Uutiset

RADALLE.com 5.7.2003 Ahvenistolla

8.7.2003



Heinäkuun ensimmäinen ratapäivä tarjosi kaikki edellytykset onnistuneelle tapahtumalle. Ajamista pääsi harjoittelemaan aamupäivällä rankassa vesisateessa, kuin myös loppupäivän kuivalla kelillä. Jokaiselle siis jotakin.



Paikalla oli Historic-luokan autoja, muita kilvettömiä, moottoripyöriä ja paljon toinen toistaan upeammaksi rakennettuja autoja. Kaikki pääsivät radalle ja näyttivät mitä minkäkin vehkeen pesästä löytyy. Ajamaan pääsi lähes keskeytyksettä, eikä kovin suuria ruuhkia päässyt muodostumaan. Alun vesisade luonnollisesti karsi erityisesti moottoripyöräkuskeja radalta.



Burnaaminen kiinnostaa edelleen ja suuren yleisön edessä innostuttiin taas autoa keventämään moneen otteeseen. Mallia antoivat sekä etu- että takavetoiset vehkeet. Moottoripyörät olivat tällä kertaa sitä mieltä, että kumin paikka on renkaassa eikä asfaltissa.



Pääsuoralla kokeiltiin jälleen, kuinka autot kiihtyvät. Rantakirpun panos oli kokolailla murskaava, vaikkakin muitakin vauhdikkaita paikalta poistujia nähtiin. Valitettavasti Herra Konerikko kävi myös kylässä kertaalleen.



Jokaisella halukkaalla oli myös mahdollista päästä tutustumaan rataan suosituilla "turistikierroksella". Tällöin ajetaan jonossa johtoauton perässä rataa ympäri pari kierrosta normaalinopeuksilla. Autossa voi siis olla enemmänkin väkeä, eikä kypäröitä tarvita. Oiva tapa saada käsitys Ahveniston radan hienoista korkeuseroista ja komeista maisemista!



Päivä on pitkä ja auringonporotus vaatii veronsa. Paikalla oli jälleen omien eväiden ohella oivaa kenttämurkinaa, jonka lisäksi myös Ahveniston moottoriradan kahvila palveli ansiokkaasti ja tankkasi yleisölle uutta virtaa.

Uusi hieno tapahtuma tiedossa taas parin viikon päästä 19.7.2003, tervetuloa!