Uutiset

RADALLE.com Drifting, FDO kausi 2010: Street, ProStreet ja Pro

30.4.2010

FDO eli RADALLE.com Finnish Drift Open sarjan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat avoimmuus, tasapuolisuus, kuljettajakeskeisyys, yleisöystävällisyys, ammattimainen järjestely ja se, että kilpailut ajetaan jälleen tänäkin kesänä ympäri maamme moottoriratoja ainoana drifting sarjana. FDO on vanhin ja suurin AKK:n kanssa yhteistyössä tehty sarja. Viime vuonna sarja keräsi osallistujia kaikkiaan 47 kappaletta. Sarja on nimensä mukaan avoin kaikille kuljettajille ja osallistua voi niin moneen kilpailuun kun haluaa. Yhteen kilpailuun osallistuminen ei siis edellytä koko sarjan läpi ajamista saatika sarjaan ilmoittautumista. Osallistuminen kylläkin antaa kuljettajille paljon etuja kuten, 2-3 harjoitusleiriä vuodessa, apua sponsorien hankintaan ja tietenkin sarjapisteet kilpailuista. RADALLE.com on sponsoroinut myös kuljettajia ulkomaisiin sarjoihin ja tästä perinteestä emme luovu. Kaudella 2009 avustimme kolmen kuljettajan matkaa amerikan maahan ja useampia Latviaan ja Viroon viemään Suomalaisen Driftingin ilosanomaa. Toimme myös kuljettajia Amerikasta, kuten NOPI Drift -merstarin Bill Shermanin ja muutaman kuljettajan Baltian maista jalostamaan Suomidriftingiä. 

 
Kilpailuja kaudella 2010 on kaikkiaan viisi kappaletta joista neljä ajetaan moottoriradoilla ja yksi katuradalla. Katuratakilpailu ajetaan Turun Artukaisissa RADALLE.com Megatapahtuman mahtavan yleisön seuratessa. Artukainen ja katuratamaisuus tuo ainutlaatuiset puitteet tuoda rata ja kilpailu aivan yleisön lähituntumaan. Tunnelma katsomossa on sanoin kuvaamaton, kun useampisataheppaiset pommikoneet taistelevat radan herruudesta kylki kylkeä vasten. Sarja kulkee läpi kaikki maamme moottoriradat Alastaroa lukuun ottamatta. Alastaro jää tänä vuonna pois kuvioista vain palatakseen sarjaan kaudelle 2011.

Sarja: RADALLE.com FDO Street ja Pro

Sarja on jaettu kahteen luokkaan jotka ovat Street ja Pro. Luokkien suurin ero on finaalien ajotavassa. Streetissä finaalisuoritus ajetaan yksi kerrallaan ja Pro:ssa pariajona.
Street-luokka on jaettu kahteen alaluokkaan: Street ja ProStreet. Street-luokkaan osallistuvat autot ovat katuautoja on tarkoitettu kaarettomille katuautoille lajiin ja kilvan ajoon tutustumiseksi. Kun huomaa omistavansa driftingiin soveltuvan takavetoisen auton, kannattaa hankkia kunnon kypärä ja niskatuki ja sitten lähteä tutustumaan lajiin: RADALLE.com FDO Street täydentää Osallistu Omalla Autolla -ideologiaamme. Taitojen ja innostuksen kehittyessä kannattaa tehon lisäksi autoon lisätä kunnon turvavarusteet, kuten esimerkiksi turvakaaret ja siirtyä ajamaan joko ProStreet luokkaa tai  Proluokkaa. Street luokan entrynopeutta on rajoitettu maximiin 80km/h. ProStreet luokka on vastaus kuljettajien pyyntöihin viimekaudelta, eli luokka jossa ajetaan kunnolla kilpaa autoilla, joissa on kunnon turvavarusteet, mutta yksilösuorituksina. ProStreetissä on vapaat entryt ja haastavampi tuomarointi. Tällä uudella jaolla saamme kunnon kahinat kärkisijoille jokaisessa luokassa ja luomme paremmat sekä helpommat puitteet lajin harrastamisen aloittamiselle. RADALLE.com FDO Pro tarjoaa ainoana Suomalaisena drifting sarjana monipuoliset moottoriradat sekä kunnon näkyvyyden kuljettajilleen. Proluokassa noudatetaan AKK:n sääntökirjaa. 

Uutta kaudelle 2010

Kaudella 2010 tullaan panostamaan ja kehittämään erityisesti nyt jo tasapuolista ja ammattimaista tuomarointia. Tällä on tarkoitus nostaa ennestäänkin jo todella kovatasoista kilpailun arviointia. Tämä on sekä lajin, kilpailijoiden, tuomarien että yleisön kannalta ensiarvoisen tärkeää. Sarjan tarkoitus on myös tarjota turvallinen ja viihdyttävä autourheilutapahtuma.
Tälle kaudelle RADALLE.comin drifting -ryhmä valitsi kehityskohteekseen entry nopeuden mittaamisen. Tutka todettiin virhealttiiksi entrynopeuksien mittaamisessa, kun kohti kiihdyttävästä autosta on mahdotonta mitata nopeus aina tarkalleen samasta paikasta ja siitä syystä tutkaamisesta on täksi kaudeksi siirrytty Speed Trapt  mittaukseen. Speed Träppiin päädyttiin sen tarkkuuden, helppouden ja monipuolisuuden takia drifing -ryhmämme tekemien pitkällisten testien ja vertailuiden perusteella. Speed Trap mahdollistaa tarkan ja reaaliaikaisen mittauksen ja hankkimastamme träpistä saadaan tulokset välittömästi tuomaristolle, kuuluttajalle, paperille, koneelle sekä ennenkaikkea suuren näytön avustuksella yleisölle, joka tämän ansioista voi seurata kilpailua sekä arvostelua paremmin. Speed Trapillä on drifting-ryhmämme testeissä päästy alle promillen virhemarginaaliin entrymittauksissa. Tämä on kilpailusuorituksen arvioinnin ja tulosten kannalta ensiarvoisen tärkeää, koska entrynopeus vaikuttaa  paljon suorituksen nopeuspisteisiin. Järjestelmä mahdollistaa myös todella tarkan informaation kuljettajille, jotka voivat kehittää omaa ajotekniikkaansa tämän informaation perusteella. 
Sarjaa on tehty idealla harrastajilta harrastajille joka on näkynyt esimerkiksi kuljettajien kuuntelemisena uusien sääntöjen laatimisen yhteydessä. Tämä sama asenne tullaan säilyttämään myös tälläkin kaudella. 

 

Kausi alkaa Artukaisissa 29.5. ensimmäisellä osakilpailulla.


Kilpailuihin ja sarjoihin ilmoittautuminen on auki! Käy ilmoittautumassa www.drift.fi