jauhetta 2.0 kg tai vastaava (Ks. liite J 253.7.2 ja 7.4).

10.2.b.4. Polttoainetankki
Autossa voi olla alkupeäinen, liitten J mukainen tankki tai turvatankki. Turvatankkia suositellaan (tällöin turvatankki ei saa kuitenkaan olla "säkki"turvatankki).
Tankin pitää olla eristetty ohjaamosta. Polttoaineen täyttökohta pitää olla korin ulkopuolella.

10.2.b.5. Istuimet ja turvavyöt
6-pistevyöt, joiden kiinnitys on oltava liitteen J mukainen ovat pakolliset. Luokitusten ei tarvitse olla voimassa, mutta erikseen hylättyjä vöitä ei saa käyttä.

10.2.b.6. Akku ja sähköt
Akku on kiinnitettävä erittäin tukevasti (liite J 255.5.8.3) tai käytettävä akun valmistajan/ maahantuojan nimenomaan kilpailukäyttöön tarkoittamaa akunkiinnikettä. Akun navat on eristettävä oikosulun estämiseksi. Mikäli akku on sijoitettu tiiviiseen, ulostuulettuvaan laatikkoon voidaan akku asentaa ohjaamotilaan. Kaikki sähkölaitteet on suojattava huolellisesti ja asennettava niin ettei sähköisku-, oikosulku- tai kipinöintivaaraa ole.

10.2.b.7. Päävirtakatkaisin
Autossa on oltava päävirtakatkaisin, josta voidaan aukaista kaikki auton virtapiirit. Päävirtakatkaisinta käytettäessä sekä auton sisäpuolelta että auton ulkopuolelta auton moottori on sammuttava. Päävirtakatkaisimen tulee olla käytettävissä auton sisäpuolelta ja virran tulee olla katkaistavissa myös auton ulkopuolelta.

10.2.b.8. Öljynkeräysastia
Autoissa on oltava öljynkerääjäsäiliö (ns. huohotussäiliö) ja sen tilavuuden on oltava vähintään yksi litra. Säiliön tulee olle ajoon lähdettäessä tyhjä.

Kampikammion tuuletuksen ollessa suljettu, kerääjäsäiliö ei ole pakollinen.

Öljyä, polttoainetta tai muita nesteitä vuotavat autot suljetaan pois harjoitus, lajittelu- tai kilpailuajosta kunnes vuodot ovat korjattu ja korjaus on katsastushenkilön toimesta uudelleen hyväksytty.

10.2.b.9. Pakokaasujärjestelmä ja äänenvaimennus
Pakosarjan ja pakoputken mitoitus ja sijainti on vapaa. Ulostulon on ulotuttava akseleiden puolenvälin takapuolella ja ulotuttava korirakenteen ulkopuolelle. Maximi meluraja 110 dB. Melusuositus max 95 dB.

Harjoitus, lajittelu- tai kilpailuajon järjestäjä voi lisämääräyksellä vaatia alemman maksimimelutason. Huom. Joillakin radoilla suurin sallittu melutaso on 95 dB.

10.2.b.10. Hinaussilmukka
Auto on varustettava eteen ja taakse sijoitetuilla hinaussilmukoilla, jotka kestävät auton
hinaamisesta johtuvan rasituksen.

Hinaussilmukoiden tulee olla maalattu keltaiseksi, punaiseksi tai oranssiksi siten, että ne selvästi erottuvat auton korin värityksestä. Nuolimerkintätarran asentamista silmukkaa osoittamaan suositellaan.

10.2.b.11. Renkaat
Renkaiden tulee olla hyväksytyt valmistusmaassaan. Renkassa tulee olla joko E-tai DOT hyväksyntä. Slicksit ovat kielletyt.

10.3. Unlimited
Turva- ja tekniset säännöt liitteen J mukaan.

11. Tiedotus
Sarjan säännöt ja muut tiedot löytyvät www.radalle.com -nettisivuilta. Sarjan virallinen äänenkannattaja on www.timeattack.fi

12. Lippumerkit
1. Vihreä lippu = lähtölupa, ajosuoritus voi alkaa.
2. Keltainen lippu = vaaratilanne (öljyä radalla tai vastaavaa), aja varovasti seuraavalle miehitetylle lippupisteelle asti. Palaa lähdönjärjestelyyn uudelleen suoritusta varten.
3. Punainen lippu = vakava vaaratilanne. Vähennä nopeutta ja aja äärimmäistä varovaisuutta noudattaen takaisin varikolle. Palaa lähdönjärjestelyyn uudelleen suoritusta varten.
4. Musta lippu = keskeytä suoritus ja palaa varikolle. Ilmoittaudu päälippupisteelle puhutteluun.
5. SC-kyltti, valkoinen pohja, musta teksti = safety car radalla, aja varovasti. Liikkuvaa safety car:ia ei saa ohittaa. Kyltti näkyvissä yleensä jonkin varoituslipun yhteydessä.
6. Ruutulippu = ajovuoro päättyy, vähennä nopeutta jäähdyttelyä varten, palaa kierrokselta varikolle.



Säännöt laati RADALLE.com:
Mia Sartesuo
Teppo Laukkanen
Heikki Ruotsalainen
Pekka Säynevirta

Kiitokset konsultoinneista:
Rauli Kärki / Kilpa-ajaja
Markus Martelius / FPDA
Ilpo Peltonen / TUA, AKK


Kysymykset ja kommentit säännöistä kilpatoimikunnalle osoitteeseen info@radalle.com