Uutiset

MOTOPARK - HUHHUH, MIKÄ FIILIS !

25.7.2010

RADALLE.com Motopark Festival onnistui ihan aikuisten oikeasti yli odotusten. Niiden odotusten, joiden mukaan ennusteissa oli luvattu vesisadetta koko hela viikonlopuksi. Nyt paikalla oli edelleen menneiden vuosien tapaan tuhatpäinen yleisö näkemässä ja kokemassa ehkäpä maailman kovinta autoharrastusfiilistä.

 

 

Radalla päivä aloitettiin heti kymmeneltä ja rata-ajajia riitti välillä jopa tungokseen saakka. Tottakai, sillä motopark on yksi Suomen hienoimmista moottoriradoista jo pelkän rataprofiilinsa puolesta. Rata-ajon lisäksi päivä tarjosi komean kattauksen hienosti rakennettuja autoja, sekä kovatasoisia kilpureita, joista Oksan Antin ohjastama Timeattack-ohjus oli yleisön silmiin ehkäpä se kiinnostavin. Myös kokenutta RADALLE.com tuomaristoa työllistettiin taas oikein toden teolla, sillä oli vaikea laittaa autoja paremmuusjärjestykseen. Lopulta kuitenkin RADALLE.com The Best OF Finland-pokaalein palkittujen autojen rivi oli enenmmän kuin upea, joten valittamista ei ainakaan allekirjoittaneelta jäänyt. Autoista maininnan arvoisia olivat ainakin Joni Peipon loppuunsaakka viety avokattoinen Nissan Silvia, sekä KORREKin valintana palkittu Mercedes C63 AMG. Tyttöjen valinta taasen napsahti Carpowerin poppoon Harrin upeasti rakennetulle Toyota Celicalle.

Sitten oli aika käynnistää RADALLEfestivaali. Ensin tanssiryhmä Divine Dancers viihdytti yleisöään, tämän jälkeen päästettiin ääneen DJpoppoo Foreveryoung dj's. JA SITTEN KAJAHTI äänentoistolaitteista lause "Bling, bling, ei oo kädessä kelloo, Bling, bling, ei oo isoo kartanoo" Rap-artisti LORD ESTtin aloittaessa valloittavn esiintymisensä. Tässä vaiheessa kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että festari-illan PLAY-nappi oli painettu pohjaan. Suomessa kovana kesäbileartistina tunnettu mies veti pohjalle sellaisen keikan, että viimeinenkin yleisön jäsen tiesi siinä vaiheessa illasta tulevan ikimuistoinen. Seuraavana lavalle asteli YOUTUBE:sta tuttu, JUNTTAKIVI alias youtuben must0ne, jonka Rammsteinin Pussy-kappaleen Suomalainen tulkinta upposi yleisöön, kuin väärä raha maailmalla ennen Verified by VISAa. 

Seuraavaksi yleisöltä kysyttiin "kuka on maailman kovin entinen mäkihyppääjä?". "Janne Ahonen.". Ei, ei ole Ahosen Janne vaikka mies hetkenajan jo olikin sapattivapaalla hyppypuuhista. Oikea vastaus oli tietysti ja tottakai MATTI NYKÄNEN, joka ei varmasti jättänyt esiintymisellään ketään viileäksi. "elämä on laiffii"-huudot kantautuivat yleisöstä läpi shown, ja nähtiimpä yleisömeren päällä ihan oikeaan mäkihyppypukuun pukeutunut herrasmies.

Karaokepuolella yleisöä viihdytti huippu Dj ja Mr. Lotharin huikea K18 Vaahtoshow, joka tuntuu uppoavan porukkaan paikkakunnasta riippumatta. Lisäksi Melplayn "osallistu omalla äänellä"-karaokeosio oli kovassa huudossa läpi illan. 

 

 

Mutta mikä on sitten sellainen tanssi ja soitin yhtye, joka voisi vielä laittaa paremmaksi ja räjäyttää tajunnan vieläkin kovempiin sfääreihin?

Oletteko kuulleet sellaisesta kuin R.U.O.S.K.A. Ettekö? ME OLEMME. Ja siksi tiesimme, että kun tarvitaan ehkä Suomen kovin livebändi vetämään, tiesimme että vaihtoehtona on yksi ja oikea RUOSKA. Ja nyt "MIES, MIES YLI LAIDAN"-huutojen jälkeen sen tietää jälleen myös tuhannet kävijämme ympäri Suomen, joihin esiintyminen jätti varmasti jälkensä. Hyvällä tavalla. 

Sitten lamput sammuivat, mutta vain hyvien yöunien ajaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUNNUTAI aamu ja Suomi-Driftingin kovimmat kuljettajat, kiihdyttelyt katuautoilla, sekä henkeäsalpaava Timeattack maaottelu Suomi - Venäjä. Mitäpä sitä muuta voisivat autourheiluun hurahtaneet ihmiset toivoa.

 

RADALLE.com Non-stop-läpipäivän kiihdytys on lunastanut paikkansa jokavuotisena katuautoille s

uunnattuna kiihdytys-tapahtumana, kerran kesässä. Tälläkin kertaa kalustoa oli saapunut paikalle kiitettävästi ja kovimmat vedot olivat myös olettamusten mukaisesti huimia. Pienistä, täysin uuden kiihdytystekniikan tekniikkaongelmista huolimatta kiihdytyspäivä saatiin menemään läpi hymyssäsuin ja toivottavasti pääsemme toteuttamaan kiihdytyksen myös ensi vuonna Motoparkkiin. Tekniikkamurheet aiheuttivat muutamien kuljettajien aikojen katoamisen järjestelmästä, mutta ongelma onneksi saatiin paikallistettua, jotta jatkossa saadaan laitteet toimimaan täysin. Päivän kovimpina aikona ladattiin taululle parin moottoripyörän reippaasti alle 10.000s ajat.

Ja tottahan näyttävimmät autot palkittiin päivän päätteeksi RADALLE.com The Best Of Finland-kiertueen pokaaleilla. Maininnan ansaitsee ainakin Harri "suotech" Suomisen sikahieno punainen Audi S4.

Timeattackissa nähtiin päivän aikana hurjia aikoja ja yleisö pääsi seuraamaan livenä kuinka Suomen nopeimmat katuautot kiersivät rataa nilkat suorina. Myöskään Venäjän vieraitamme ei sovi unohtaa sillä heidän mukanaan tuomansa kalusto oli loppuun asti rakennettua Mitsubishi EVO10 laceria myöden huippuluokkaa. Osallistuneita autoja oli mukana jälleen suuri määr 16 autokuntaa. Ja kovimman ajan kirjasi itselleen Lauantain tapan Antti Oksa Hurjalla Ausi S2:an. Club-luokan voiton vei mukanaan rajan taakse Mitsubishikuljettaja Mark Zaitsev.

Drifting-areenan puolella karkelot alkoivat heti aikasin aamusta, ja tyyli oli sen mukaista. Mustaa viivaa piirrettiin asfalttiin näyttävien kilpureiden toimesta. Ja satapäinen yleisömeri tykkäsi tosissaan, sekä kannustaen kaikkia kuljettajia koviin suorituksiin. Street-luokassa Timo Pihlavalle jäi ajettavakseen suvereeni yksilösuoritus johtuen street-kuljettaien osallistuja määrästä, joka oli rajoittunut yhteen ainoaan tekniikkamurheiden jälkeen. Proostreetissä nähtiin kunnon kahinat, jotka huopntuivat ESV drift teamin Jyri "ei siitä sarinista ole mihinkään" Sarinin Henkeäsalpaavan upeaan suoritukseen. Toiseksi tuli tämän vuoden kovin Pro-tulokas Niko Pesonen, joka otti myös Pro-sarjassa yhteen Mika Kiven kanssa pronssifinaalissa. Pro-sarjan toisessa välierävedossa nähtiin muuten huma velejesten välinen, kun Kivet laittoivat toisensa paremmusjärjestykseen Markon edetess finaaliin.Driftingin päivä huipentui hurjaakin hurjempaan PRO-finaaliin, jossa vastakkain asettuivat Kemoran viimeksi voittanut Marko Kivi ja viime vuonna maailmaa valloittanut Lievestuoreen oma mies Harri Hokkanen. Tälläkin kertaa Kivi veti pidemmän korren ja kuittasi yleisön hurratessa poudiumilla pokaali numero yksi itselleen.

 

NÄEMME MOTOPARKISSA JÄLLEEN ENSIVUONNA satoi tai paistoi ! ! 

 

KIITOKSET:

L&R audiolle upeasti hoidetusta äänentoistosta.

Kaikille esiintyjille loistavista keikoista.

Arto Leinoselle ja Jorma Pulkkiselle koko viikonlopun hienosti hoidetuista juontohommista.

KORREKille mahtavasta tuesta.

Amin järjestyksenvalvonta poppoolle järjestyksenpidosta ja mittavasta avusta.

Motopark Raceway:n porukalle mahtavasta palvelusta ja avusta tapahtumajärjestelyissä.

RADALLE ua:n porukalle kovista kilpailujärjestelyistä.


SEKÄ, tietysti koko tapahtuman RADALLE.com STAFFille! Ilman teitä tätä ei olisi voitu järjestää !