Uutiset

RADALLE.com kausi 2003

28.3.2003

Asfaltti kuivaa ja kesäkumia syyhyttää!Oletko haaveillut miltä tuntuu ajaa radalla? kantata mutkiin kuin Mika ja Kimi, painaa kaasu pohjaan pääsuoran auetessa. RADALLE.com tapahtumat ovat konkreettisia ja edullisia mahdollisuuksia kenelle tahansa päästä ottamaan tuntumaa rata- ja formulahenkeen. Vain itse kokeilemalla voi todella tietää miltä todella tuntuu olla oikea vauhtihullu suomalainen. Suuren suosion myötä tapahtumien määrä on kasvanut taas ja tänä vuonna niitä on peräti 11 kappaletta ympäri Suomen. Eli lähes joka toinen kesäviikonloppu on mahdollisuus ajaa omalla ajoneuvolla radalla.

Varmana kesän merkkinä voi pitää RADALLE.com tapahtumien alkamista.
Osallistu omalla ajoneuvolla on RADALLE.com tapahtumien keskeinen idea. Jokainen voi tulla sekä osallistua ajoharjoitteluun, näyttelyyn ja ajokoulutukseen niin autolla kuin moottoripyörälläkin. RADALLE.com tapahtumien kotiratana toimii Hämeenlinnassa legendaarinen Ahveniston moottorirata (8 ratapäivää). Super-suosittu kaudenavaus on lauantaina 10.5. Kaudella 2003 RADALLE.com toiminta laajenee ympäri Suomen. RADALLE.com tapahtuma vierailee kesäkuun alussa 8.6 Alastaron moottoriradalla. Elokuun lopussa myös Länsi-Suomi saa oman RADALLE.com -tapahtuman. Kemoran moottorirata toimii 23-24.8 kotina vauhtihulluille. Aivan kauden lopussa 20.9 RADALLE.com vierailee Itä-Suomessa haastavalla ja vauhdikkaalla Motoparkin radalla.

Ajoharjoittelu omalla autolla ja moottoripyörällä.
Ajoharjoittelussa ajotaito karttuu ja ajoneuvoa on helpompi hallita oikeissa vaaratilanteissa. Myös ylimääräinen kaahailun tarve vähenee kun itsestään ja autosta on päässyt ottamaan mittaa oikealla moottoriradalla. Valvottu ajoharjoittelu turvallisessa ympäristössä on oikea tapa kokeilla rajojaan.Tarvitset vain kypärän ja tieliikennekelpoisen ajoneuvon. Katsomaan voi tulla vaikka potkukelkalla.Rakenna turvallisempi auto
Rata-ajo tapahtumat ovat hyvä syy rakentaa autosta parempi ja turvallisempi ajettava. Jarrujen ja hyvän alustan merkitys korostuu käytännön tilanteissa. Näitä ääriolosuhteisiin vaikuttavia ominaisuuksia ei sallituissa nopeuksissa tiellä huomaa ennen kuin on jo liian myöhäistä.

Rataan tutustuminen
RADALLE.com tapahtumissa kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan moottorirataan ilmaiseksi parin kierroksen ajan. Joka tapahtumassa on ohjattu rataan tutustuminen jossa turva-auton perässä ajaen voi tutustua ajolinjoihin ja rataan rauhalliseen tahtiin. Ohjaajakokouksessa kerrotaan ajamaan lähtijöille ajoperusteet ja säännöt joiden mukaan homma toimii turvallisesti ja näin ollen jokainen voi nauttia ajosta turvallisin mielin.

Rata-ajokoulutus
Osassa tapahtumia järjestetään halukkaille erityinen rata-ajokoulutus jossa jo perus taidot omaava voi syventää tietämystään ajamisen saloista, kouluttajina toimivat tunnetut kilpakuskit ja (alan)ammattilaiset.


Koko perheen tapahtuma
RADALLE.com tapahtumat ovat koko perheen tapahtumia. Katsottavaa ja ihmeteltävää riittää koko perheelle vaikka ei ajamaan tulisikaan. Ohjelma on monipuolista. Joka tapahtumassa on oma teema. Katuauto, moottoripyörä, kilpa-auto, hifi, RADALLE.com KISUT, ym takaavat joka kerta uudenlaisen elämyksen.

Kilpa-auto puoli esittäytyy tänä vuonna erityisen voimakkaasti. Joka tapahtumassa on aina jotain uutta katsottavaa. Suomen tehokkaimmat rata-autot, SuperSaloonit, näyttäytyvät useammassakin RADALLE.com tapahtumassa. Kansainvälistä kalustoa edustavat Pohjoismaiden nopeimmat rata-autot - Radicalit. Mielenkiintoisen lisän tuovat Toyota Yaris luokan kilpurit etelä naapurista. Myös yksittäisiä kilpa-autoja lähes kaikista rata- ja sprinttiluokista on nähtävillä.

RADALLE.com tapahtumissa sekä yksittäiset harrastajat kuin autokerhotkin voivat tavata muita samanhenkisiä ihmisiä mielenkiintoisten aiheiden yhteydessä. Tapahtumissa voi luoda kontakteja alan konkareihin ja virittäjävelhoihin ja näin edistää omaa harrastusta ja tietämystä.Autokulttuuri on myös oikeaa korkea kultuuria
RADALLE.com tapahtumat ovat herättäneet kansainvälistä huomiota. Innokkaita harrastajia on tullut niin lännestä, etälästä kuin idästäkin. Ja ovatpa näyttävimmät päässeet palkinnoillekin asti. Näyttelyissä kaikki tyylit huomioidaan - niin tuning kuin hienot originaalitkin. Näyttävyys, menevyys ja itsensä toteuttaminen ovat avainsanoja. Näyttelyissä palkituille autoille on luvassa Suomessa ennen näkemättömän hienot palkinnot ja kauden parhailla on mahdollisuus päästä näyttelyihin niin kotimaassa kun kansainvälisestikin. Hienosti rakennellut autot ovat oikeita liikkuvia taideteoksia.

Haluatko toimintaan mukaan?
RADALLE.com toiminta perustuu aktiiviseen ja harrastuksesta erittäin kiinnostuneeseen vapaaehtoisryhmään. Mukana toiminnassa suuri joukko yksittäisiä harrastajia sekä suomen tunnetumpia autokerhoja. RADALLE.com:in tarkoituksiin kuuluu auto- ja moottoriharrastuksen edistäminen sekä tukeminen. R-association on toiminnan kanavoimiseksi tarkoitettu kerho johon voi liittyä yksittäisjäsenenä tai oman autokerhon kautta. Jäsenille tarjolla huomattavia etuja pitkin kesää.
Mikäli toiminta kiinnostaa lähetä yhteystietosi info@radalle.com.

Tervetuloa mukaan RADALLE.com tapahtumiin ja toimintaan!