Uutiset

Drifting lisenssit Joutsasta 18.4.

26.4.2009

18.4. Drifting-lisenssit

Aurinkoinen mutta “raikas” päivä herätti kuskit talvi unesta.

Kirpakkaan keväinen keli keräsi paikalle niin kuljettajia kuin ihmettelijöitäkin. Keli oli aurinkoinen ja elohopea oli juuri ja juuri plussan puolella. Päivä alkoi Tervolan ja Saarisen ja RADALLE.comin Akinaattorin ja Laukkasen vetämällä rataetikettikoulutuksella. Koulutuksen jälkeen päästiin harjoittelemaan Tervolan suunnittelemaa drifting rataa. Rata oli keskivaikea ja siinä oli keskinopea entry. Kuljettajat vetivät antaumuksella ja päivän aikana suoritukset paranivat talviunen jäljiltä huimaa vauhtia. Hauskaa oli kun radalta lipesi ja matka päätyi lumivalliin, ei taida olla kovinkaan yleistä driftingissä...

Iltapäivällä aloitettiin ajosuoritusten arvostelu ja lisenssien haku. Tervola ja Saarinen antoivat vinkkejä ajolinjoista ja keroivat, mitä tuomarit haluavat nähdä. Kuljettajat yrittivät täyttää tuomareiden villeimmätkin vaatimukset. Paikalla oli myös kauden 2008 villikortti Hokkanen. Hokkanen ja Tervola istuivat kuljettajien kyydissä antaen ajo-opetusta. Moni kuljettaja paransi vetojaan opettajien johdolla.

Herra Hokkanen kokeili itsekin ajamista ja tais innoissaan tempaista yhden käsijarrunkin solmuun. Kiven entinen Skylle oli vaihtanut kuljettajaa ja väriä, mutta olipa auto päässyt oikeaan kotiin, kun meininki oli edelleen samaa... Haakana yllätti positiivisesti Escortillaan, tehoa oli puolet muihin autoihin verrattuna, mutta herra osoitti olevansa todellinen rattimies viemällä autoaan näyttävissä luisuissa.

Taisipas muuten Akinaattori haastaa Laukkasen järjestäjien väliseen Golf -turnaukseen, turnaus päättyi tuomareiden järjestämään juhlaliputukseen. Poijjaat on sen verran pitkän linjan Golffaajia, että näitä turnauksia tullaan varmaankin näkemään pitkin kautta eri moottoriradoilla, Akille vinkiksi: hankippa parempi alusta, vaikka Shakedownin ollessa kyseessä on kyllä ihan oikein driftata vaikkapa golfilla.... ja Tepolle vinkiksi: Kannattaisipas kaataa koneeseen piiiikkasen paksumpaa öljyä, drifting radoilla savun kuuluu tulla renkaista, ei koneesta... ja tommosessa kakkosgolffissa ei pysy mitkään täyssynteettiset, varsinkaan ohkaset semmoiset.

Street lisenssiin kuului tunnin mittainen koulutus, jossa käytiin rata-etikettiä tarkasti läpi. Koulutuksessa puhuttiin myös säännöistä, arvosteluperusteista ja kilpailun eri käytännöistä. Iltapäivän aikana tuomarit katsoivat, että autot pysyvät lapasessa ja kuljettajat osaavat driftingin perustat. RADALLE.comin drifting lisenssi rakentaa tukevaa ja turvallista pohjaa harrastuksellesi. Seuraava mahdollisuus suorittaa FDO -Street lisenssi on 2.5.2009 Ahvenistolla kello 8.00. Mukaan voit ilmoittautua: info@radalle.com

Pro-kuljettaja -statuksen saivat kaikki, ketkä ylittivät 65 -pisteen maagisen rajan. Paikalle saapuneet kuljettajat suorittivat Drifting-lisenssit Street luokkaan. Pro statuksen saaneet kuljettajat voivat osallistua FDO - Street luokkaan tai halutessaan FPDA RADALLE.com Drift Series -Pro luokkaan.

Sarjoihin voit ilmoittautua:

FPDA RADALLE.com Drift Series
FDO - Street

18.4. Drifting-lisenssit Street luokassa:

Roman Seppänen
Niko Ollila
Riku Ranne
Juha Haakana
Keni Virtanen
Jouko Sjöblom
Lauri Nikulainen
Ivan Khreliats

ja näistä Pro-status lisäksi seuraaville herroille:
Keni Virtanen
Riku Ranne
Lauri Nikulainen
Jouko Sjöblom