Uutiset

Lumisota starttasi Hyvinkäällä!

26.1.2010

Kirpeä talvikeli vetosi jääratakansaan Hyvinkään SRC-radalla viime lauantaina. Radalla nähtiin likimain sata kuljettajaa kaluston vaihdellessa autojen, mönkijöiden, crossien ja mikroautojen välillä. Liikkeelle oli lähdetty kuten asiaan kuuluu koko perheen voimin ja mikä oli ollessa, kun auringonpaiste helli yleisöä läpi koko päivän.

 

Olosuhteet olivat muutenkin otolliset, sillä kovan pakkasen johdosta myös rata säilyi sivilirenkain ajettavassa kunnossa koko tapahtuman ajan. 

 

Radalla nähtiin tällä kertaa myös exoottisempaa kalustoa. Subaruiden ja Evojen ollessa jo tuttuja näkyjä, erottui massasta muutama yksilö. Harva nimittäin olisi lähtenyt kokeilemaan jäärataa loppuun saakka rakennetulla 350Z:lla tai BMW M5:llä, tai miltä kuloistaisi avoautoilu jääradalla? 

 

Team Haverinen racing saapui paikalle myös kalustolla, joka ei paljon kuvia kumarrellut. Tyttärilleen rakentamallaan Chateu CH26-mopoautolla oli ainakin ulkonäkö kohdallaan. Huippunopeudestaan(61,7kmh) huolimatta peli oli radala myös suhtellisen ripeä, tästä kertoo 13-vuotiaan Jutta-tytön tyrkkäämä 4-sija kaksivetoisten luokassa Katuauto-sprintissä. Saattoi siinä muutama taakse jäänyt oikealla autolla liikkeellä ollut hieman hieraista silmiään. Syvä rispekt.

 


Palkintokausikin pyöräytettiin käyntiin tapahtuman lopuksi. Auto-ykkönen meni ansaitusti muotimaaiman tyyliin rakennetulle Skoda Superbille, ja kunniamainintana täytyy lisätä ainakin loppuun saakka viety teema, sekä viimeistely. Kova oli myös moto-pokaalin lunastaja Suzuki LTZ 400:ssa oli vakiota vain katteiden värit, ja pirun kovaa kyyti myös vallien välissä. Sitruuna-palkinto ei mennyt tällä kertaa sille peltipurkkierotunjoukosta-yksilölle, vaan rohkeasti erilaiselle volkkarin kuplalle, kuplakin kiersi rataa kauniisti koko päivän.