Uutiset

ProStreet Mestari Jyri Sarin

31.8.2010

RADALLE.com Finnish Drift Open ProStreet -mestari: Jyri Sarin 

 

RADALLE.com:in drifting osasto kehitti syksyllä -09 kuljettajien palautteen perusteella FDO:n eli Finnish Drift Open:n luokkajakoa uusiksi, tuloksena oli luokka kaarettomien kilpureiden, eli Street-luokan ja Pro:n väliin: ProStreet. ProStreet luokassa ajetaan turva-varustellulla autolla, mutta ilman pariajoa, eli finaalit vedetään eliminaationa.

 



Uusi luokka, uusi sarja ja uusi mestari: Jyri Sarin!

 

ESV:n porukka siirtyi ajamaan FDO:ta kauden alusta ja tunnusteltavaa riitti sekä toistemme tapojen opettelemisessa meni aikansa.

FDO:n tuore ProStreet ja Jyri Sarin kohtasivat kauden avaus kilpailussa Artukaisissa toukokuussa, Jyrin meno oli alusta alkaen vakuuttavaa ja RADALLE.com:in oma Kumi-Keijo joutui taistelemaan kaksin käsin voitostaan kun pari kohtasi eliminaatiossa. Jyrillä oli ajotavassaan jäänteitä muista sarjoista ja tie tuomariston sydämmeen vaati muutoksia totutuissa ajotavoissa. Jyri ei kuitenkaan ollut yhtään liian vanha koira oppimaan ja kuuliaisesti alkoi täyttämään tuomariston toiveita R3:sessa Motoparkissa, tuloksena ansaittu pysti kotiin viemiseksi. Lopputuloksena kaudesta tuli kotiin viemisenä sarjan mestaruus!!

 





 

 

Kuka on Jyri Sarin?


 

No, RADALLE.com Finnish Drift Open ProStreet luokan mestari!

Jyri aloitti autoharrastuksensa 11 vuotiaana hankkimalla -73 Datsun Finn projektipelin. Ennen 18 ikävuotta autoja ollut useita kymmeniä ja lähes joka talvi on jäällä luisuteltu, myös koulupäivinä joina välillä harrastus keskeytyi kun isä tuli hakemaan lintsarin ja vei pojan kouluun. 

Vuonna 2002 aloitettiin ajamaan jokamiesluokkaa ja lähes aina vähän erillaisella kalustolla kuin muut. mm. Mersua, Ladaa, Volvoo ym. Menestystäkin tullut mm. 2009 vuonna etuvetoisten/kardaaniautojen luokassa länsi-Suomen aluemestaruus. 

2009 kesällä ESV:n pojat sai yllytettyä kokeilemaan driftingiä ja siitä se lähti.

 


Jokamies areenoilta aiemmin tutummaksi tulleen Jyrin siirtyminen Drifting-areenoille tuli kaikille hieman yllätyksenä mutta varmasti ei enää ole miehen olemassaolo jäänyt keneltäkään, varsinkaan kilpakumppaneilta, huomaamatta. Jyri hyppäsi kokeilumielessä ESV Drift Teamin parin vuoden takaisen vara-auton, Toyota Levinin puikkoihin ja ajoi heti autolla jota oli lähes mahdoton ajaa silloisessa kunnossaan, kuin olisi ajanut sillä koko ikänsä ja venäytti varikkomuurilla nojailleiden kuskien ja mekaanikkojen alaleuat kertaheitolla. 

Jyrin otteet Drifterin puikoissa olivat sen verran vakuuttavat että hän tarttui aluksi takerrellen ehdotukseen alkaa ajamaan tiimin riveissä oikein kilpaa. Jyri aloittikin uransa ajamalla kauden 2009 viimeisessä X-Tremen Tulokas-luokan osakilpailussa, mutta tuloksia saatiin silti odottaa, otteet olivat kyllä hyvät ja Jyrin sulavat linjat olivat liukuneet yleisöön jo aivan täysin, matka tuomareiden sydämiin oli pidempi ja kivikkoisempi ja Jyri jäi tuloslistassa niin _kauas_ kärjestä että yleisökin osoitti mieltään oikeusmurhan merkiksi. 

Kaudelle 2010 Jyri hankkikin itselleen valmiin, kilpailukykyisen auton ja meno oli jo kevään ensimmäisistä harjoituksista lähtien erittäin vakuuttavaa. Nissan Skyline taipui heti suoraan finaaliin asti avauskilpailussa mutta tiukassa finaalissa Jyri taipui Kumi-Keijon käsittelyssä.

 

Loppukauden Jyri ajoi varmoin ottein ja saalisti Pro Street -luokan mestaruuden ja kruunasi siten koko kauden kestäneen hänen ja Keijon välisen kaksintaistelunsa Jurvassa.

 

Jyri on selkeää Pro ainesta ja toivomme näkevämme herran lokakuussa All Star kilpailussamme sekä ensikautena sarjassamme.

 

 

 


 

Jyri Sarin kautta 2010 tukemassa:

 

Exotic Street Vehicles

Euran Sementtivalimo Oy

LVT-Putki Oy

CR-Renkaat Oy

Euran Teollisuushuolto Oy

Lännen Ilmatekniikka Oy

Tehoc Oy

Raumaster Oy

Metalli- ja autotyö Nordlund

MRTech

Kuljetus Nordberg

Autokorjaamo Paavilainen

VM-Autotarvike

ISLA Oy

 

 

 

 

Kynäili Teppo Laukkanen & Joni Peippo

Kuvaili Sebastian Ratu & Joni Peippo