Uutiset

RADALLE.com:in rata-ajot, TA, Bill Sherman sekä Drifting Botniaringillä: BotniaDrift 17.-18.5.

11.5.2008

BotniaDrift 17.-18.5.



Vaikka Artukaisissa Suomalainen Drifting harppasi ison askeleen eteenpäin näyttävällä RADALLE.com moottoriurheiluspektaakkelillaan. Vaikka ennätysmäärä luisuautoja on ilmoittautunut juuri Botnian R2 osakilpailuihin. Vaikka Jurvassa vedetään toistaiseksi näyttävimmät Drifting -sessiot. Vaikka RADALLE.com järjestää Drifting-tuomariksi ja kouluttajaksi Bill Shermanin suoraan Drifting -maailman huipulta tähän Botniaringin osakilpailuun. Silti on luvassa ennätysmäärä Osallistu Omalla Autolla tai Moottoripyörällä ajovuoroja! Nyt on siis tarjolla viikonloppu, jolloin jokaisen on mahdollisuus oikeasti lääkitä ratakuumettaan melkein yliannostukseksi asti. Tämä meininki ei varmasti jätä yleisöäkään kylmäksi. Ratavuoroja autoille ja moottoripyörille kello 09 alkaen. Jos mielit ajaa paljon, tule ajoissa paikalle!

Drifting
On selvää, että vakuuttavimmat sarjat RADALLE.comin oma FDO Street ja yhteistyössä toteutettava FPDA Pro sarjat tulevat vallitsemaan näyttämöä. Driftaajille on luvassa ennätysmäärä luisuaikaa radalla. Driftingiä voit harrastaa joko drifting harjoitteluvuoroilla tai ottaa osaa kilpailuihin. Ohjelmassa on luvassa drifting harjoittelun lisäksi kauden toinen RADALLE.com FPDA Drift Series 2008 valtakunnallisen mestaruussarjan osakilpailu. Sarja on tarkoitettu Pro-luokan drifting-kuljettajille, ja sarjan pääpalkintona kustannamme sarjan voittajan NOPI Driftin finaaliin Atlantaan, jossa voittaja saa käyttöönsä Ter-Techin rakentaman kilpailukykyisen kaluston ja huoltoryhmän. Toinen tämän kauden drifting-sarjoista on Finnish Drift Open Street, josta on puolestaan mahdollisuus nousta loistavalla kilpailumenestyksellä edellämainittuun Pro-sarjaan. Myös Finnish Drift Open Street -sarjan toinen osakilpailu ajetaan Botniaringillä.
Lauantaina ajetaan FPDA- ja FDO-sarjojen lajttelut ja harjoitukset ja Finaalit. Sunnuntaina harjoitellaan NOPI-mestari Bill Shermanin tahtiin.
Voit tulla harjoittelemaan vaikka koko viikonlopuksi vaikka et uskaltautuisikaan kilpailuihin.
Drifting ratamaksun tai FDO STREET sarja- ja osakilpailumaksut voit suorittaa vielä tapahtumassa paikan päällä infopisteeseen.

Toistaiseksi Drifting- kilpailuihin ilmoittautuneet:

FPDA PRO:
Henri Haanpää
Mikko Viitala
Juha Vehviläinen
Marko Kivi
Janne Veikkanen
Ami Aalto
Juha Rintanen
Marko Haverinen
Petteri Törmänen
Janne Leinonen
Harri Hokkanen
Dennis Häggblom

FDO STREET:
Krister Kalska Toyota Supra
Pete Mäenpää Opel Omega
Juha Haakana Ford Escort Mexico
Tero Sikkilä
Juho Yli-Hakala BMW 535
Mika "Kiva" Kivi Nissan Skyline R32
Tuomas "Speed" Iljin Mazda RX-7
Staffan Wester Nissan Silvia
Jukka Hatakka Nissan 180 SX
Sakari Kiviharju Nissan Silvia
Janne Laakso Opel Omega
Arne Puttaa Nisan 180 SX
Kalle Kuoppamäki Nissan Skyline
Ville Häkänen Nissan S13 200 SX
Joni Syrjälä Nissan 240 SX
Antti Lehtinen Toyota Soarer
Keijo "Kumi" Ketola Opel Omega "EVO500"
Svante Storbjörk Nissan S14



RADALLE.com Drifting -kausi starttasi jo Alastarossa järjestetyssä Shakedownossa 20.4. kun kymmenpäinen joukko valloitti alaparkkiksen. Paikalla oli myös Drifting tuomarikoulutus ja kuljettajat antoivat tuomareille arvosteltavaa. Keväällä FPDA:n kanssa yhteistyössä toteutettu tuomarikoulutus varmistaa kilpailuihimme puolueettomat ja ammattitaitoiset tuomarit. Tuomarikoulutus on osana politiikkaamme kehittää Driftingiä puolueettomaksi ja ammattiurheilumaiseksi lajiksi Suomen moottoriurheilulajien joukkoon. Tänä viikonloppuna tuomaririntamaa vahvistaa "uitettu" tuomari Bill Sherman. Lue tästä RADALLE.comin tekemä Billin haastattelu

Artukaisen osakilpailun tulokset


Timeattack
Timeattackin ensimmäinen virallinen kilpailu ajetaan Suomessa ensi kertaa RADALLE.com tapahtumassa Botniaringillä 17.5. Ahvenistolla 10.5. saimme esimakua näytöskilpailun merkeissä. Timeattack on uutuuslaji Suomessa ja se kehittyy hiljalleen varmasti mielenkiintoiseksi lajiksi sprinttien rinnalle.

Pääpiirteittäin osanottajat kisaavat Timeattackissa vastustajista kovinta, eli kelloa vastaan, tavoitteena nopein kierrosaika. Katuautoprintistä poiketen Timeattackin lähtö tapahtuu lentävänä lähtönä. Timeattackia voi verrata yksittäislähtönä ajettaviin F1 kisoihin. Ensiksi on vapaat harjoitukset, sitten aika-ajot ja lopuksi Superlap. Luokkia tässä lajissa on kolme, Club tavallisille tai parannelluille katuautoille, Competition selkeästi kilpa-ajoon tarkoitetuille autoille ja Unlimited täysverisille kilpa-autoille.


Autolla radalle
Vaikka pitkään päiväämme mahtuu paljon kaikkea mahdollista, on ratapäiviemme perusajatus omalla autolla radalle. Olemme varanneet runsaasti aikaa ajoharjoitteluun. Katso aikataulusta ajovuorot. Ajovuorot alkavat jo kello 9 joten tule ajoissa paikalle!


Kiihdytys
Vaikka RADALLE.com tunnetaan parhaiten euro-/tuning-harrastajistaan, myös amerikanautoharrastajat ovat löytäneet mukaan kasvavassa määrin. RADALLA tempaistaan Underground henkinen katukiihdytys jossa voi jälleen kerran laillisesti haastaa kaverin viivalle ja katsoa kuka vie ja ketä.


Burnajaiset
Tapahtumassa mainetta ja kunniaa voi niittää radan ulkopuolella myös burnisalueella. Viimekaudella uuden nimen “burnajaiset” saanut kuminpolton turnajaiset kasvattaa myös suosiotaan, ja kisasta huudellaan pitkin kyliä ja kisaajia haastetaan niin kaveripiireissä kuin tuntemattomampienkin autoporukoiden keskuudesta. Tämä on se ainoa ja oikea tapa ratkaista tuomariston arvostelulla kenelle kuminpolton eli burnaamisen mestaruus todellisuudessa kuuluu. Jäämme jännityksellä odottamaan, onko tämä jo se vuosi, kun burnajaisten kehään saapuu ensi kerran kaksilahkeisia haastamaan joku kauniimman sukupuolen edustaja.


Moottoripyörällä
Moottoripyörille on järjestetty runsaasti rata-aikaa. Nyt on hyvä tilaisuus tulla harjoittelemaan pyörän hallintaa ja nautiskelemaan vauhdista. Pyörille tarkoitettujen ajovuorojen määrällä kompensoit helposti talven aiheuttamat ajoalijäämät.


Tuning & Styling
Naiset ovat jo useamman vuoden ajan käyneet pokkaamassa pokaaleja myös RADALLE.com autonäyttelyiden Tuning & Styling -osioista. Erityisen RADALLE.com-näyttelystä tekee se, että kaikki varikolta ja pysäköintialueilta löytyvät ajoneuvot osallistuvat automaattisesti kilpailuun pelkällä läsnäolollaan. Tapahtumassa palkitaan näyttelyn puolesta muun muassa upeimmat tuning-, kilpa-, tekniikka- ja hifi-autot, moottoripyörät, sekä tietenkin ratavarikolla eniten irvistyksiä aiheuttava menopeli eli sitruuna-ajoneuvo. Kaikki kaudenaikana palkitut kutsutaan suureen Best of Finland Finaaliin. Kaudella 2007 RADALLE.com palkitsi yli 200 näyttävää kulkinetta.


Ratataksi
RADALLE mieli, vaan ei omalla autolla. Ratataksi käytössä koko lauantain ajan. Hinnat ja muut tiedot pian.

Tapahtuman hinnat:
Lauantai 15€
Sunnuntai ei yleisölle. Vain kuskeille.
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa.
Rata-ajo 30€


Alustava aikataulu:

Lauantaina rata auki kello 09-00. Alue auki yleisölle kello 14-00. Voit tulla kuitenkin paikalle jo vaikkapa aamusta.


9.00 autot rata-ajo Rata-ajot alkavat, vain ajajille.

9.20 mp:t rata-ajo

9.40 DRIFTING WARMUP 1

10.00 autot rata-ajo 

10.20 mp:t rata-ajo 

10.40 autot drifting 

11.00 autot rata-ajo 

11.20 mp:t rata-ajo

11.40 kilpa-autot / TIME ATTACK harjoitus 1 

12.00 hidas ajovuoro autot, aloittelijat.

12.20 autot rata-ajo

12.40 mp:t rata-ajo 

13.00 autot drifting

13.20 kilpa-autot / TIME ATTACK harjoitus 2 

13.40 mp:t rata-ajo

14.00 autot drifting Yleisötapahtuma alkaa!!! 

14.20 autot rata-ajo

14.40 mp:t rata-ajo 

15.00 kilpa-autot / TIME ATTACK harjoitus 3

15.20 autot rata-ajo 

15.40 mp:t rata-ajo 

16.00 vapaa rataan tutustuminen, drifting ryhmittäytyminen,

16.20 DRIFTING Lajittelut

16.40 DRIFTING Lajittelut

17.00 DRIFTING Lajittelut 

17.20 autot rata-ajo (varaus: DRIFTING Lajittelut)
17.30 Näyttelypalkintojenjako

17.40 mp:t rata-ajo

18.00 TIME ATTACK-kilpailu / ajonäytös

19.00 DRIFTING WARMUP 2

19.20 autot rata-ajo

19.40 mp:t rata-ajo 

20.00 DRIFTING KILPAILU ALKAA -pro / fpda

RADALLE.com Drifting FDO STREET FINAALI

Drifting-finaalien jälkeen vapaita ajovuoroja (autot / mp:t)



00.00 RATA SULKEUTUU

Tapahtumien toteutus, RADALLE.com Troops: harrastajilta harrastajille
Niin kuin muutkin autourheilutapahtumat, toteutetaan myös Ratapäivät talkoovoimin. Asiastaan kiinnostuneet tekevät tämän mahdolliseksi omalla panoksellaan. Joukkoihin kuuluu mm. organisaattoreita, lippumiehiä, kuvaajia, babeja sekä suuri joukko yhteistyökerhoja. Haluatko olla oman paikkakuntasi/ kerhosi RADALLE.com-yhteyshenkilö? Mikäli toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja liity joukkoihin.
info (miuku) radalle.com tai staff (miuku) radalle.com

Yhteistyöhön:
RADALLE.com tekee mielellään yhteistyötä kilpailujärjestäjien, seurojen, Ua:itten ja autokerhojen kanssa. Talkoohenkilökunnalle tarjotaan etuja tapahtumissa ja yhteisöille näkyvyyttä, uusia jäseniä, autoja näytille, mahdollisuutta näytösajoihin tai vaikkapa mahdollisuutta tuoda yhteistyökumppanit tapahtumaan. Ohjaajakokokouksissa ja rataan tutustuttamissa teemme mielellämme yhteistyötä ”vanhojen RataGurujen” kanssa. Jos tunnistit itsesi ja haluat jakaa tietoja ja kokemuksiasi, ota yhteyttä. Mikäli sinulla tulee ideoita tapahtumien kehittämiseksi tai yhteistyöstä, ota rohkeasti yhteyttä.
Kehitetään autourheilun/ harrastuksen uutta tulevaisuutta yhdessä, sillä yhteistyössä on voimaa!


Kuvia viimevuoden tapahtumasta Botniaringillä