Uutiset

Timeattack One More Time!

20.9.2010

Timeattack One More Time!

 

Mitä??!!?

 

Juurikun luulin kauden olevan ohi, niin eipä mittään! Kuljettajat toivoivat vielä yhtä Timeattack sessiota tälle kaudelle. Ja kun kuljettajat nätisti pyytää niin RADALLE.com järjestää :)

 

Eli Timeattack One More Time! Ahvenistolla 25.9.2010. Jep ja kaikki kolme luokkaa ajetaan.

 

Ilmoittaudu!

Tämä tulee sen verta äkkiä, että emme laita ennakkoilmoittautumista sen kummemmin pystyyn, mutta jos haluat selvitä portilta helpommalla niin paiskaa mailia timeattack@radalle.com

 

Ratoja on siis kaksi.

Turvavarustellut Competition ja Unlimited - luokkien autot kiertävät vapaata rataa metsästäen rataennätystä joka on Ahveniston ympäri koppiautolla joka on Markus Palttalan Porsche GT3 Cup S autollaan ajama 1.18,004. Tässä luokassa on nähty potenttiaalisia ennätyksen uusijoita ja nähdään huhujen mukaan tulevanakin viikonloppuna.

 

 

Club luokka on siis tehty tavan katuautoille, tai lievästi parannetuille semmoisille. Club luokassa kun emme vaadi kaaria tai muitakaan autourheilulle ominaisia turvavarusteila tehtaan rakentamien lisäksi, olemme hakeneet ajamiseen turvallisuutta muualta: Vauhti pois hidasteilla ennen pahimpia kurveja. Hidasteet eivät ole vauhtia tappavia vaan niillä on tarkoitus vähentää vauhtia sopivasti jo ennen kurvia.

 

Paikalla tietysti kunnon ensivasteporukka ihan vaan siltä varalta että jotain sattuu...

 

 

Miten siis ajamaan tulevana viikonloppuna Timeattackia?

 

Tule ajoissa paikalle, siis mielellään jo kello kahdeksan, reippaasti infoon kuittaamaan bonderi ja sitten katsastukseen. Harjoitukset alkavat jo kello 09.00, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Mukaan pääset vaikka pitkin päivää ennen lajitteluja, mutta kaikki harjoitteluaika on sijoitettu aamuuun ja aamupäivään, eli mitä aikasemmin, sitä aikaisemmin.

 

Tapahtumassa myös osallistu omalla ajokillasi -ratavuoroja, tapahtuman aikataulut löydät täältä ja muun infon täältä.

 

 

RADALLE.com ja Timeattack

RADALLE.com:in tapahtumissa on ajettu Timeattack sarjaa ja ensivuonna homma jatkuu! Sarja alkaa toukokuussa Alastarolla ja päättyy Botniaringille syyskuussa 2011. Timeattack sarjan parasta antia on se että RADALLE.comissa sitä ajetaan kaikilla Suomen moottoriradoilla. Timeattack sarjan ilmoittautuminen kaudelle 2011 alkaa pian! katso lisää www.radalle.com ja www.timeattack.fi

 

 

Mitä Timeattack on?

 

Laji on saanut alkunsa Japanista 90-luvun alkupuolella. Japanista laji on levinnyt vuonna 2003 Pohjois-Amerikkaan. Iso-Britannian laji valloitti vuonna 2006. Timeattackin syntysijana pidetään Japanin Tsukuban moottorirataa, jossa suurin osa kilpailuista edelleenkin ajetaan. Tsukuban lisäksi kilpailuja järjestetään useilla moottoriradoilla ympäri maailmaa. Timeattackin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti panosten ja tason kohoamisen myötä.

 

Kehitys lajin alkuajoista on ollut huimaa. Kauas on tultu alkuaikojen katuautoista.  Nykyään huippuautot ovat loppuun asti timeattackkia varten suunniteltuja mestariteoksia.  

 

Japanissa ja Pohjois-Amerikassa lajin parissa pyörii isot rahat. Kovimpien kilpa-autojen rakentamiseen upotetaan todella suuria summia. Rakentamisesta vastaavat monet alan kuumimmista virityspajoista.

Menestymisen varmistamiseksi autojen kuljettajiksi palkataan rata-autoilun kovimpia nimiä. Lajin kovan tason ja todella nopean kehityksen johdosta huippuautojen rakentamiseen uppoa todella suuria rahasummia. Tästä johtuen sponsorit ovat suuressa roolissa lajin huipulla kilpailtaessa. Tähän ollaan nyt menossa Suomessakin!

 

 

Lajin ideana on todistaa, että hienoillakin tuning-autoilla voidaan ajaa kilpaa tosissaan ja tehdä kierrosennätyksiä. Timeattackissa ajetaan kelloa vastaan ja tavoitteen on ajaa mahdollisimman hyvä kierrosaika. Laji on helposti lähestyttävä, eikä alkuun vaadi autolta tai kuljettajalta ihmeitä. RADALLE.com on kehittänyt AKK:n kanssa yhteistyössä Katuautosprinttiä, joka edelleen on osa RADALLE.com ohjelmistoa. Katuautosprintin kanssa touhutessa kasvoi tapahtumiimme tilaus Time Attackille. Katuautosprintistä poiketen timeattackissa lähtö tapahtuu lentävänä, sekä nykyinen luokkajako mahdollistaa kilpailemisen monenlaisella kilpurilla. Ajanotto suoritetaan joko transponderi mittauksena tai kehittämällämme ajanmittausjärjestelmällä tarkan mittauksen varmistamiseksi.

 

 

Timeattackia voi verrata yksittäislähtönä ajettaviin F1-kilpailuihin. Kilpailut on jaettu kolmeen osioon F1:n tapaan. Ensimmäisenä on vapaat harjoitukset, jossa kuljettajille annetaan mahdollisuus rataan tutustumiseen ennen kilpailua. Seuraavana on aika-ajot, joiden perusteella laitetaan autot paremmuusjärjestykseen finaalia varten.  Viimeisenä on finaali eli Superlap. Superlappiin pääsee mukaan viisi nopeinta autoa jokaisesta luokasta. Finaali ajetaan käännetyssä paremmuus järjestyksessä. Erona ja ratkaisevana turvallisuustekijänä moneen lajiin verrattuna on se, että suoritukset ovat yksilösuorituksen: Kuljettajat kilpailevat vain vastustajista kovinta ja armottominta eli kelloa vastaan.

 

 

Autot jaetaan kolmeen luokaan rakenteluasteen perusteella. Club-luokka on tarkoitettu lajiin ja kilvanajoon tutustumista varten. Club jaetaan myös moottorin tilavuuden perusteella kahteen alaluokkaan. Luokan rataa myös hidastetaan shikaaneilla vauhtien pudottamiseksi.

Competition-luokka on takoitetu sitten jo oikeaan kilvanajoon reksiteröidyllä katuautolla. Luokan tärkein tavoite onkin löytää Suomen nopein katuauto. Luokkaan osallistumisen edellyttää myös turvavarusteita. Luokassa alaluokka kilvettömille, mutta katuautoon rinnastettaville autoille.

Unlimited on luokka täysiverisille kilpa-autoille ja siinä noudatetaan AKK:n sääntökirjan turvamääräyksiä. Luokassa auton rakentelu on vapaata ja slicksit salittuja.

 

 

 RADALLE.com on taas tuttuun tapaan ajan hermolla ellei jopa aikaansa edellä tuoden lajin osaksi jo muutenkin laajaa Racing-lajivalikoimaansa. Kausi 2010 on järjestyksessään jo kolmas RADALLE.com Time Attackin historiassa. Kaudella 2010 RADALLE.com Time Attack sarjaan kuuluu viisi osakilpailua. Sarja tarjoaakin hienon mahdollisuuden kiertää kaikki maamme suurimmat moottoriradat metsästäen rataennätyksiä.