Uutiset

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa - Talvipäivä Pukkilassa

14.2.2010

Taas kerran kyläläisten yhteishengellä rakennetut puitteet lumosivat vaativammankin katsojan. Vaativa ja mutkikas, mutta silti nopea rata oli rakennettu viimeisen päällä, ja huoltokin toimi kahden traktorin voimin koko päivän. Radalle vedettiin liukkaankelin ajoharjoittelua kokopäivän. Suomen talveen kuuluu joka vuosi paljon huonoja ajokelejä ja niihin voi varautua kunnolla vain harjoittelemalla ahkerasti auton hallintaa jäisissä olosuhteissa. RADALLE.com tarjoaa tähän useita mahdollisuuksia ympäri Suomea tapahtumissaan.   

Yleisölle tarjottiin upeiden ja näyttävien ajosuoritusten lisäksi tiukkaakin tiukempi Katuautosprint-kilpailu, jonka tulokset yllättivät varmasti monet sivusta seuranneet, kun Haverisen Jutta pysäytti kellot kaksivetoisten luokan kakkostilaan oikeuttamalla ajalla - tietysti mopoautolla, jonka huippunopeus on siis vain 60km/h. Venäläiset vieraammekin saavuttivat kaksi palkintopallisijaa ja Isä-Haverinen nelivetoisten kakkospaikan Teinilän Ismon ollessa nelivetojen ykkönen. Katuautosprintistä tarjoiltiin tällä kertaa juhlamalli, kun kilpailunjohtajana toimi lajin isä, AKK:n Ilpo Peltonen.

 

Tämä tunnettu moottoriurheiluvaikuttaja keitteli yleisölle koko päivän lohikeittoa ja jakoi tietysti itseoikeutetusti katuautosprintin palkinnot. Seuraava katuautosprintin jääversio ajetaan tapahtumassamme Keminmaalla.

 

Pukkilan partiolaiset olivat järjestäneet paikalle teltan lämmittelyä varten, ja samalla lämmitteleville katsojille tarjottiin hienoa tietoa partiotoiminnasta.

 

Ratavuorot oli jaettu: MP/ ATV, Autot siviilirenkailla sekä autot piikkirenkailla. Näin jokaisen innokkaan oli turvallista harjoitella kulkineensa hallintaa liukkaissa olosuhteissa. Radalla nähtiin päivän aikana kalustoa kahdella ja neljällä pyörällä varustettuna, Itänaapurista paikalle oli saapunut ainakin Evo X, hurjin laitos oli varmaankin erään Pelle Pelottoman rakentama kaksimoottorinen, vajaa viiskyt -heppainen Unlimited Fossiili- luokan mikroauto, joka piikkirenkaillaan veteli 

huippuluokan kierrosaikoja: 1,25. Vertailun vuoksi sprinttituloksiin, mikroauton sprinttiradan / 1230m paras aika paikaltaan lähdettynä 1,16:01, eikä rata ollut mittaushetkellä enää parhaimmassa mahdollisessa kunnossa mikroautolle.  

JÄÄRADALLE.com The Best Of Finland-kietueen toiset pokaalit jaettiin puolestaan päivän viimeisenä ohjelmanumerona. Tuomaristo oli yksimielinen ja auto ykkönen matkasi enemmän kuin ansaitusti Selivaaran Antin upealle Ralli-BMW M3:lle. Bemariin uponneiden työtuntien määrää voi päätellä kun katsoo RADALLE.com-gallerian kuvia. Niin ja siis bemarilla ajettiin tietysti isoakovaa radalla muiden mukana, rispekt. 

Tunnustuksen sai tällä kertaa mukaan maukas jenkkiauto Plymouth, jonka omistaja oli ostanut itselleen harjoitteluautoksi vuonna -88. Möhköjenkki oli jääradalla silti kuin kotonaan - vinossa kuten asiaan kuuluu. 

Moto-pokaalin pokkasivat ansaitusti Ryynäsen Markku ja Rauli kaksimoottorisella mikroautolla. Tämä piikkipyörillä liikkunut raketti nähtiin tositoimissa myös koko päivän ajan radalla, vain kuljettajaa vaihdettin ajovuorojen välillä. Sitruunaa ei myöskään tarvinnut kaukaa hakea sillä paikallisten joukoista bongattu monster-suzukiPV oli jotain oikein hienosti erilaista. Lisäksi palkittiin auto kakkospokaalilla Sähkönsininen Opelin Evo 500, superhienon ralliauton Ford Anglian ollessa autosarjan kolmonen.

 

Korrek on mukana vahvasti tukemassa RADALLE.com tapahtumia ja näin talvella Lasol tuotemerkillään. Korrek on, niin kuin RADALLE.com:kin, Täysin kotimainen tuote. Korrek näkyy tapahtumissamme palkintoina sekä näyttävänä kalustona. Pukkilassa Korrek oli mukana kahdella Urhonajo kuplalla. RADALLE.com suosittelee käyttämään auton hoidossa laadukkaita kotimaisia Korrek tuotteita.

 

ISO KIITOS Kanteleen krossareille, kaikille toteuttamassa mukana olleille kyläläisille, Korrekille, Perttilälle pellon lainasta, sekä tietysti RADALLE.com-staffille upeasta päivästä.

 

Ensi vuonna uudestaan, samoin kujein..

 

 

Katso kuvia galleriastamme: http://www.radalle.com/galleria/?cmd=k_sarja&jarj=pvm&kat_id=150