Uutiset

PIONEER ratapäivä Ahvenisto 14.6.

7.6.2008

Lauantaina 14.6. Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradalla järjestettävä RADALLE.com PIONEER-ratapäivä on ratavuoroissa hieman moottoripyöräpainotteinen. Autoilijoita ei kuitenkaan ole unohdettu vaan ajoaikaa löytyy niin rata-ajoon kuin luisutteluunkin. Päivä jo klo 9:00, jolloin rata aukeaa. Ensimmäiset ohjaajakokoukset ja katsastukset varttia aiemmin.

Kyseessä on RADALLE.com perusperiaatteen "osallistu omalla autolla tai moottoripyörällä" mukainen ratapäivä. Auto- ja moottoripyöräurheilua pääset harrastamaan radalla ja varikolla lukuisissa eri muodoissa. Rata on koko päivän varattu sille itselleen eli rata-ajolle. Ajovuorot jakautuvat autot grip, autot drifting ja moottoripyörät. Lisäksi ohjelmassa rataan tutustuminen sekä Katuautosprint, johon jokaisella kypärän ja katsastetun auton omistavalla kuljettajalla on mahdollisuus osallistua. Varikolla myös RADALLE.com autonäyttely, Burnis-alue sekä tietenkin koko Ahveniston täydeltä kävijöiden omia autoja ja moottoripyöriä.

Reissussa
Eurocruising ja RADALLE.com järjestävät yhdessä letka-ajon Kalis-Cruisinkeihin Kuopioon 14.6. Letka lähtee vantaalta Ruskeasannan Shelliltä lauantaina klo 11 ja Ahvenistolle saavutaan noin klo 12 aikaan. Kun palkintojenjako on ohi ja pokaalit kerätty talteen, suuntaa letka kohti Kuopiota noin 16.30.
Letka saapuu Kalis Cruisinkeihin varatuille paikoille noin 19.30 aikoihin ja tuo etelän terveiset ja tyylikkäät tuunatut autot.

lisätiedot: www.kalisconcept.com

Letkaan voit liittyä Helsingistä tai Ahvenistolta.
ilmottautumiset:
sami at eurocruising.com tai info at radalle.com


Stunttia
Yleisöä viihdyttämään saapuu moottoripyörästunt-mestari Tomi Kitola, jonka esittäminä näemme viimeisimmät stunt-temput. www.tomikitola.com


Varikkoa hallitsevat tällä kertaa autohifi-ihmeet
PIONEER -TOUR starttaa Ahvenistolta. PIONEER TOUR on näyttäviä kulkupelejä varikontäydeltä PIONEER PRO DJ:n tahdittamana. PIONEER äänentoistoammattilaiset ovat paikalla juuri sinun kysymyksiä varten. Anna PIONEERin kuunnella autosi ja kysele heiltä vinkkejä. PIONEERin kanssa yhteistyössä saat autosi soimaan paremmin. Kun tulet seuraavaan PIONEER TOUR -tapahtumaan, voitte yhdessä arvioida muutokset. PIONEERilla mukanaan myös mahtavia messutarjouksia. Silmänruoaksi vielä PIONEER Babes!

Tuning & Styling
Tapahtuman upeimmat kulkuneuvot palkitaan näyttävästi palkintojenjakotilaisuudessa päivän päätteeksi. Näyttely poikkeaa muista näyttelyistä siinä, että jokainen varikolle ajettu auto osallistuu automaattisesti RADALLE.com Tuning & Styling -kilpailuun. Tuomaristona toimivat yleisön joukosta valitut tuomariryhmät, joiden ehdottamien autojen joukosta kokenut RADALLE.com-tuomaristo palkitsee parhaat. Tapahtuman juontaa Legendaarinen Jorma Pulkkinen!

Katuautosprint pähkinäkuoressa:
Kisat ajetaan asfalttiradalla, johon rakennetaan vaikeusastetta lisäämään hidasteita järjestäjän parhaaksi katsomallaan tavalla.
Kuljettajalla on oltava voimassaoleva auton ajokortti.
Kilpailuun voi ottaa osaa autolla, jossa on voimassa oleva katsastus ja liikennevakuutus. Auton on siis oltava katuliikennekelpoinen, tämä koskee myös auton renkaita.
Kilpailusuorituksen aikana kuljettajalla oltava päässään kypärä, ja turvavyö oltava kiinnitettynä. Kilpailusuoritus ajetaan ilman matkustajia yksittäislähtöina puolen minuutin/minuutin välein.
Kilpailija kuittaa allekirjoituksellaan suostuvansa ajamaan omalla vastuulla ja noudattamaan kilpailun sääntöjä, jotka jaetaan kirjallisena ilmoittautumisen yhteydessä. Erillistä ennakkoilmoittautumista tähän kilpailuun ei siis tarvitse tehdä, vaan rohkeasti INFO-pisteelle kertomaan halukkuudesta osallistua uutuuslajiin.



Burnajaiset
Nyt kumit Ahveniston asfalttiin ja tyylillä. Burnaajien omat turnajaiset eli burnajaiset kisataan Ahveniston hornankattilassa. Tule kannustamaan suosikkiasi tai burnaa itsellesi himoittu pokaali.

Suorituksen kulku: vaihda savurenkaat alle, savusta itsellesi tuomariston huomio, pinnoita asfaltti kumilla, muista että paikallaanburnaus on sekä tylsää, tyhmää, että kiellettyä.

Arvostelukriteerit: Palavan kumin kierrokset (molempi pää kerää pisteitä), yleinen meininki, näyttävyys, savun määrä, tyyli, omaperäisyys, yleisön villitseminen, ja renkaasta tuleva pamaus, Muista että tosi brännare gumittaa luu ulkona!




EMMA
Lauantaina varikolla EMMA autohifi-kilpailu. Tässä kilpailussa arvostellaan yleisesti ottaen autoäänentoistoa, jonka tärkeimmät arvostelukriteerit ovat äänikuva, stereokuva ja asennus. Jokainen hifiauto esittää yhden suorituksen jonka tuomarit pisteyttävät eri osa-alueittain. Pisteet lasketaan yhteen ja luonnollisesti eniten pisteitä saanut voittaa. Kilpailusuorituksen arvioimiseen käytetään erittäin tarkkaa ja kehittynyttä mittalaitteistoa. Asennukset puolestaan arvostellaan todella paksun ns.asennusraamatun mukaan, mitä tuomarit tulkitsevat mahdollisimman yksiselitteisesti.
Näiden kilpailijoiden äänentoistoasennukset ovat äärimmäisen korkealaatuisia ja kekseliäitä.
Kilpailuun osallistuu noin 25 autoa, luokissa Experienced, Advanced, Master, Pure Passive sekä Multimedia.

EMMA:n hifisteiltä löytyy tietoa ja taitoa kaikesta mahdollisesta ja miltei mahdottomastakin autopoppeihin liittyvästä. Täällä voit tutustua Fascan toimintaan sekä kuulla kuumimpia vinkkejä tämän hetken autohifimaailmasta. Tule nyt viikonloppuna ihastelemaan upeaa autoäänentoistoa sekä katsomaan todella pitkälle vietyä viimeistelyä.

Tulevat EMMA osakilpailut:

14.6.2008 Radalle.com Ahvenisto
28.6.2008 Joensuu Eastaudio
5-6.7.2008 Radalle.com Motopark Festival, ohjelmassa Bändejä ja erikoishuomiota autohifiin
19-20.7.2008 Radalle.com Alastaro, kilpailupäivä vielä avoin, jos paljon osallistujia, niin jaetaan kumpaankin päivään
27.7.2008 Rotvalli Ruisinki, Tampere. HUOM sunnuntaipäivä!
9.8.2008 Radalle.com Ahvenisto
30.8.2008 Pietarsaari, AutoCenter
6-7.9.2008 Oulu HTS, Finaali

Lisätiedot EMMASTA


RADALLE.com palkitsee
EMMA- palkintojen lisäksi RADALLE.com jakaa viikonloppuna seuraavat palkinnot:

Auto I
Auto II
Auto III

Tunnustus I
Tunnustus II
Tunnustus III

Katuautosprint I
Katuautosprint II
Katuautosprint III

BABE I
BABE II
BABE III


Tyttöjenvalinta

Burnis

Hifi/Ice

Kilpa-auto

Sitruuna

MP

Tekniikka

Päivän parhaat palkitaan näyttävästi palkintojenjakotilaisuudessa päivän päätteeksi. Näyttely poikkeaa muista näyttelyistä siinä, että jokainen varikolle ajettu auto osallistuu automaattisesti RADALLE.com Tuning & Styling -kilpailuun. Tämä tuntuu sopivan suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin. Tuomaristona toimivat yleisön joukosta valitut tuomariryhmät, joiden ehdottamien autojen joukosta kokenut RADALLE.com-tuomaristo palkitsee parhaat.

-Jo vuodesta 1997 lähtien Suomen eniten palkittuja tuning-autoja.




Alustava aikataulu:

8:30 Portit auki yleisölle
8:30 INFOpiste ja katsastus aukeaa
8:45 Ohjaajakokoukset alkaa
9:00 E.M.M.A kisa alkaa

rata-aikataulut:

9:00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
9:20 Autot rata-ajo
9:40 Moottoripyörät rata-ajo

10:00 Autot rata-ajo / drifting
10:20 Yamaha Center Cup, aika-ajo
10:40 autot rata-ajo

11:00 Moottoripyörät rata-ajo
11:20 Autot rata-ajo / drifting
11:40 Autot rata-ajo

12:00 Yamaha Center Cup -näytöskilpailu.
12:30 Moottoripyörät rata-ajo

13:00 Vapaa rataan tutustuminen
13:20 Autot rata-ajo
13:40 Moottoripyörät rata-ajo

14:00 Ajonäytös
14:20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
14:40 Autot rata-ajo

15:00 Moottoripyörät rata-ajo
15:00 Burnajaiset
15:20 Autot rata-ajo / drifting sallittu
15:40 Autot rata-ajo

16:00 Kiihdytys
16:30 Moottoripyörät rata-ajo / Palkintojenjako

17:00 Autot rata-ajo / drifting sallittu
17:20 Autot rata-ajo
17:40 Moottoripyörät rata-ajo

18:00 Rata sulkeutuu


Ohjaajakokoukset:

08.45
09.00
09.20
09.40
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.40
13.00
13.30
15.00

Ohjaajakokoukset pidetään INFO pisteen edessä.



INFO
Portit tapahtumaan aukeavat klo 8.30 ja sulkeutuvat klo 18.
Rata on auki klo 9-18.
Sisäänpääsy 12€, ratamaksu 30€
HUOM! Meluraja 97 dB
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi sisään huoltajan seurassa.

LASIPULLOT EHDOTTOMASTI KIELLETTY KOKO VARIKKOALUEELLA!

Tervetuloa radalle!

Jokamiesluokka Yamaha Center-cup
Jokamiesluokan idea kypsyi ajoharjoittelutapahtumien yhteydessä: Monella katumotoristilla oli halu kokeilla kilpailemista mutta kynnys SM-kisojen yhteydessä järjestettäviin kilpailuihin oli liian suuri. SM-kisoissa on ollut jokamiesluokkaa vastaavia luokkia, jotka kuitenkin ovat kaatuneet siihen, että kisoissa kävi muiden kilpaluokkien osallistujat harjoittelemassa omaan kilpaluokkaansa. Alkuperäinen idea luokasta, johon voi osallistua ilman kilpailukokemusta vaatimattomallakin kalustolla, kaatui.

Jokamiesluokan nimi vaihtui vuoden 2007 alusta Yamaha Center-cupiksi. Nimen muuttaminen ei vaikuta sääntöihin millään tavalla vaan kisassa voi ajaa edelleen millä tahansa merkillä tai mallilla joka täyttää minimivaatimukset.

Jokamiesluokka suunniteltiin järjestettäväksi muiden kilpailujen ulkopuolella, ajoharjoittelutapahtumien yhteydessä. Tällöin kynnys osallistua olisi mahdollisimman pieni ja toisaalta tavallinen katumotoristikin pääsisi mukaan pienillä kustannuksilla ja vaivalla kokeilemaan kilpailutoimintaa.

Lisätiedpt YAMAHA Center-cupista

TROOPS

Tämäkin tapahtuma, niinkuin muutkin RADALLE.com tapahtumat toteutetaan talkoovoimin. Palkinnoksi vapaaehtoisille RADALLE.com tarjoaa mm. omia ratapäiviä seuraava ratapäivä on tämän viikonlopun sunnuntai 15.6., jolloin rata on varattu koko päiväksi Ahvenistolla STAFFimme ja BABEjen vapaaseen käyttöön. Mukaan toimintaan? Laitappa tiedot itsestäsi info at radalle.com


Ahveniston moottorirata

• Sijainti Hämeenlinna, Suomi
• Radan pituus 3,04 km
• Mutkia 10
• Rataennätys 1:10.00 (Keke Rosberg, Williams FW08C, 1984)
• Suurimmat tapahtumat Rata-SM, NEZ Racing Championship, Historic Grand Race
• Epävirallinen rataennätys näytösajossa: Keke Rosberg, Williams FW08C, 1:10.00 vuodelta 1984
• Ajosuunta: myötäpäivään
• Pääsuoran pituus: 280m
• Radan leveys: 9-17m
• Korkeusero: 32m
• RADALLE.com -porukka on järjestänyt ratapäiviä Ahvenistolla jo vuodesta 1997, RADALLE.com -nimellä 2000. Aikasempia nimi olivat mm. Euro Car Challence ja GTI-Ratapäivät.

Ahveniston moottorirata on suomalainen moottorirata Hämeenlinnassa, Ahveniston alueella. Rata valmistui 15. heinäkuuta 1967. Asfalttiradan pituus on 3040 m. Radalla on kilpailtu monissa kansainvälisissä luokissa esim. Formula 2-lähtö 5. syyskuuta 1967, jolloin 1. Ahveniston ajoissa (tämä oli toinen kilpailu radalla) [1] oli mukana monia sen ajan F1-huippuja, muun muassa Jim Clark, Graham Hill, Jack Brabham ja Niki Lauda. Myös moottoripyöräilyn tähdet vierailivat radalla useasti esim. vuosina 1973-1975 MM-Road Racingin 750cc-luokassa.
Varikon ympäri menee legendaarinen Rallicross/JM-rata jossa vuosien saatossa on nähty kovia kilpailuja niin EM- kuin SM-tasollakin. Yleisöennätys on vuodelta 1985, jolloin järjestetty Tähtien kisat-kipailu keräsi Ahveniston rinteille jopa 40 000 katsojaa. Myös EM-rallicross ja Ahveniston vauhtipäivät keräsivät lähes poikkeuksetta kummatkin yli 20 000 katsojaa.
Legendaarinen moottorirata Hämeenlinnan kaupungin kupeessa ei paljon esittelyitä kaipaa! Varikonmäki ja suolenkki ovat tarjonneet huimia muistoja kuljettajille vuosikymmenten ajan. Tällä radalla ei aika käy pitkäksi ratin takana.