Uutiset

Seinäjoesta tuli Kauhava

17.2.2010

JÄÄ RADALLE.com Lasol-jääratakiertueen Seinäjoelle suunniteltu tapahtuma
on ympäristolupasyistä saanut uuden paikan ja ajankohdan. Alun perin 20.2. pidettäväksi tarkoitettu tapahtuma on siirtynyt viikolla, lauantaille 27.2.
Paikkana on n. 35 km Seinäjoelta pohjoiseen oleva Kärppämäen jäädytetty
JM-rata Kauhavalla. Yhteistyökumppanina on Kauhavan UA.

Näytä Kärppämäen JM-rata, Kauhava suuremmalla kartalla.


Ajot vietetään Osallistu omalla -teemalla.
 
Osallistua voit siis autolla, ralli-autolla, moottoripyörällä, tai mönkkärillä. Jääratapäivä vietetään Hyvinkään Vauhtikeskuksessa 1780 metriä pitkällä Rallicross-radalla.  Ohjelmassa on lauantaina mm. Liukkaan kelin ajoharjoitteliua, autonäyttely, Jää-drifting, ja jää-katuautospint. Päivän ohjelma tarjonta ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 
Koska päivään mahtuu runsaasti ohjelmaa, tarjoaa se erittäin viihdyttävän ulkoilmapäivän myös niille, jotka tulevat paikan päälle ilman ajoaikomuksia. Päivä on jaettu omiin ajovuoroihin autoille, ralliautoille sekä MP/ Mönkijöille. RADALLE.com suosittelee tapahtumaa lämpimästi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle.
Liukkaan kelin ajoharjoittelu. Suomessa kelit ovat talvisin useasti liukkaat ja varsinkin etelä-Suomessa liukkaus tulee yleensä yllättäin. Näihin yllättäviin tilanteisiin voi varautua esimerkiksi seuraamalla säätiedoituksia, mutta yllättävään tilanteeseen voi varautua vain harjoittelemalla. RADALLE.com jääratapäivillä voit liukastella turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Staffimme huolehtii turvallisuudestasi kun harjoittelet. Oman turvallisuutesi takia koulutettu Staffimme turvakatsastaa autosi ja valvoo radalla tapahtumien kulkua varoittaen muita radan käyttäjiä esimerkiksi mahdollisista pyörähdyksistä. Olemme varanneet paikalle myös ammattitaitoista pelastushenkilökuntaa pahimman varalle. Muistathan, että radalla on kypäräpakko.
Jääkatuatosprint Katuautosprintin talvimuoto. Jääkatuatosprint on kerännyt runsaasti mielenkiintoa, luokkajakona 2- ja 4- vetoiset. Jääkatuautosprinttiin voit osallistua ilmoittamalla katukilvissä olevan katulaillisilla renkailla vartustetun autosi ja itsesi infoon. RADALLE.com palkitsee voittajat. Muista kypärä!
Jäädrifting Jäädrifting on näytösluonteinen kilpailu joka ajetaan yleisön edessä. Kilpailuun voit osallistua ilmoittamalla itsesi infopisteeseen. Parhaat palkitaan. RADALLE.com järjestää tulevalla kesäkaudella 2010 pohjoismaiden kovatasoisimmat drifting- kilpasarjat. Jääratapäivät ovat loistavia harjoittelumahdollisuuksia tulevan kauden luisuille.
RADALLE.com palkitsee tunnustuspalkinnoilla näyttävimmät kulkupelit.
Jokainen paikalle tuleva auto osallistuu RADALLE.com Tuning & Styling- kilpanäyttelyyn. Arvovaltainen kilparaatimme kiertää koko päivän parkkialueita etsien helmiä. Raati merkitsee löytämänsä helmet laittamalla tuulilasiin “Sinut on palkittu”-lapun. Jos helmeesi ilmestyy moinen lappu, tuo se täytettynä infoon ja rupea harjoittelemaan kameran edessä poseeraamista. Palkinnot jaetaan kello 16.15. 
 
Melurajat ja yleiset järjestyssäännöt.
Melurajat löydät aikatauluista. Järjestäjällä oikeus estää erittäin kovaa meluavan laitteen käyttö alueella. Radalla ajettavien autojen alla tulee olla öljyn imeytysmatto tai vaikkapa riittävän iso aaltopahvi. Imeytysmattoa myydään myös infopisteestä. Samoin siisteys on erittäin tärkeää. Roskat roskikseen ja pahoin vuotavien ajoneuvojen tuonti alueelle kielletty. Järjestäjät pyytää osallistujilta siisteyttä ja asiallista meininkiä jotta tapahtuma saa luvat viranomaisilta seuraavaksikin talveksi.
Palkittavat luokat 
Autot I, II, III
Tunnustus I
Sitruuna
MP
Katuautosprint I, II, III 2-veto Katuautosprint I, II, III 4-veto
Aikataulut:
RUNSAS ALUSTAVA PÄIVÄOHJELMA klo 10.00-17.00
(kello 10 - 12 meluraja 95db, eli miedot katuäänet, 12 jälkeen meluraja 110db)
10.30–10.50 Autot piikkirenkailla / alle 95 db
10.50–11.30 Katuautovuoro / alle 95 db
11.30–11.50 Autot piikkirenkailla / alle 95 db
11.50–12.30 Katuautovuoro / alle 95 db
12.30–13.00 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, mikroautot / alle 110 db
13.00–13.20 Autot piikkirenkailla
13.20–14.00 Katuautovuoro
14.00–14.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, mikroautot / alle 110 db
14.30–14.50 Autot piikkirenkailla
14.50–15.10 Katuautovuoro
15.20–16.00 Katuautosprint
16.00–16.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, mikroautot / alle 110 db
16.15 Palkintojenjako
16.30–16.45 Autot piikkirenkailla
16.45–17.00 Katuautovuoro
17.00 Rata sulkeutuu
Yleistä:
NÄIN TOIMIT, JOS HALUAT AJAA TAPAHTUMASSA:
Huom! Ajoharjoitteluautojen alla tulee varikolla olla öljynimeytysmatot! Mattoja myydään info -pisteessä 
RATA-AJO harjoittelu 20e
ILMOITTAUDU Info-pisteellä
Kypäräpakko! Oma Kypärä mukaan. Hyväksytty kypärä, esim. mopokypärä käy. Autot katsastettu, vakuutettu, teknisesti kun- nossa. Max 2 henkilöä per auto.
Mp / mönkkärit / moottorikelkat: yllämainitun lisäksi vaatimuksena ajopuku, kengät ja hanskat.
Yhdellä ajokerralla suositeltava maksimi kierrosmäärä on noin 5–10 kierrosta, jonka jälkeen varikolle jäähdyttelemään / lämmittelemään.
OHJAAJAKOKOUS
Pakollinen kaikille radalla ajajille. (Käytävä ennen ajoa.) Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä. Ohjaajakokouksessa käydään läpi radalla ajamisen perusteet ja säännot. Näin kaikki ajajat tietävät yhteiset pelisäännöt.
LIPPUMERKIT
Sini-valkoinen lähtömerkki
Ruutulippu: maalilippu, kierros loppuun ja varikolle
Punainen: vaara, keskeytä ajo, palaa varoen varikolle
Keltainen: vaaratilanne, onnettomuus, aja varovasti
Musta: aja varikolle, puhutteluun
KATSASTUS
Pakollinen kaikille radalla ajajille (käytävä ennen ajoa).
Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä.
Hinnat: -10€ sisäänpääsy, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa 
-20€ Ratamaksu.

Ajot vietetään Osallistu omalla -teemalla

Osallistua voit siis autolla, ralli-autolla, moottoripyörällä tai mönkkärillä. Ohjelmassa on mm. liukkaan kelin ajoharjoitteliua, autonäyttely, Jää-drifting, ja jää-katuautospint.

Koska päivään mahtuu runsaasti ohjelmaa, tarjoaa se erittäin viihdyttävän ulkoilmapäivän myös niille, jotka tulevat paikan päälle ilman ajoaikomuksia. RADALLE.com suosittelee tapahtumaa lämpimästi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle.

Liukkaan kelin ajoharjoittelu. Talvikelit ovat usein liukkaat, ja yleensä liukkaus tulee yllättäen. Yllättäviä tilanteita voi ennakoida esimerkiksi seuraamalla säätiedoituksia, mutta tilanteeseen voi varautua vain harjoittelemalla. RADALLE.com jääratapäivillä voit liukastella turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Turvallisuutesi takia koulutettu Staffimme turvakatsastaa autosi ja valvoo radalla tapahtumien kulkua varoittaen muita radan käyttäjiä esimerkiksi mahdollisista pyörähdyksistä. Muistathan, että radalla on kypäräpakko.

Jääkatuatosprint on katuautosprintin talvimuoto. Se on kerännyt runsaasti mielenkiintoa, luokkajakona 2- ja 4-vetoiset. Jääkatuautosprinttiin voit osallistua ilmoittamalla katukilvissä olevan katulaillisilla renkailla vartustetun autosi ja itsesi infoon. RADALLE.com palkitsee voittajat. Muista kypärä!

RADALLE.com palkitsee tunnustuspalkinnoilla näyttävimmät kulkupelit. Jokainen paikalle tuleva auto osallistuu RADALLE.com Tuning & Styling -kilpanäyttelyyn. Arvovaltainen kilparaatimme kiertää koko päivän parkkialueita etsien helmiä. Raati merkitsee parhaat laittamalla tuulilasiin “Sinut on palkittu” -lapun. Jos kulkupeliisi ilmestyy moinen lappu, tuo se täytettynä infoon ja rupea harjoittelemaan kameran edessä poseeraamista. Palkinnot jaetaan kello 16.15.  

Melurajat ja yleiset järjestyssäännöt.
Melurajat löydät aikatauluista. Järjestäjällä oikeus estää erittäin kovaa meluavan laitteen käyttö alueella. Radalla ajettavien autojen alla tulee varikolla olla öljyn imeytysmatto tai vaikkapa riittävän iso aaltopahvi. Imeytysmattoa myydään myös infopisteestä. Samoin siisteys on erittäin tärkeää. Roskat roskikseen ja pahoin vuotavien ajoneuvojen tuonti alueelle kielletty. Järjestäjät pyytävät osallistujilta siisteyttä ja asiallista meininkiä.

Palkittavat luokat 

Autot I, II, III
Tunnustus I
Sitruuna
Moottoripyörä/Moto
Katuautosprint I, II, III 2-veto
Katuautosprint I, II, III 4-veto

Aikataulut:

RUNSAS ALUSTAVA PÄIVÄOHJELMA klo 10.00-17.00
10.30–10.50 Autot piikkirenkailla
10.50–11.30 Katuautovuoro
11.30–11.50 Autot piikkirenkailla
11.50–12.30 Katuautovuoro
12.30–13.00 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, mikroautot
13.00–13.20 Autot piikkirenkailla
13.20–14.00 Katuautovuoro
14.00–14.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, mikroautot
14.30–14.50 Autot piikkirenkailla
14.50–15.10 Katuautovuoro
15.20–16.00 Katuautosprint
16.00–16.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, mikroautot
16.15 Palkintojenjako
16.30–16.45 Autot piikkirenkailla
16.45–17.00 Katuautovuoro
17.00 Rata sulkeutuu


Yleistä:

NÄIN TOIMIT, JOS HALUAT AJAA TAPAHTUMASSA: Huom! Ajoharjoitteluautojen alla tulee varikolla olla öljynimeytysmatot! Mattoja myydään info-pisteessä. 

RATA-AJO harjoittelu 20e

ILMOITTAUDU Info-pisteellä

KYPÄRÄPAKKO! Oma Kypärä mukaan. Hyväksytty kypärä, esim. mopokypärä käy.

AUTOT katsastettu, vakuutettu, teknisesti kunnossa. Max. 2 henkilöä per auto.

MP / MÖNKKÄRIT: yllämainitun lisäksi vaatimuksena ajopuku, kengät ja hanskat.

Yhdellä ajokerralla suositeltava maksimi kierrosmäärä on noin 10 kierrosta, jonka jälkeen varikolle jäähdyttelemään / lämmittelemään.

OHJAAJAKOKOUS Pakollinen kaikille radalla ajajille. (Käytävä ennen ajoa.) Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä. Ohjaajakokouksessa käydään läpi radalla ajamisen perusteet ja säännot. Näin kaikki ajajat tietävät yhteiset pelisäännöt.

LIPPUMERKIT: 

  • Sini-valkoinen lähtömerkki
  • Ruutulippu: maalilippu, kierros loppuun ja varikolle
  • Punainen: vaara, keskeytä ajo, palaa varoen varikolle
  • Keltainen: vaaratilanne, onnettomuus, aja varovasti
  • Musta: aja varikolle, puhutteluun

KATSASTUS Pakollinen kaikille radalla ajajille (käytävä ennen ajoa).Lisätiedot tapahtumassa infopisteellä.

Hinnat: 10€ sisäänpääsy, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa. 20€ Ratamaksu.

Tervetuloa viihtymään, Tervetuloa RADALLE.