Uutiset

3. -4.5. RADALLE.com Megatapahtuma Artukainen

21.4.2008

RADALLE.com kausi 2008 avataan Artukaisissa

RADALLE.com kesäkausi 2008 avataan jo perinteeksi muodostuneella koko viikonlopun jättimäisellä Artukaisten katurataspektaakkelilla 3.-4.5. Kyseessä on ainoa tapahtuma Suomessa, missä kuka tahansa ajokortin omistava autourheilusta kiinnostunut pääsee ajamaan katurataa omalla kilpa- tai katuautolla. Tämä on juuri se kesän suurin ja ensimmäinen kotimainen ulkoilmatapahtuma, jonne ilmestyvät talven talleissa uinuneet tai rakennellut, ehdottomasti upeimmat, kuumimmat ja komeimmat tuning-, rata- sekä drifting-autot. Tuoreimpia taideteoksia ei ehditä vielä esittelemään alan lehdissäkään, vaan Artukaisten ratavarikolla on kyseisten helmien ensijulkistus.

Nyt myös historiallinen yhteistyö Turun UA:n kanssa - Jaquarsprint

Toinen varma kevään merkki Turun suunnalla on jo vuosien ajan ollut aikaisemmin arki-iltana ajettu, suosittu Turkusprint, joka on nyt ensi kerran yhdistetty RADALLE.com kauden avauksen sunnuntaipäivän ohjelmaksi. Turkusprint ajetaankin nyt osana RADALLE.comin Jaguarsprint-sarjaa, jonka pääpalkintona on automaailman upea klassikkokaunotar, vuoden 1968 Jaguar MK II. Tämä perinteisen moottoriurheilutapahtuman ennennäkemätön yhteistyö autoskenen kuumimpaa kärkeä vetävän RADALLE.comin kanssa laajentaa takuulla vielä entisestään tapahtumassa nähtävää autokirjoa. Paikalle on näin ollen tulossa myös täysverisiä sprintti- ja ralliautoja, sekä tietenkin myös kyseisten lajien harrastajia sekä kannattajia. Kilpailuun ilmoittautuminen käynnissä Kitissä
Jaquarsprint ajetaan Artukaisissa sunnuntaina.
» Lisätietoa Jaquarsprintistä

» Turun Sanomien artikkeli uutuuslajista.

Artukainen
Vielä 70-luvulla toiminnassa olleen, sittemmin lopetetun Artukaisten radan pohja herätetään henkiin RADALLE.comin toimesta jo neljättä kertaa. Yli kahden kilometrin radasta osa kulkee täsmälleen vanhan radan linjoilla, osa on rakennettu lähialueen kaduille ja näiden yhtymäkohta puolestaan Turkuhallin pysäköintialueelle. Paikka on todella ainutlaatuinen Suomessa, sillä toistaiseksi missään muualla ei samalle alueelle pysty rakentamaan näin monta eri rataa ja lajia – etenkään yleisöystävällisellä tavalla aivan suurkaupungin keskustan tuntumaan.

Turulla ja Artukaisilla oli siellä sijainneen lentokentän vuoksi näkyvä rooli Suomen ilmailun ja Finnairia edeltäneen Aeron alkutaipaleella. Nyt Artukaisilla on suurin mahdollinen kunnia toimia alustana Suomen näyttävimmälle katuratatapahtumalle, jossa on varmasti jokaiselle jotain. On aivan sama, mihin moottoriajoneuvoon olet hurahtanut – kaksi-, kolme- tai nelipyöräiseen – varmasti jokaiselle löytyy tarjontaa ja mielenkiintoista katsottavaa. Varikko toimii myös hyvänä kenttänä niin harrastus-, kilpa- kuin alan ammattilaistenkin suhteiden sopimiselle, koska Suomen moottoriurheilun kovimmat nimet ja taitajat löytyvät kyseiseltä kisavarikolta. Paikalla myös runsaasti viritys- ja tuning-osien maahantuojia, toimittajia, potentiaalisia sponsoreita sekä kuumia RADALLE.com BABEja.

Drifting

Ohjelmassa on luvassa kauden ensimmäinen RADALLE.com FPDA Drift Series 2008 valtakunnallisen mestaruussarjan osakilpailu. Sarja on tarkoitettu Pro-luokan drifting-kuljettajille, ja sarjan pääpalkintona kustannamme sarjan voittajan NOPI Driftin finaaliin Atlantaan, jossa voittaja saa käyttöönsä Ter-Techin rakentaman kilpailukykyisen kaluston ja huoltoryhmän. Toinen tämän kauden drifting-sarjoista on Finnish Drift Open Street, josta on puolestaan mahdollisuus nousta loistavalla kilpailumenestyksellä edellämainittuun Pro-sarjaan. Myös Finnish Drift Open Street -sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Artukaisten katuradalla. Dunlop tuo paikalle rengaskoneen sekä edullisia renkaita halukkaiden osatettavaksi.
Lauantaina ajetaan FPDA- ja FDO-sarjojen lajttelut ja harjoitukset. Sunnuntaina ajetaan molempien sarjojen finaalit.
» Kilpailukutsu RADALLE.com FPDA osakilpailuun ja sarjaan

RADALLE.com Drifting -kausi starttasi jo Alastarossa järjestetyssä Shakedownossa 20.4. kun kymmenpäinen joukko valloitti alaparkkiksen. Paikalla oli myös Drifting tuomarikoulutus ja kuljettajat antoivat tuomareille arvosteltavaa. Keväällä FPDA:n kanssa yhteistyössä toteutettu tuomarikoulutus varmistaa kilpailuihimme puolueettomia ja ammattitaitoiset tuomarit. Tuomarikoulutus on osana politiikkaamme kehittää Driftingiä puolueettomaksi ja ammattiurheilumaiseksi lajiksi Suomen moottoriurheilulajien joukkoon.

Tässä tunnelmia Shakedownissa


AKK-Katuautosprint
Jaguarsprintin ja Drifting-kilpailujen lisäksi radalla nähdään myös viime kaudella suosiota saavuttanut Katuautosprint, jossa ei ole normaalista rata-ajoharjoittelusta poikkeavia teknisiä vaatimuksia. Riittää, että alla on Suomen maantienliikennekelpoinen katsastettu auto ja kuskilla kypärä päässä. Katuautosprintissä ei ajeta sarjaa, vaan kyse on yksittäissuorituksista. Katuautosprinttiin voi ilmoittautua paikanpäällä tapahtumassa. AKK-Katuautosprint ajetaa lauantaina.
» Lisätietoa AKK-katuautosprintistä sekä tulokset 2008

Kiihdytys
Vaikka RADALLE.com tunnetaan parhaiten euro-/tuning-harrastajistaan, myös amerikanautoharrastajat ovat löytäneet mukaan kasvavassa määrin. Aivan radan vieressä toteutetaan tänäkin vuonna huippusuosittu 1/8 mailin katukiihdytys, jossa voi jälleen kerran laillisesti haastaa kaverin viivalle ja katsoa kuka vie ja ketä. Kiihdytys sisältyy päivän ratamaksuun ja se on avoinna aamusta iltaan samanaikaisesti rata-ajon kanssa niin autoille kuin moottoripyörillekin. Riverside Timers Ry:n miehistö on mukana mahdollistamassa kiihdyttämisen StreetRacing-henkeen, silti vertailukelpoisilla tuloksilla. Tapahtumassa voit kiihdytellä lauantaina koko päivän.

Burnajaiset
Tapahtumassa mainetta ja kunniaa voi niittää radan ulkopuolella myös burnisalueella. Viimekaudella uuden nimen “burnajaiset” saanut kuminpolton turnajaiset kasvattaa myös suosiotaan, ja kisasta huudellaan pitkin kyliä ja kisaajia haastetaan niin kaveripiireissä kuin tuntemattomampienkin autoporukoiden keskuudesta. Tämä on se ainoa ja oikea tapa ratkaista tuomariston arvostelulla kenelle kuminpolton eli burnaamisen mestaruus todellisuudessa kuuluu. Jäämme jännityksellä odottamaan, onko tämä jo se vuosi, kun burnajaisten kehään saapuu ensi kerran kaksilahkeisia haastamaan joku kauniimman sukupuolen edustaja.

Tuning & Styling
Naiset ovat jo useamman vuoden ajan käyneet pokkaamassa pokaaleja myös RADALLE.com autonäyttelyiden Tuning & Styling -osioista. Erityisen RADALLE.com-näyttelystä tekee se, että kaikki varikolta ja pysäköintialueilta löytyvät ajoneuvot osallistuvat automaattisesti kilpailuun pelkällä läsnäolollaan. Tapahtumassa palkitaan näyttelyn puolesta muun muassa upeimmat tuning-, kilpa-, tekniikka- ja hifi-autot, moottoripyörät, sekä tietenkin ratavarikolla eniten irvistyksiä aiheuttava menopeli eli sitruuna-ajoneuvo. Kaikki kaudenaikana palkitut kutsutaan suureen Best oj Finland Finaaliin. Kaudella 2007 RADALLE.com palkitsi yli 200 näyttävää kulkinette.

Vauhdikkaampaa silmäniloa tarjoillaan puolestaan erilaisten näytösajojen merkeissä. RADALLE.com-tapahtumissa tuning-yleisölle tutuksi tulleet Supermotot ajavat Artukaisissa ainakin näytöksen, katsotaan saadaanko pojat houkuteltua kisailemaankin. Supermoto on lajina sekoitus motocrossia ja ratamoottoripyöräilyä roadracing-tyyppisillä kilparenkailla. Paikalle saapuu näytösajoon myös vielä toistaiseksi RADALLE.com-kävijöille tuntematon crosskart-auto. Kyseessä on putkirunkoinen, takavetoinen ja yksipaikkainen harraste-/ kilpa-auto, jossa on myös kuppipenkit ja turvakaaret. Crosskartia parhaiten kuvastaakin sen kotimaisempi nimitys eli maastomikroauto.

RADALLE.com BABEt
Ohjelmassa myös RADALLE.com BABE 2008 -osakilpailu. Klo 11.30 kaikki tapahtumaan osallistuvat upeat RADALLE.com BABE:t nousevat tapahtuman esiintymislavalle. Kaikki tytöt, niin uudet kuin edelliskausilta kävijöillemme tutut esitellään yleisölle, jonka jälkeen ehdokkaat valloittavat varikon. BABE:t jakavat yleisölle äänestyskuponkeja joilla jokainen tapahtumakävijä voi äänestää suosikkityttöään palauttamalla täytetyn äänestyskupongin RADALLE.com INFO-pisteeseen. Tule sinäkin katsastamaan tytöt ja äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys päättyy kello 13.00!

Tästä pääset kurkkimaan keväisten » BABE-kuvausten ennakkosatoa.

Markkinat
Niinkuin kaikissa kunnon ulkoilmatapahtumissa, on Artukaisissakin markkinat. Artukaisissa on laaja evästarjonta ja virvokkeista ei ole pulaa. Lapsille tietysti pomppulinna. Artukaisissa on monenlaisia autoalan messuosastoja, joissa voit käydä tutustumassa alan uusiin tuuliin. Esimerkiksi OnTheRoad esittelee monenlaisia vapaavirtaussuodattimia hengityksen helpottamiseksi ja Parcolor Oy esittelee, kuinka suosituilla House Of Kolorin maaleilla saadaan ihmeitä aikaan pellillä.

Tapahtumassa on myös paljon näytteille asettelijoita hommissaan, kuten esimerkiksi Falck:in hinausautot huolehtivat mahdollisista hiipumisista. Stark ja Isover huolehtivat yleisön ja kuljettajien passiivisesta turvallisuudesta pehmusteilla ja esteillä.


Artukaisten ratavarikko on todella erityinen niin sijaintinsa kuin laajuutensakin puolesta. Lähes 80 000 m² asfalttikentän lisäksi lähialueen kadut otetaan käyttöön alkuperäisen radan jatkamiseksi. Varikkona puolestaan toimii noin 5000 parkkipaikkaa käsittävä pysäköinti- ja piha-alue. Viime vuonna tapahtuman suosion kasvu yllätti meidät täysin ruuhkauttaen koko lähialueen, joten nyt olemme varautuneet väkipaljouteen kaksinkertaisella määrällä sisäänkäyntejä.

Tapahtuma on avoinna molempina päivinä klo 9-18.

Tapahtuman hinnat:
Lauantai 15€
Sunnuntai 15€
Koko viikonloppu 20€
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa.
Rata-ajo 30€

Aikataulut
Pe 2.5.

18.00 - 20.00 Drifting kilpailutoimisto ja katsastus auki


La 3.5.

7.30 - 18.00 Drifting Kilpailutoimisto ja kilpailukatsastus auki

9.00 - 18.00 Portit auki yleisölle, ratakatsastus auki
9.20 - 18.00 Radat auki


13.00 Lehdistötilaisuus D -kuskit paikalle

16.00 Palkintojen jako


Katurata-aikataulu
8.00 - 9.20 Drifting vapaat harjoitukset warm up 1
9.20 - 9.40 Autot radalla
9.40 - 10.00 Autot radalla hidas ajovuoro
10.00 - 10.20 Autot radalla drifting sallittu
10.20 - 10.40 Autot radalla - vapaa rataan tutustuminen
10.40 - 11.00 Drifting vapaat harjoitukset warm up 2
11.00 - 11.20 Autot radalla
11.20 - 11.40 Autot radalla drifting sallittu
11.40 - 12.00 Näytösajo / Autot radalla -varavuoro
12.00 - 13.00 Katuautosprint
13.00 - 13.20 Autot radalle
13.20 - 13.40 Autot radalla drifting sallittu
13.40 - 14.00 Auto radalla
14.00 - 14.20 Drifting lajittelu - FDO Street
14.20 - 14.40 Drifting lajittelu - FDO Street
14.40 - 15.40 Drifting lajittelu - Pro
15.40 - 16.00 Autot radalla - varavuoro
16.00 - 16.20 Autot radalla
16.20 - 16.40 Autot radalla drifting sallittu
16.40 - 17.00 Autot radalla
17.00 - 17.20 Autot radalla drifting sallittu
17.20 - 17.40 Autot radalla
17.40 - 18.00 Autot radalla drifting sallittu


Kiihdytys
9.20 - 14.00
14.40 - 18.00 Pyörät ja autot


RADALLE.com BABE 2008 osakilpailu

11.30 BABEt lavalle
11.00 - 13.00 yleisönvalinnan äänestysaika
13.30 BABEt lavalla yleisönäänestyksen voittajan julkistus
Su 4.5.


7.30 - 18.00 Drifting Kilpailutoimisto ja kilpailukatsastus auki

9.00 - 18.00 Portit auki yleisölle, ratakatsastus auki
9.20 - 18.00 Radat auki

10.30 Lehdistötilaisuus



17.00 Palkintojen jako

Katurata-aikataulu

8.00 - 10.30 Drifting vapaat harjoitukset
10.30 - 11.00 Sprint rataan tutustuminen
11.00 - 11.30 FDO Street finaali
11.30 - 13.00 Drifting Pro finaali
13.00 - 14.30 Sprint I
14.30 - 15.00 Drifting Show / kuljettajien esittely.
15.00 - 16.30 Sprint II
16.30 - 16.45 Drifting Show
16.45 - 17.00 Sprint finaali


RADALLE.comin perinteitä kunnioittaen viikonlopun vietto ei rajoitu ainoastaan radan ja varikon ympäristöön, illalla on tietenkin tarkoitus testata kisakestävyyttä myös Turun yöelämässä. Ennen tapahtuman virallisia jatkoja - Kuuluisa Risteilyä, otetaan varaslähtö bilekauteen Turun The Clubin kautta. Tapahtuman viralliset Semi-Jatkot hipataan siis Turun torin kupeessa ravintola The Clubissa 3.5. klo 22 alkaen.
Kekkereihin osallistuminen on kaikille tapahtumakävijöille äärimmäisen suositeltavaa, ellei jopa velvoitettavaa. Muistutuksena kuitenkin hippaajille että kohtuus kaikessa, autoilijat varautukaa puhallutuksiin sunnuntaiaamuna.
Tästä bileuutiseen »

Ettei viikonloppu ja hauskanpito loppuisi aivan liian lyhyeen, starttaa parin sadan metrin päästä Artukaisista Kuuluisa risteily ja RADALLE.com jatkot kaartavat historian ensimmäiselle festari-risteilylle!
Glamour-tunnelmaa tihkuvalla risteilyllä on Hollywood-teema, laiva täynnä kauniita ihmisiä sekä mukana yli 20 huippuartistia: mm. Cristal, Elastinen, Random Eyes, Snow, Beats & Styles, MG & Eddie B, Kim Herold, Bee Alive, Mad Ice, White Flame, DJ Mobster, Mega-Paula, Dj Mikko Einesalo, The Over Attacks, IsoH & Kofi, Kapteeni Vihreä, Nino & Greedy, Alexandra Alexis, The Gambit +DJ Tempo Giusto, Dj MisterA, Dj Taste, Giant Leap sekä ruotsalainen sinkkulistojen kärjessä oleva Sunday Sound! Mukana myös Martina Aitolehti sekä Oskari Katajisto. Lisäksi Kuuluisa lennättää suoraan Hollywoodista risteilylle mukaan Spencer Scottin, Playboyn October 2007 playmaten.RADALLE.com varaajille poreileva pullo hyttiin, allasosaston privet-bileet ja konferenssitilat käytössä!
Lue lisää yhteistyöuutisesta.


Tarkkaile tätä uutista lisäinfosta. Teemme päivityksiä päivittäin.


Tapahtumien toteutus, RADALLE.com Troops: harrastajilta harrastajille
Niin kuin muutkin autourheilutapahtumat, toteutetaan myös Ratapäivät talkoovoimin. Asiastaan kiinnostuneet tekevät tämän mahdolliseksi omalla panoksellaan. Joukkoihin kuuluu mm. organisaattoreita, lippumiehiä, kuvaajia, babeja sekä suuri joukko yhteistyökerhoja. Haluatko olla oman paikkakuntasi/ kerhosi RADALLE.com-yhteyshenkilö? Mikäli toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja liity joukkoihin.
info (miuku) radalle.com tai staff (miuku) radalle.com

Yhteistyöhön:
RADALLE.com tekee mielellään yhteistyötä kilpailujärjestäjien, seurojen, Ua:itten ja autokerhojen kanssa. Talkoohenkilökunnalle tarjotaan etuja tapahtumissa ja yhteisöille näkyvyyttä, uusia jäseniä, autoja näytille, mahdollisuutta näytösajoihin tai vaikkapa mahdollisuutta tuoda yhteistyökumppanit tapahtumaan. Ohjaajakokokouksissa ja rataan tutustuttamissa teemme mielellämme yhteistyötä ”vanhojen RataGurujen” kanssa. Jos tunnistit itsesi ja haluat jakaa tietoja ja kokemuksiasi, ota yhteyttä. Mikäli sinulla tulee ideoita tapahtumien kehittämiseksi tai yhteistyöstä, ota rohkeasti yhteyttä.
Kehitetään autourheilun/ harrastuksen uutta tulevaisuutta yhdessä, sillä yhteistyössä on voimaa!


Ennakkotietoa 10.5. RADALLE.com Ahvenisto KORREK-ratapäivästä -AUTOKERHOT HUOMIO!

Korrek ja RADALLE.com julistavat kilpailun Suomen edustavimmasta autokerhosta käynnistyneeksi!
Ahvenistolla 10.5. tuomaristo valitsee parhaiten ja näyttävimmin edustetun autokerhon ja valitulle kerholle Korrek sponsoroi Korrek Autonhoitotuotteet koko vuodeksi (max 20-30 autoa). Korrek hakee siis kerhoa jolla on näyttävä kalusto, hyvä meininki ja tiivis yhteishenki. Kyseisen kerhon edustajat haluavat myös kiertää aktiivisesti autotapahtumia ympäri Suomen ja olla näissä näyttävästi esillä sekä edistää maailman parhaiden autonhoitotuotteiden tietoisuutta. Myös RADALLE.com palkitsee valitun kerhon viidellä RADALLE.com 2008 kausikortilla. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet myös tästä lähipäivinä.


Artukaisten kartta: