Uutiset

Paris Tuning Car Show 2009

21.2.2009

Paris Tuning Car Show 2009

Akinaattori ja Heikki reissuilee

PTS Show ´09 on Pariisissa vuosittain järjestettävä suuri rakennettujen autojen näyttely. Ja kuten kuvaan kuuluu, RADALLE.com-iskuryhmä on jälleen kameroineen mukana menossa, tarjoten käyttäjilleen jälleen tieukan kuvapaketin, sekä Pro-tasoista videomateriaalia. Näyttelyalueelle oli jälleen saatu kasaan varsin mielenkiintoinen paketti eri osa-alueiden osaajia. Viime vuoden DUB-henkisyys oli kylläkin vaihtunut hieman neutraalimpaan suuntaan, mutta kaluston viimeistelytaso, etenkin promoautojen osalta, oli edelleen huikea.

Alkanut taantuma näkyi täälläkin säästölinjassa, esimerkiksi FUEL-girls-tanssiryhmän kauniiden neitosten, sekä upeiden näyttelyautojen carcatwalkin viime vuonna hallitseman lava-hallin puuttumisena. Tosin tälle vuodelle moottoripyöriä ja autokerhojen kalustoa oli tuotu esille aiempia vuosia enemmän. Taantumaa tai ei messujen ovet ovat tänä vuonna avoinna kaikenkaikkiaan viisi päivää edellisvuosien neljän päivän sijaan. Tällä ratkaisulla näyttelyn järjestäjät pyrkivät todennäköisesti jakamaan viimevuosien huimaa kävijämäärää useammalle päivälle tungoksien välttämiseksi.

Jotain kokonaan uuttakin oli esillä, nimittäin tapahtuman nimi. Paris Tuning Car Show:na Suomessakin tunnettu näyttely kulkee tänään ja nyt nimellä Saloon P.T.S Show. Nimen lyhennys muodostuu englanninkielen sanoista Personalization, Technologies and motor Sports Show. Nimen mukaan paikalle oli tuotu esille hurja määrä personoitua kalustoa, kuten custom-autoja, chopperi pyöriä, ja tuningautoja. Lisäksi erilaisia moottoriurheilulajeja on messujen aikana esillä hurjasti. On Renault clio cuppia, Abarth-trofea, driftingiä, legendsejä ja huhuttiinpa Peugeotin rata-kalustonkin olevan ajossa. Teknologian puolelta esillä oli useita ranskalaismerkkien konseptiautoja, kuten peugot 307 SW:tä mukaileva palo- ja pelastusajoneuvo, sekä tietysti hifiä ja multimediaa enemmän kun pienen Suomalaisen hifiharrastajan päiväunissa vuoden aikana. Lisäksi tarjolla oli jälleen valoa, maskia, puskuria, billettiä ja kustomointipalikkaa suurinsilmin katsottuna kaikkiin suosituimpiin automalleihin. Esimerkiksi perus kaksnollakutosen olisi saanut näyttelybiiliksi pelkkää bolt-on osaa käyttämällä. Tämän lisäksi tänä vuonna esimerkiksi turvakaaria on tarjolla entistä useampaan automalliin, eikä hinta ole enää esteenä(alkaen 299€).

Ja mitä tulee mieleen sanasta eko? No tietysti 85-oktaanisella etanolilla toimivien driftereiden oma sarja. Kyllä, luit aivan oikein, Ranskassa nimittäin ajetaan ihan oma drifting-sarja ekohenkisyyttä noudattaen. Heltiäisiköhän ahvenistollekin ympäristölupa pienemmin perustein, jos rata-luokat käyttäisivät vaihtoehtoisia polttoaineita tai maakaasua.

King of europen TIMEattack-poppoo oli tuonut näytille pelotavan nopean Nissan Skylinen, jossa tosin Skylinea oli vain muisto. Täysiverinen kilpa-auto oli rakennettu vain nopeita kierroksia varten, ja varustettu kaarilla, suorakytkentälaatikolla sekä katuslickseillä. Nopeimmanratakierroksen laitteita oli esillä Skylinen lisäksi muutama Audin RS- ja S-malli, yksi mekaanisesti ahdettu BMW M3 CSL ja tuskin RENAULT:n osastolla esillä olleella Renalt Meganen R26.R renaultsport-ratamasiinallakaan olisi paljoa tarvinnut kierrosajoissa säästellä.

Prodriftin porukka on jällen tänä vuonna valloittamassa drifting-yleisöä näytöksillään. Nissan painotteinen ryhmä ajaa näyttävästi ja ottaa varmasti omansa yleisön edessä. Drifting-arena oli tosin vaikeutunut viime vuodesta, ja tilaa show-meininkiin on nyt huomattavasti vähemmän, vaikkakin rata-alueen koko on pysynyt samana. Kaikesta huolimatta maksaneet katsojat saavat varmasti moottoriurheilua lehtereille koko rahan edestä ja kuminkäryinen viikonloppu on luvassa

P.T.S Show 2009 Lauantai

Iskuryhmämme otti lauantaipäivän tavoitteeksi luisuajojen kuvaamisen, sekä haastattelut. Tarkoituksena kuvata mahdollisimman paljon kuvia käyttäjillemme drifting näytöksestä. Haastatteluihin päätyi eri auto- ja tuningalan vaikuttajia, paikallisen Bomber-lehden päätoimittaja, lehden, jonka messunumeron kannessa muuten komeili Suomalainen pyörä, sekä useita kauniita neitoja monelta osastolta.

Driftingmiehet ottivat omansa tuhatpäisen väkijoukon kannustaessa. Kun euroopan kovimmat olivat paikalla oli myös tyyli sen mukaista, kovaa ja vielä kovemmin. Osa prodriftin kuljettajista veti niin hyvin, että voisi veikata miesten menestyvän myös ensi kaudella eri euroajoissa. Suomesta oli kuulemasta päätellen jäänyt jotain hampaankoloon. Keitä nämä kovaakin kovemmat kylmäpäiset kuskit Suomessa sitten ovatkaan, no, ainakin nimet Hokkanen, sekä Murtoo nousivat keskusteluissa esiin. Keskustelujen tyylistä päätellen kundit diggaavat Suomidrifting-skenestä, ja ovat tulossa tänne ajamaan vastaisuudessakin. Hyvä niin.

Lauantai oli jo järjestyksessään kolmas kävijöille avoin messupäivä. Tungoksesta ei ollut aiempien vuosien tapaan tietoakaan, mutta silti porukkaa riitti niin kilpailualueen lehtereille, kuin kolmeen messuhalliinkin. Ja kaikesta kuitenkin huomasi, että Pariisissa tuning on iso juttu. Toki tämän vuoden messuille nimeän vaihtanut show pyrkinee myös muuttumaan hieman pois tuningskenestä tuomalla esille myös uusia autoja eri autovalmistajilta, uutta tekniikkaa, sekä uusia moottoriurheilulajeja. Tällä ratkaisulla ainakin turvattaneen Pariisin suuren rakennettujen autojen näyttelyn säilyminen suurena tuningtapahtumana.

Ja sitten siihen viime vuoden messuilta tuttuun BlinGBlinGiin. Avausuutisessahan mainittiin että tämä isoja autoja ja jättimäisiä kromivanteita-teema olisi hieman laantunut täle vuodelle. No oli laantunut ja näitä rakennelmia nähtiin tänä vuonna paljon aiempaa vuotta vähemmä, mutta silti muutama paikalla ollut SUPERAUTO ansaitsee päästä käyttäjien tietoon. Vai mitä sanotte Bentleyn Fluying spurista Valkoisena ja paikallisen tuningkaupan isoimmilla rimsseillä? Niin, ja kuljettajana tietysti kunnon gangstatyylinen Ranskaräppäri. Entäpä sytyttäisikö Lamborgini Múrcierlago Kenwoodin hifeillä ja kokonaan tuunatulla korilla? Minua sytyttäisi, mutta toisaalta olisi istunut työmatkani mielelläni myös kenwoodin toisessa esittelyautossa. Viime vuotinen McLaren F1:llä. Ja mitä jäi puuttumaan viimevuotisesta parotecin mattavalkoisesta touaregistä? No, tietenkin mattamusta Mercedes ML. No, nyt on sekin sitten tehty ja kieltämättä yhteisesittelyssä tekivät toisistaan entistä hienompia tuninigin helmiä.

Älä edelleenkään vedä luisussa neliöjuurien ohi vaan seuraa päivityksiä. www.radalle.com

TULOSSA VIELÄ!
-Haastattelut
-Messuvideo
-PALJON KUVIA !!