Uutiset

EMMA ja RADALLE.com

26.4.2009

EMMA, European Mobile Media Association

EMMA Finland r.y. on Suomessa toimiva autoäänentoistoon ja –mediaan keskittyvä järjestö ja yhteisö. Iso osa toimintaa ovat kilpailut, joita järjestetään kesäisin kymmenkunta ympäri Suomea. Kilpailukausi huipentuu alkusyksystä Suomen finaaliin, jossa valitaan Suomen mestarit kussakin kilpailuluokassa. Suomen mestaruuskisoissa hyvin menestyneet saavat osallistumisoikeuden Euroopan mestaruuskisoihin. EMMA Finland on osa kansainvälistä yhteisöä, maailmanlaajuisesti EMMAssa on jo melkein 40 jäsenmaata. Vuonna 2008 kansainvälisesti järjestettiin yhteensä yli 400 kilpailua, joihin osallistui yhteensä yli 25 000 kilpailijaa. Euroopan mestaruuskisat ovat suurin yksittäinen tapahtuma, osallistujia on ollut keskimäärin 300, 25-30 maasta.

Kilpailutasoja on kuusi, aivan vasta-alkajista expertteihin, niin äänenlaadussa, äänenpaineessa kuin multimediassakin. Tasot on jaettu alaluokkiin mm. käytettyjen vahvistinkanavien lukumäärän mukaan. Autojen äänentoistoa sekä laitteiston asennuksia arvioivat koulutetut kuuntelu- ja asennustuomarit yhteisen eurooppalaisen sääntökirjan ja arvostelulevyjen mukaan. Kilpailuihin ovat kaikki tervetulleita, eikä kynnys kilpailemiseen ole korkea: Entry-luokan arvostelukohdat keskittyvät hyvän äänentoiston peruselementteihin sekä laitteiston turvalliseen asennukseen. Tuomarit antavat palautteen laitteiston suorituskyvystä sekä asennuksista. Kisapäivät ovat mukavia ja rentoja, eikä kilpailuissa kisata veren maku suussa, tiukasti omaan napaan tuijottaen vaikka tavoitteet voivatkin olla korkealla – jopa Euroopan mestaruudessa. Kilpailuissa tapaa paljon autohifistä kiinnostuneita ihmisiä ja päivän aikana voi imeä itseensä ideoita, kasvattaa omaa tietotaitoa sekä osallistua keskusteluihin toisten harrastajien kanssa.

EMMAN osakilpailut tuovat RADALLE.comin tapahtumiin yleisölle nähtäväksi näyttely-tasoisia hienosti viimeisteltyjä autoja. Lisätietoja autohifikilpailuista osoitteessa www.emmanet.fi, Sivuilla on tietoa tulevista kilpailuista, luokista, säännöistä ja osallistumisesta kilpailuihin – myös ilmoittautuminen kilpailuihin onnistuu kätevästi netissä. Tutustu myös keskustelupalstaamme samassa osoitteessa, voit myydä ja ostaa laitteita sekä kysyä vaikka neuvoa mieltä askarruttaviin kysymyksiin auton kuvan- ja äänentoistoon liittyvissä asioissa.Tule rohkeasti mukaan, tavataan kesällä kisoissa!

Kalenteri 2009 EMMAn kisat RADALLE.comin tapahtumissa

16.5. Artukainen
6.-7.6. Festival Kemora
14.6. Ahvenisto
18.-19.7. Festival Motopark
8.-9.8. Ahvenisto
5.-6.9. Alastaro