Uutiset

Artukaisten Megatapahtuman reissuraportti

27.5.2010

RADALLE.comin Artukainen järjestettiin nyt jo kuudennen kerran, eikä tämäkään vuosi jättänyt autoharrastuksen ystäviä Turussa kylmäksi. Vaikkakin keväisen vilpoinen vesisade helli kävijöitä läpi koko tapahtuman oli tästä huolimatta tunnelma nostettu kattoon.

Rata-ajajat halusivat jälleen käydä kokeilemassa miltä ajo oikealla katuradalla tuntuu. Radalla nähtiin jälleen kalustoa laidasta laitaan. Paikalle oli saapunut myös suuri määrä rata-ajon ystäviä aina oikeista kilpa-autoista, kovimpiin katuautoihin.

Kovaan maineeseen Turussa ja Artukaisten vuotuisissa tapahtumissa noussut 1/8-mailin katukiihdytys oli oikeastaan ainoa joka kärsi inflaatiosta vesisaateen vuoksi, tosin mittauskalusto oli läpi tapahtuman kävijöiden käytössä.

Radalle urheiluautoilijoiden järjestämät kilpailut nostattivat tunnelmaa entisestään, kun siviliautot ottivat yhteen Katuautosprintissä. Sprintin kuudesta pokaalista viisi matkasi Venäjälle. Russia, with love, with motorsport, need no complainments.  Viimenenkin silmäpari siirtyi katsomaan herkeämättä rataa, kun Finnish Drift Open 2010 - Kuljettajat panivat radalla parastaan, tietysti isossa kulmassa ja renkaat sauhuten. Oli hienoa nähdä, että tulokasluokan kuljettajat olivat kehittyneet huomattavasti viimenäkemältä. Viime vuonna street-sarjoja kiertäneitä kiinnosti driftingin kauden avauksessa FDO:n uusi tulokas ProStreet, jossa ajettiin lopulta kisavedot 8-kaaviolla. Mukana molemmissa luokissa oli niin vanhoja tuttuja nimiä, kuin muutama kehityskelpoinen noviisikin. Ja tottahan myös viron miehet olivat paikalla kahden auton voimin, ja ainakaan halusta näyttää ei homma tule jäämään kiinni, sillä sen verta kovaa vetivät nämäkin miehet.

Ja tottahan tapahtumassa jaettiin myös RADALLE.com The Best Of Finland - Tuning&Styling kiertueen kauden kolmannet pystit. Tällä kertaa Tuomariston päätöksenteko oli jälleen hankalaa, sillä näyttelyalueelle oli kokoontunut toinen toistaan hienommaksi rakennettua, sekä entistä upeammin viimeisteltyä autoa. 

Tapahtumassa palkitut, sekä kilpailujen tulokset voit käydä katsomassa kohta täältä: www.drift.fi ja www.radalle.com/tulokset

Kiitos kaikille kävijöille, yhteistyökumppaneile sekä tottakai ahkerille radalle.com staffeille onnistuneesta tapahtumasta.

NÄHDÄÄN ENSI VUONNA !