Uutiset

RADALLE.com RACE-Festival Kemora 7.-8.6.

26.5.2008

Viime vuosina suosioon nousseet RADALLE.com viikonlopputapahtumat saavat jälleen jatkumoa. Tämän kesän ensimmäinen RADALLE.com festari järjestetään keski-Pohjanmaan moottoriradalla Kemoralla Vetelin kunnassa. Ja jos joku on varmaa, niin se on varmaa että yhdellekään Vetelin asukkaalle ei jää epäselväksi MITÄ? viikonloppuna tapahtuu ja MIKÄ? tuli kaupunkiin. Kyllä RADALLE.com sen verran saa mekkalaa aikaiseksi että kammarin ikkunat helisevät lupaavasti useammankin peninkulman päässä.

Ja miksi RADALLE.com fanittaa juuri tätä moottorirataa niin vietävästi? Koska Kemoralla saa mekastaa ympäri vuorokauden ilman ahdistavia melurajoja! Näin ollen pärinä alkaakin lauantaiaamuna klo 8 tauotakseen vasta sunnuntaiaamuna klo neljän ja aamukahdeksan välillä jopa neljäksi tunniksi. Sunnuntaiaamun pärinästä vastaavat Supermotot, herkkäsieluisten kannattaakin varautua korvatulpilla, sekä tietty myös siinä tapauksessa jos on edellisen illan ajelehtimisista tullut tukka kipeäksi.

Todellisuudessa RADALLE.com ei tule pohjanmaalle aiheuttamaan pahennusta vaan ajamaan liikenneturvallisuusnäkökulmaansa nykyajan meininkiin sopivalla tavalla. Ideana tapahtumissa on jo aikojen alusta ollut OSALLISTU-OMALLA-AUTOLLA (tai mp:llä) -teema, jotta nuoret ja miksei vanhemmatkin moottoriharrastajat oppisivat käsittelemään ajokkejaan ääritilanteissa, harjoitellen taitojaan turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Näin ollen kun ajopeli on radalla kunnialla hallussa, pelastaa tämä jalo taito myös monta äkkinäistä tilannetta siviililiikenteessä. Osa omalla autolla osallistujista on myös innostunut jalostamaan taitojaan, näin ollen RADALLE.com on vuosien varrella vastannut tähän harrastajien kutsuun tuomalla osaksi tapahtumiaan erilaisia kilpalajeja.

Myös Kemoralla pääsee kuka hyvänsä aiheesta kiinnostunut itse osallistumaan leikkimieliseen katukiihdytyskilpailuun, burnajaisiin eli kuminpolton (lue =burniksen) turnajaisiin ja ei ihan niin leikkimieliseen timeattack-kilpailuun. Ohjelmassa myös truck-race ja vapaan luokan ratakilpailut, luvassa mm. Super Saloon kalustoa, sekä iltapärinä-bonuksen takaa VW Urhonajot 6h kestävyyskilpailu ilmajäähdytteisillä volkkareilla. Sunnuntaille jätetään vielä sokerina pohjalle Supermoto ja ATV SM-osakilpailut sekä driftingin Pro- ja Street -luokat, jälkimmäisestä sarjan kolmas osakilpailu. Nyt alkavat tämän kauden viimeisetkin drifterit valmistua kisakuntoon, joten mukana ennennäkemätöntä kalustoa ja takuuvarmaa vääntöä ja vänkäämistä. Jos tunnet pakottavaa halua olla poikkiteloin muitten liippaajien kanssa, ilmaise halukkuutesi viestillä osoitteeseen drifting@radalle.com tai ilmoittaudu paikanpäällä kisatoimistoon.

Lauantaipäivä jakaantuu tasaisesti niin harraste- kuin kilpavuorojenkin välillä, joten nyt kaikki mukaan, pohojammaan poijjaat, jättäkää puukot ja puntarit kotio ja näyttäkää kyntenne ratin ja penkin välissä. Tilaisuus ajaa rataa millä hyvänsä kauppakassilla, kunhan peli vain on tieliikennehyväksytty, katsastettu ja kuskilla kypärä visusti päässä. Osallistu-omalla-ajokilla vuorot niin autoille kuin moottoripyörille, myös drifting-vuoroja on runsaasti, joten tavoittelet sitten kireitä kierrosaikoja tai hallitun kaaoksen sivuluisuja, tämä on juuri oikea aika ja paikka päästä niitä treenaamaan -turvallisesti ja laillisesti.

Mikäli ajokkisi on tuunattu ja puunattu viimeiseen namiskaan asti etkä henno sitä radalle päästää, voit osallistua omalla ajokillasi myös RADALLE.com Tuning & Styling autonäyttelyyn pelkästään ajamalla ajokkisi varikolle.Vuodesta 1997 Suomen eniten palkittuja tuning-autoja kautta aikojen. Tänäkin kesänä etsimme Suomen hienoimmat autot ja palkitsemme ne. Kaikki kauden aikana palkitut saavat myös kutsun RADALLE.com kauden päätöstapahtuman loppukilpailuun jossa niin RADALLE.com kuin yleisökin valitsevat suosikkinsa koko kauden kirjosta.

Eikä siinä vielä kaikki: Ratavarikolla voi tutustua eri medioista tuttuihin ajoneuvoihin, sekä muiden harrastajien aikaansaannoksiin. Radalla tapaat ihmisiä laidasta laitaan, aivan aloittelijoista huippukuskeihin. Mielipiteitä ja vinkkejä voi vaihtaa rata-ajosta moottorin viritykseen. Kerhoille ja harrastajille tarjoutuu tapahtumassa oiva tilaisuus kokoontua yhteisen harrastuksen merkeissä. RADALLE.com tapahtumat - ja BABEt - ovat jo käsite autoja harrastavissa piireissä.

Koska kyse on festareista, täytyy kansalle tarjota myös sirkushuveja. Huvituksista vastaa tällä kertaa lauantai-iltana DJ:n lisäksi seuraavat yhtyeet: Random Eyes, Twolslide, For Selena and Sin sekä festarin pääesiintyjä INDICA!!

Twolslidea lukuun ottamatta bändit ovat tuttuja RADALLE.com festareilta jo edellisiltä kausilta, kyseessä on takuuvarmaa laatuviihdettä joka ei sen suurempia esittelyjä kaipaa. Rock-painotteisten soundien ryydittämänä iltakahdeksasta aamukahteen myös Suomen suurimmat, mahtavimmat ja Tepon sanoja lainaten messevimmät & race-henkisimmät VAAHTOBILEET keikkalavan viereisessä hippapilttuussa. Kannattaa siis varautua varakerrastolla sillä bileet tulevat olemaan vähintään yhtä kosteat kuin kuumatkin. Vaahtoteemaan sopien lauantaina klo 16 mennessä bikineissä tapahtumaan saapuville ilmainen sisäänpääsy. Kaikki bikinikansan edustajat tullaan myös ikuistamaan RADALLE.comin bilealbumiin nettisivuille kaikkien menneiden kekkeriotosten jatkoksi koko kansan ihailtaviksi.

Huom, Snell-hyväksytyn kypärän käyttö suotavaa myös iltakinkereissä. Lasipullot kielletty koko alueella!
Ikäraja vain anniskelualueella


Info

Aikataulut

Lauantai rata auki kello 08.00 - 04.00.
Tapahtuma auki yleisölle kello 13.00 - 02.00 (tapahtumaan voi tulla aikaisemminkin)

Ohjelmaa lavalla kello 18.00 - 00.00, jonka jälkeen bileet aina kello 02.00 asti.

Sunnuntai tapahtumaa kello 08.00 - 18.00


Rata-aikataulut
Lauantai 7.6.
8.00 Kuorma-autot ja vapaa luokka harjoitukset + aika-ajot
9.30 Rata-ajo autot
9.50 Rata-ajo mp:t
10.10 Rata-ajo drifting
10.30 Kuorkki ja vapaa kilpailu 1
11.30 Rata-ajo autot
11.50 Rata-ajo mp:t
12.10 Rata-ajo drifting
12.30 Rata-ajo autot
12.50 Rata-ajo mp:t
13.10 Rata-ajo drifting
13.30 Timeattack treeni
14.00 Vapaa rataan tutustuminen
14.30 Rata-ajo autot
14.50 Rata-ajo mp:t
15.10 Rata-ajo drifting
15.30 Timeattack aika-ajot
16.00 Rata-ajo autot
16.20 Rata-ajo mp:t
16.40 Rata-ajo drifting
17.00 Timeattack kilpailu
17.30 Rata-ajo autot
17.50 Rata-ajo mp:t
18.10 Rata-ajo drifting
18.30 Kuorkki ja vapaa kilpailu 2
19.30 Supermoto ja ATV treeni
20.00 Kiihdytys
20.30 Rata-ajo autot
20.50 Rata-ajo mp:t
21.10 Rata-ajo drifting
21.30 Supermoto ja ATV treeni
22.00 VW Urhonajot 6h

Sunnuntai 8.6.
8.00 Supermotot vapaa
9.00 Drift harjoitus
9:40 Supermotot aika-ajo
10.40 Drift harjoitus
11.30 Supermotot & ATV kilpailu 1
13.00 Drift lajittelu
14.20 Crosskart
14.30 Supermotot & ATV kilpailu 2
16.00 Crosskart skaba
16.10 Drifting finaali

Lava-aikataulu

Lauantai
18.00 TWOSLIDE
19.00 RANDOM EYES

21.00 FOR SELENA AND SIN
22.30 INDICA


Luvassa paljon erilaista toimintaa - moottoreilla tai ilman - koko viikonlopuksi. Tervetuloa RADALLE!

Tapahtuma auki yleisölle la klo 13:00-02:00 (ajajat tervetulleita klo 8:30 alkaen) su portit aukeavat klo 8:00 ja tapahtumaa kestää drifting-finaalin loppuun
Liput: Lauantai 20€ / Sunnuntai 10€ / Viikonloppu 30€, sisältää leirinnän
Alle 12-vuotiaat huoltajan seurassa ilmaiseksi. Ajoneuvon pysäköinti varikolle sisältyy sisäänpääsyyn.
Ajomaksu 30€

Liput ennakkoon www.lippupalvelu.fi p. 0600 10 800 (1,83€/min+pvm) tai 0600 10 020 (5,99€/puhelu+pvm)

Tai Menolippu www.menolippu.fi

Sunnuntaina FDO Drifting kilpailut, luokat Street ja PRO
Lauantaina runsaasti drifting vuoroja. Sunnuntaina ajetaan drifting-kilpailut molemmissa luokissa, Street ja PRO.

Aikataulut drifting -kilpailun osalta:

9.00 Drift harjoitus
10.40 Drift harjoitus
13.00 Drift lajittelu
16.10 Drifting finaali

PRO -kuljettajilla on FPDA osakilpailu lauantaina Keminmaalla NO LIMIT- tapahtumassa ja heistä suurinosa (kaikki kellä autot kunnossa) on ottamassa osaa sunnuntaina ajettavaan FDO PRO -drifting osakilpailuun.

FDO STREET-luokan kuljettajia nähdään Kemoran moottoriradalla jo lauantaina harjoittelemassa.

Tähän mennessä STREET luokkaan kilpaiiemaan ilmoittautuneet kuljettajat:

Haakana Juha-Ford Escort Mexico
Hatakka Jukka-Nissan s13
Häkänen Ville-Nissan s13
Ketola Keijo-Opel Omega
Kivi Mika-Skyline
Laakso Janne-Opel Omega
Lehtinen Antti-Toyota Soarer
Packalén Petri-BMW 325 turbo
Puttaa Arne-Nissan 180sx
Rutanen Hermanni-BMW E30 325i turbo
Sikkilä Tero-BMW 325
Wester Staffan-Skyline

FDO sarjapisteet Botniarig 17.5.2008 2/6 jälkeen
1. Kivi Mika 35
2. Iljin Tuomas 28
3. Häkänen Ville 22
4. Syrjälä Joni 11
5. Vikman Simon 10
6. Puttaa Arne 9
7. Kiviharju Sakari 8
8. Häggblom Dennis 7
9. Ketola Keijo 6
9. Säike Kimmo 6
11. Lehtinen Antti 5
12. Tuomikoski Samuli 4
13. Wester Staffan 2
14. Hatakka Jukka 1
14. Kalska Krister 1
14. Laakso Janne 1
14. Rutanen Hermanni 1

Kuorma-autot radalla
Keppiluokka on ratojen väriläiskä

Isoilla autoilla mennään täysillä

Kun ratojen jättiläiset kisaavat, rekkavetureista otetaan kaikki irti. Lähes kuusitonnisten kilpa-autojen vauhti nousee jopa 160 kilometriin tunnissa, ja mutkiin tultaessa jarrut ovat kovilla. Toisinaan mutkat menevät suoriksi, ja välillä pelti paukkuu.

Kuorma-autojen ratasarjassa eli tuttavallisemmin keppiluokassa aika-ajot ajetaan muiden ratasarjojen tapaan.
Osakilpailuissa ajetaan lämmittelykierros, ja sen jälkeen autot starttaavat lentävästä lähdöstä. Paikoiltaan lähtö olisi liian vaarallista autojen valtavan painon takia.
Viikonlopun aikana ajetaan kaksi osakilpailua. Ensimmäisen osakilpailun lähtöjärjestyksen ratkaisee aika-ajojen tulos. Viikonlopun toiseen lentävään lähtöön ryhmitytään ensimmäisen osakilpailun sijoitusten perusteella.
Kussakin osakilpailussa ajetaan yleensä kymmenen kierrosta, ja matkaa kertyy noin 30 kilometriä. Alastaron mutkaisella radallakin autojen keskinopeudeksi tulee noin 100 kilometriä tunnissa. Mutkaisesta radasta ja autojen isosta koosta huolimatta ohituksia tehdään usein.
Kuorma-autokisoissa autot ovat kovilla, mutta niin ovat kuljettajatkin. Lämpötila hyteissä nousee 60–70 asteeseen.

Turbot paukkuvat ja tekniikka pettää

Sarjapisteistä taistelevien kuljettajien on pidettävä parasta mahdollista vauhtia yllä, mutta samalla on muistettava, että jarrut kuumenevat helposti ja menettävät tehonsa.
Kun autoista otetaan kaikki irti, on tavallista, että turbot paukkuvat ja tekniikka pettää muutenkin. Se antaa lajille oman jännityksensä, kun lopputulosta on vaikea ennustaa.
Radalla keppiluokan kuljettajat taistelevat täysillä, mutta varikolla kaikki muuttuu. Kun hajonneita autoja korjataan kiireellä, apu tulee usein naapuritallista. Yhteisenä tavoitteena on, että radalle saadaan aina mahdollisimman monta autoa.

Jokainen piste kullanarvoinen

Nyt kuorma-autoluokan mestaruudesta taistellaan jo 16. kerran. Vuoden 2008 kaudessa on viisi kisaviikonloppua, joissa ajetaan yhteensä kymmenen osakilpailua. Neljä lähdöistä ajetaan Kemoran moottoriradalla Vetelissä ja kuusi Alastarolla.
Jos kuljettaja mielii sarjan kärkeen, hänen pitää olla mukana kaikissa lähdöissä. Jokainen piste on kullanarvoinen, kun loppupisteitä lasketaan yhteen. Kaksi pistettä saa jo siitä, että on lähdössä mukana vaikka matka keskeytyisikin ulosajoon tai teknisiin ongelmiin.
Tänä vuonna sarjaan on ilmoittautunut 14 kuljettajaa, joista osa on kaiken nähneitä alan veteraaneja. Osa vasta aloittelee uraansa jättikilpurin ratissa.

Kuorma-autoluokka ilmoittautuneet:

Kansallinen Kuorma-auto luokka

Norrback Juhani
Suhonen Kari
Kinnunen Jarmo
Krapi Petri
Jauhiainen Jarkko
Järvinen Juhani
Vikman Raine
Mäkinen Mika
Rinne Juha
Forsström Erik
Salonen Matti


Avoin luokka

Virtanen Olli
Westman John
Kämäräinen Jari
Manninen Petri
Wiik Bengt
Westman Ronnie


08.06.2008 Bullrider SM Kemora luokka: Kaikki
Open
Nro Etunimi Sukunimi Pyörä Seura FMN Ilmoittaja
2 Kalle Toronen HONDA 450 Karmk SML 09/08 Team Brandt
3 Ville Jauhiainen HUSABERG 550 Konnmk/ua SML 43/08 Husaberg Finland
4 Teemu Lång HUSABERG 550 Hmk SML 43/08 Husaberg Finland
5 Jaakko Mäkynen HUSQVARNA 510 E-pmmk SML
6 Ari Åstedt SUZUKI 450 Hymk SML
7 Tomi Kokko KAWASAKI 450 Kmc SML 47/08 Sumeko Racing Team
9 Sami Salstola HUSGVARNA 450 Kmmk SML
10 Tomi Viitanen HUSQVARNA 510 E-pmmk SML
13 Erkki Silvasti HUSABERG 550 Konnmk/ua SML 43/08 Husaberg Finland
25 Tatu Makkonen KTM 560 Konnmk/ua SML 61/08 Team Kone-Jönnit
26 Juha Tuominiemi KTM 450 Ssmk SML 27/08 Team Motopalvelu
28 Tuukka Makkonen KTM 560 Konnmk/ua SML 61/08 Team Kone-Jönnit
32 Arttu Karhunen KTM 510 Konnmk/ua SML
47 Antti Rikama JAWA 350 Konnmk/ua SML
48 Sauli Kokkonen HUSABERG 550 Salon moottorikerho SML
61 Marko Forsman HUSABERG 628 Tmk SML
62 Teemu Sundelin YAMAHA 450 Pmk SML
64 Jussi Valkeapää KTM 560 Valkmk SML
66 Tuukka Heinäaho APRILIA 550 Konnmk/ua SML
74 Tommi Tohmo KTM 525 Karmk SML
83 Juho-pekko Rommi KAWASAKI 450 Karmk SML 47/08 Sumeko Racing Team
93 Atte Siltala HONDA 250 Ssmk SML
111 Toni Klem HUSGVARNA 450 Hmk SML
121 Kimmo Iso-markku HUSQVARNA 570 Espoo mk SML
126 Mika Uussilta HONDA 520 Nrt SML 15/08 Teräsmiehet Racing Team
131 Mauno Hermunen HUSQVARNA 510 Hmk SML
142 Tero Salmela HONDA 450 Tammc SML
200 Aki Vuori KTM 450 Tmk SML 11/08 Racing Bike Finland
206 Jani-pekka Meuronen HUSQVARNA 510 Vantaan moottorikerho SML
251 Erno Lemivaara KTM 560 Tammc SML
505 Mikko Formulahti SUZUKI 450 Kamoke SML
661 Jussi Vehviläinen HUSQVARNA 510 Siive SML
Rookie
Nro Etunimi Sukunimi Pyörä Seura FMN Ilmoittaja
16 Topi Komujärvi KTM 125 Kouvola mc SML
22 Jaakko Rönkkö HUSQVARNA 510 Y-smk SML
23 Jerry Wathen SUZUKI 450 Hlmk SML
30 Jarno Allen YAMAHA 450 Hlmk SML
32 Mikko Hinkkanen HUSABERG 550 Tmk SML
33 Jani Niemelä YAMAHA 450 Vmk SML
42 Toni Kytömäki KTM 560 Hamsmk SML 63/08 Team Motoväylä
44 Sampo Arppola HUSQVARNA 510 Vmk SML
50 Jere Taulio KTM 560 Kitee mc SML 61/08 Team Kone-Jönnit
52 Harri Loponen KAWASAKI KX 450 449 Turunmoottorikerho SML 31/08 Team Molitor Oy
54 Toni Ström YAMAHA 450 Hamsmk SML
55 Jouni Patjas HUSABERG 650 Rck SML
57 Saku Mässeli KTM 525 Hamsmk SML
58 Jouni Hietaniemi HUSABERG 630 A-smp SML
72 Teemu Ojala KTM 525 Hamsmk SML
80 Mikko Elomäki HUSABERG 650 Vrt SML
86 Mika Järvelä HONDA 450 Karmk SML
88 Rami Lammela KTM 380 Fms SML
93 Atte Siltala HONDA 250 Ssmk SML
98 Jarno Åman SUZUKI 250 Tumk SML
104 Toni Järvelä HONDA 250 Karmk SML
117 Jaakko Mikkonen HONDA 450 Vrt SML
171 Janne Tainio KTM 510 Vrt SML
201 Antti Virkki HUSQVARNA 510 Hymk SML
204 Jesse Järvi HUSQVARNA 510 Vmk SML HELTECH Motorsport
205 Jukka Sjöholm KTM 525 Vmk SML
777 Johan Risberg KTM 450 Vaasan moottorikerho SML
ATV Open
Nro Etunimi Sukunimi Pyörä Seura FMN Ilmoittaja
1 Markus Huttunen YAMAHA 450 Kkt SML 20/08 Team Yamaha Finland
2 Toni Sarvikas POLARIS 510 Susemk SML 09/08 Team Brandt
4 Jouko Pollari SUZUKI 450 Susemk SML
10 Tapani Kangasniemi YAMAHA 450 Semk SML
12 Joona Sorila SUZUKI 440 Kauhmk SML
16 Janne Rantala HONDA 450 Semk SML
21 Tuomo Mäkelä HONDA 450 Ilmajmk SML 40/08 Team Botnia Service
30 Jukka Pakkala POLARIS 558 Semk SML
35 Jussi Honka KTM 525 Stcr SML 14/08 www.blackbolt.fi
36 Anssi Hautamäki YAMAHA 450 Kauhjmk SML
37 Jouni Andersson SUZUKI HONDA 500 Vmk SML
43 Timo Lehto YAMAHA YFZ 450 450 Karmk SML 20/08 Team Yamaha Finland
67 Perttu Saranpää YAMAHA 440 Kurec SML
73 Mika Luopa POLARIS 510 Semk SML
107 Jani Aronen AYR-KTM 660 Njmk SML 11/08 Racing Bike Finland
876 Tomas Holmström YAMAHA 700 Tervasmk SML
ATV Stock
Nro Etunimi Sukunimi Pyörä Seura FMN Ilmoittaja
20 Petri Honkanen POLARIS 510 Muhkk SML
72 Toni Nummela SUZUKI 450 Tammc SML
80 Ville Leinonen YAMAHA 668 Muhkk SML
666 Niklas Nordman YAMAHA 700 700 Tervasmk SML

Mukana menossa
http://www.kemora.fi/
www.racetrucsfinland.fi
www.supersaloon.info
www.vetua.fi
www.epmmk.com
www.vastaheitto.com

Bändit:
http://www.forselena.net/
http://www.myspace.com/twolslide
http://www.indica.fi/indexsuomi.html
http://www.randomeyes.net/