Uutiset

Ahveniston ympäristölupa 2009

10.2.2009

Ahveniston moottorirata on toiminut vuodesta 1967. Rata lienee vanhempi kuin moni sen lopettamista vaativa. Rata kuuluu olenaisena osana Hämeenlinnaan ja sillä on merkittävä rooli ainoana moottoriratana Etelä-Suomessa.

Suomalaiset ovat aina pärjänneet moottoriurheilussa, mikä on aika käsittämätöntä verrattuna harjoitteluolosuhteisiin. Ahveniston moottorirata tarjoaa monipuoliset ja mielenkiintoiset mahdollisuudet harrastaa niin autourhelua, kuin esimerkiksi hiihtoa. Ahveniston moottoriradan kurvit ja korkeuserot tarjoavat ehkä vivahdeikkaimmat kyydit, - tästä syystä Ahvenisto on saanut arvonimen Suomen Green Hell, Nürburgringin mukaan.

Vihreä aate on ollut ja on vieläkin monesti täyttä asiaa, mutta välillä tuntuu, että sitä käytetään pelivälineenä omien etujen ajamiseksi. Ympäristöön vedoten voidaan lakkauttaa kaikki, mikä ei kuulu omiin intresseihin.

Ahvenistolla järjestetään ajoharjoittelutilaisuuksia, niin ajokorttia varten, kuin hieman rajummasta menostakin kiinnostuneille. Ahveniston ratapäivät on monelle vauhdin hurmasta nauttijalle henkireikä, joka varmasti vähentää hrjastelua liikenteen seassa. Ahveniston ajoharjoittelut myös valmistavat onnettomuuksien varalle, valvotulla ajoharjoittelulla opitaan tuntemaan omat ja auton mahdollisuudet jarrutuksissa ja nopeissa käännöksissä, myös auton hallinta paranee merkittävästi.

Ahvenistolle voi mennä nauttimaan useista kilpalajeista vaikkapa ihan vaan seuraamaan ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä.

RADALLE.com suosittelee ottamaan kanssaeläjät huomioon ja asentamaan menopeleihin riittävän tehokkaat äänenvaimentimet niin radalle kuin yleiseenkin liikenteeseen.

RADALLE.com toivoo myös, että ratojen läheisyydessä asuvat ihmiset ottaisivat muut ihmiset harrastuksineen huomioon, sillä aivan varmaa on se, että sopu sijaa antaa!
Anna äänesi adressiin!!http://www.adressit.com/ahvenisto

Vaikuttaa voit vaikkapa tulemalla paikanpäälle:

Radan ympäristölupaa tarkistetaan lupamääräysten osalta.
Hakemuksen sisällöstä järjestetään avoin yleisötilaisuus keskiviikkona 11.2.2009 klo 18.-20.00 Hämeenlinnan raatihuoneella osoite Raatihuoneenkatu 15.

Tilaisuudessa esitellään radan ympäristövaikutuksia ja toimintaa. Aikaa varataan myös keskusteluun. Tervetuloa!

Paikanpäälle kaikki kykenevät! Voidaan ottaa osaa keskusteluun.

Sama varmuden vuoksi englanniksi, tuntuu olevan kiinnostusta asialle ihan kansainvälisestikkin.

Same in English:

Certain people are insisting to get all activities banned on the legendary Ahvenisto Race Circuit in Finland. This circuit has been operational since 1967 and it still is one of the most important Finnish motor sports centers.
The supporters of the circuit are now collecting a roll of names of the people who want the activities to continue. If you are willing to assist in supporting this, you can put your name on the list as follows:

Go to site www.adressit.com/ahvenisto
Complete these fields:


- Etunimi = first name
- Sukunimi = last name
- Paikkakunta = city
- Sähköpostiosoite = your e-mail address
- Sähköpostiosoitteen näkyvyys = choose "Adressit.com:n ylläpito", then nobody can see you e-mail address
- Saako nimesi julkaista netissä = choose "Kyllä"
after that click "allekirjoita adressi"

You'll get a validation by e-mail. Please confirm it by opening the site (the upper address). That's all.

Your name on the list may help saving the Ahvenisto circuit. Please send this message to your motor sports friends all over the world.

http://www.adressit.com/ahvenisto

Lopuksi vielä hauska kuva, josta selviää paikallisten asukkaiden määrä radan rakentamisen aikoihin: