Uutiset

RADALLE.com Megatapahtuma Artukainen 16.5.

10.5.2009

RADALLE.com katurataspektaakkeli Turun Artukaisissa lauantaina 16.5.


Artukaisten Moottorirata Turussa toimi monen mestaruustaiston näyttämönä 60-, 70- ja 80-luvuilla. RADALLE.com haluaa valottaa tätä historiallista aluetta nykymoottoriurheiluharrastajille ja herättää radan jälleen henkiin tuoden mukaan lisäksi kaikenlaista uutta nähtävää ja koettavaa, koko perheelle. Kyseessä on sekä Turun alueen ainoa autokilpailutapahtuma tänä vuonna että ainoa tapahtuma Suomessa missä kuka tahansa ajokortin omaava pääsee ajamaan katurataa omalla kilpa- tai katuautolla. Tämä on juuri se suurin ja kaunein kotimainen katuratatapahtuma minne ilmestyvät talven talleissa uinuneet tai rakennellut ehdottomasti upeimmat, kuumimmat ja komeimmat tuning-, rata- sekä drifting-autot, kaksipyöräisiä unohtamatta.

RADALLE.com tapahtumien teema on jo 90-luvun puolivälistä alkaen ollut Osallistu-Omalla-Autolla jotta moottoriurheiluharrastajat oppivat käsittelemään ajokkejaan ääritilanteissa harjoittaen taitojaan turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Eli kuka tahansa asiasta kiinnostunut ajokortin omaava henkilö voi omalla ajokillaan osallistua ajoihin ja tänä vuonna poikkeuksellisesti ajetaan rataa vastapäivään. Luvassa radan täydeltä vuoroja niin autojen ja moottoripyörien kireille ratakierroksille kuin drifting -ajovuoroilla ajettaville hallituille sivuluisuillekin. 1/8 mile kiihdytykset ajanottoineen toimivat myös radan sivussa juuri korjatulla kiitotiellä koko päivän.

Artukaisissa starttaa myös Suomen suurimman ja suosituimman drifting sarjan eli FDO finnish Drift Open -sarjan Street-luokka, joka on loistava paikka edetä North European Drifting -sarjaan jonka ensimmäinen osakilpailu ajetaan puolestaan Kemoralla vajaan kuukauden päästä. Tapahtumassa ajetaan lisäksi kauden ensimmäinen Katuautosprint, jossa ei ole normaalista rata-ajoharjoittelusta poikkeavia teknisiä vaatimuksia, riittää että alla on Suomen maantienliikennekelpoinen katsastettu auto ja kuskilla kypärä päässä. Lisätiedot FDO:sta »

Varikolla ohjelmassa Tuning & Styling -näyttely joka on osa RADALLE.com The Best of Finland-kiertuetta jolla kootaan kaikki kauden aikana palkitut kaikilta tapahtumien osa-alueilta loppukilpailuun. Tule siis mukaan ja osallistu ajoihin tai näyttelyyn, voit lunastaa itsellesi näin paikan syksyn Finaaliin. Muuta nähtävää ja koettavaa mm. EMMA:n autoäänentoisto-osakilpailu, Burnajaiset eli kuminpolton turnajaiset, KORREK Rallisimulaattori, naiskauneutta KORREK vaahtoshown merkeissä sekä tietenkin upeita RADALLE.com BABE:ja. Perheen pienimmille myös pomppulinna.

Lavalla RADALLE.com Megatapahtumassa nähdään super suosittu tanssiryhmä Players, Suomidancen kärkinimiä suoraan listoita DACIA ja kansainvälistäväriä edustaa BabyAlice ruotsista.

Ratavarikolla voi tutustua eri medioista tuttuihin ajoneuvoihin, sekä muiden harrastajien aikaansaannoksiin. Radalla tapaat ihmisiä laidasta laitaan, aivan aloittelijoista huippukuskeihin. Mielipiteitä ja vinkkejä voi vaihtaa rata-ajosta moottorin viritykseen. Kerhoille ja harrastajille tarjoutuu tapahtumassa oiva tilaisuus kokoontua yhteisen harrastuksen merkeissä. RADALLE.com tapahtumat - ja BABEt - ovat jo käsite autoja harrastavissa piireissä. Tapahtuman juontaa Jorma Pulkkinen.
RADALLE.com esittäytyy BABE:jen, turvakaluston sekä JANNENISKAN 70m henkilönostimen kanssa jo perjantaina Turun torilla, jolloin sadat onnelliset pääsevät pientä maksua vastaan ihailemaan kaupunkia kohtuullisen korkealta kyseisen nosturin kyydissä. Myös lauantain tapahtumassa arvotaan nosturikyytejä radan yläpuolelle.

Luvassa paljon erilaista toimintaa - moottoreilla tai ilman - Tervetuloa RADALLE!

Tapahtuman sijainti: Turkuhallia ja messukeskusta ympäröivät kadut sekä pysäköintialueet
Tapahtuma auki yleisölle: klo 12-20
Liput: 15€ Alle 12-vuotiaat huoltajan seurassa ilmaiseksi.
Ajomaksu: 30€
Liput ennakkoon: 10e/25e ajo www.menolippu.fi ja www.lipputoimisto.fi
Tapahtuman järjestää Radalle UA