Uutiset

RADALLE.com LASOL-Jääratapäivä Imatralla 12.2.2011

6.2.2011

RADALLE.com LASOL -jääratakiertue Imatralla, Immolan lentokentällä 12.2.2011

Kauden loistava talvi on luonut mahtavat puitteet jääratapäiville, takana jo kaksi toinen toistaan uljaampaa jääratapäivää. Jääratakiertue on reissannut ympäri lumista Suomea Joutsasta Hyvinkäälle ja nyt on vuorossa tuoda tapahtuma Imatralle. Suomen suosituin jääratakiertue on tarjonnut jäärata-aikaa tänä vuonna jo yli parille sadalle innokkaalle kuljettajalle ja viihdykkeitä runsaalle väkijoukolle katsottavan muodossa.

Imatran jääratapäivä tuli ohjelmistoomme vuonna 2008 ja teki välittömästi yleisöennätyksen. Tästä rohkaistuneena olemme lähteneet tekemään tapahtumasta vielä monipuolisempaa ja laadukkaampaa. Tapahtuman taustalla pyörii RADALLE.com Troops, Itä-Suomen tapahtumavastaavamme Olli Kähäri, Imatran Ilmailukerho sekä moni paikallinen kerho ja yrittäjä. Tiedotuksessa avustaa Tuning.fi -lehti.

 

RADALLE.com historian Itäisin tapahtuma saa kotinsa yhdessä moottoripyörämaailmassa legendaarisimmassa kaupungeista. Imatran ajoja ajettiin vuosien 1962 ja 1986 välillä. Parhaimmillaan tapahtumaa seurasi vuosina 1972 ja 1973 peräti 53000 ja 54000 henkeä – kiitos Jarno "Paroni" Saarisen ja Tepi Länsivuoren! Giacomo Agostini oli todellinen Imatran valtias ja erityisesti naisten ihailun kohde. Ago voitti Imatralla uskomattomat 16 kertaa -joista 15 uskomattoman ylivoimaisella MV-Agustalla ja kerran Yamahalla.

Imatran ajoista puhutaan yhä lämmöllä, vaikka viimeiset GP-luokkien MM-kilpailut ajettiin Vuoksen rannan tuntumassa vuonna 1982. Vuodet ovat vain kasvattaneet ihmisten kiinnostusta ajettuihin kilpailuihin.
Imatran Moottorikerho juhlisti 70-vuotista taivaltaan järjestämällä Muistojen Imatranajon vanhalla katuradalla 2.-3. elokuuta 2008.

RADALLE.com Lasol-jääratapäivä 12.2.2011 Imatra Immolan lentokenttä

Ajot vietetään Osallistu omalla -teemalla. Osallistua voit siis autolla, ralli-autolla, moottoripyörällä, moottorikelkalla tai mönkkärillä. Jääratapäivä vietetään IMATRALLA IMMOLAN LENTOKENTÄLLÄ n. 2 kilometriä pitkällä radalla. Ohjelmassa on lauantaina mm. liukkaan kelin ajoharjoittelua, autonäyttely, Jää-drifting, ja jää-katuautosprint. Päivän ohjelmatarjonta ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Koska päivään mahtuu runsaasti ohjelmaa, tarjoaa se erittäin viihdyttävän ulkoilmapäivän myös niille, jotka tulevat paikan päälle ilman ajoaikomuksia. RADALLE.com suosittelee tapahtumaa lämpimästi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle.
Tapahtumapaikalla kioski-buffetti Ilmailukerhon puolesta, josta saa lämmintä juotavaa ja hiukopalaa kun nälkä yllättää.
Lentokentällä kun ollaan niin paikalla nähtävänä pienkoneita ja ehkäpä jopa laskuvarjohyppynäytös, katsotaan mitä keli taivaalta tuo tullessaan.

Liukkaan kelin ajoharjoittelu.
Suomessa kelit ovat talvisin useasti liukkaat ja varsinkin Etelä-Suomessa liukkaus tulee yleensä yllättäin. Säätiedotuksia kannattaa seurata, mutta yllättävään tilanteeseen voi varautua vain harjoittelemalla. RADALLE.com jääratapäivillä voit liukastella turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa ilman vastaantulijoita tai kevyttä liikennettä. STAFFimme huolehtii turvallisuudestasi kun harjoittelet. Oman turvallisuutesi takia koulutettu STAFFimme turvakatsastaa autosi ja valvoo radalla tapahtumien kulkua varoittaen muita radan käyttäjiä esimerkiksi mahdollisista pyörähdyksistä. Olemme varanneet paikalle myös ammattitaitoista pelastushenkilökuntaa pahimman varalle. Muistathan, että radalla on kypäräpakko.

Jääkatuatosprint Katuautosprintin talvimuoto Jääkatuautosprint on kerännyt runsaasti mielenkiintoa. Tänä talvena uutuutena luokkajako 2- ja 4- vetoiset. Jääkatuautosprinttiin voit osallistua ilmoittamalla katukilvissä olevan autosi ja itsesi infoon. RADALLE.com palkitsee voittajat. Muista kypärä! Edellisten kausien katuautosprintin suosio on innostanut meitä satsaamaan lajiin. Tälle kaudelle uutuutena olemme kehittäneet omaa RADALLE.com -tuotantoa olevan sprinttijärjestelmän. Järjestelmä huolehtii ajojärjestelyistä, lähetyksestä sekä tuloslaskennasta. Tulokset ovat valmiina julkaistiviksi, kun viimeinen auto ylittää maalilinjan. Jääkatuatusprint maksaa 10€ (tai 20e jos ratamaksua ei ole maksettu), sinun tarvitsee vain ilmoittautua Info-pisteeseen. Jääkatuautosprinttiin voit osallistua, mikäli sinulla on ajokortti ja tieliikennekelpoinen auto (tieliikennekatsastuksen ja vakuutusten on oltava voimassa). Renkaiksi kelpaa kaikki Suomessa tieliikennekäyttöön hyväksytyt talvirenkaat. Kilpailussa kypäränkäyttöpakko. . Kyytiläiset eivät ole sallittu suorituksen aikana

RADALLE.com palkitsee tunnustuspalkinnoilla näyttävimmät kulkupelit. Järjestäjällä oikeus estää erittäin kovaa meluavan laitteen käyttö alueella. Samoin siisteys on erittäin tärkeää. Roskat roskikseen ja pahoin vuotavien ajoneuvojen tuonti alueelle kielletty. Järjestäjät pyytävät osallistujilta siisteyttä ja asiallista meininkiä jotta tapahtuma saa luvat viranomaisilta seuraavaksikin talveksi.

Yleistä

Rataa on huollettu koko viikon ja se on huippukunnossa viikonloppua varten. Vettä on ajettu yli puolimiljoonaa litraa reilulle kahden kilometrin radalle.

Varoituksena mainittakoon että penkan ovat isot mutta kohtuulisen kovat. joten alkuvaihheessa suositellaan varovaiseen tutustumiseen kunnes radan pidosta on muodostunut kullekin kuskille oikea kuva.


Aikataulut:
Portit auki 9.30 - 17.00
Info ja katsastus aukeaa 9.30
Palkintojenjako kello 15.30
Autorata auki kello 10.00 - 17.00

Autoradan aikataulu:
10.00–10.30 Autot piikkirenkailla / kilpa-autot
10.30–11.00 Katuautovuoro
11.00–11.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, Mikroautot
11.30–12.00 Katuautovuoro
12.00–12.30 Autot piikkirenkailla / kilpa-autot
12.30–13.00 Katuautovuoro
13.00–13.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, Mikroautot
13.30–14.00 Katuautovuoro
14.00–14.30 Motocrosspyörät, moottoripyörät, mönkijät, Mikroautot
14.30–15.00 JääKatuautosprint
15.00–15.30 Autot piikkirenkailla / kilpa-auto, katuautospint varavuoro
15.30–16.00 Katuautovuoro
16.00–16.30 Autot piikkirenkailla / kilpa-auto
16.30–17.00 Katuautovuoro

klo 22-04 JÄÄTÄVÄT jatkobileet Ravintola Teatterissa. Qbar yläkerassa on toki jo aiemmin auki jos jano sattuu yllättämään aiemmin.

Talkoo väelle teidoksi: Sauna, ruuat ja juomat odottavat heti kun rata suljettu ja aluepurettu.

Mikäli haluat jatkossa olla mukana toiminnassa niin ota yhteyttä staff@radalle.com



Hinnat:
Sisäänpääsy 10€ (alle 12- vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa)
Rannekkeella ilmaiseksi iltabileisiin
Ratamaksu 25€
Katuautosprint 10€ jos Ratamaksu maksettu, muuten 20€, 

OSOITE:   Immolan lentokenttä , 55910 Imatra

läheisin tie osoite on,  Linkokivenkatu

jos navit ei pelkällä lentokentällä löydä.

 

JÄÄTÄVÄT Iltabileet BarQ / Teattaeri

Iltabileisiin ilmaiseksi tapahtuman rannekkeella klo 24 mennessä.. Tule viettämään loistavaa lauantai iltaa ravintola Barq Imatran ytimeen. Ohjelmassa Tigers tanssiryhmän tanssiesitys alusvaatemuotinäyöksineen joten paikalle kannattaa ajoissa.

hyvää seuraa, virkistäviä drinksuja.

 

Muutama kuva RADALLE.com Team Imatran valmisteluista: