Uutiset

RADALLE.com Alastaro retkipäiväkirja

11.5.2011

Suomen parhaiden ratatapahtumien ketju alkoi kauden avauksella Alastarolla. Jo alkuvuodesta tilattu lämmin keli saapui vihdoin ja viimein ja houkutteli paikalle heti aamusta lukuisia kävijöitä ja kilpakuskeja. Alastarollahan oli luvassa omalla autolla ajamisen lisäksi TimeAttackin kauden 2011 ensimmäiset kisat sekä jo perinteeksi muodostuneet Tuning & Styling-kilpailut unohtamatta tietenkään RADALLE.com BABE-kisoja joissa osanottajia riitti.

Heti aamulla porttien ja kisatoimiston auettua alkoi päivän meininki paljastua. TimeAttack-kisatoimisto oli heti avauduttuaan täynnä kuljettajia ilmoittautumassa kisoihin ja pitikin lievää kiirettä saada kaikki kirjattua sisään ennen ensimmäisiä harjoituksia. Mukana oli monia vanhoja konkareita sekä positiivisen paljon uusia naamoja mikä kertonee tämän lajin noususta yleiseen tietouteen. Ilmoittautumiset saatiin hyvin pois jaloista ja varsinaiset harjoitukset lähtivät käyntiin samalla kun ihmisiä valui tasaisena virtana alueelle.

TimeAttackin harjoitusten ollessa käynnissä teki katsastus täysin voimin töitä saadakseen kaikkien radalle haluavien autot katsastettua. Lopulta omalla autolla radalla ajavia oli sen verran että jouduimme jo tulostamaan lisää kaavakkeita jotta saimme kaikki halukkaat ajamaan. Kesä oli selvästi lähtenyt hyvin käyntiin.

Varikon puolella lämpöä nostivat legendaariset RADALLE.com BABEt jotka ottivat kontaktia yleisöön ja olivat kuvattavina autojen mukana odottaessaan iltapäivän kisoja. Näissä kisoissa yleisö valitsikin tiukan kisan jälkeen voittajaksi Mari Sereniuksen. Hyväksi kakkoseksi tuli Ida-Lotta Troberg ja kolmantena tiukasti kannoilla Merita Seine.

Toiset tiukat kilpailut käytiin radan puolella TimeAttackin tiimoilla. Varsinkin Competition luokassa nähtiin erittäin kovaa kilpailua ja lopputulokset muistuttivat tasaisuudellaan häkellyttävän paljon tasaisia vakioautoluokkia. Aika-ajoissa kolmen kärki oli puolen sekunnin sisällä toisistaan. SuperLapissa löytyi jo hieman hajontaa mutta sielläkin Saku Nurminen ja Jani Koskinen olivat vain reilun puolen sekunnin päässä toisistaan. Lopulta Competition luokan voiton vei Saku Nurminen perässään Jani Koskinen sekä Toni Ruokonen. Club-luokassa vanha konkari Marko Oivo vei voiton suvereenisti useamman sekunnin kaulalla Marko Makiaisen ja Antti Immosen edellä. Tulokset TimeAttack-sivustolla.

Kaiken kaikkiaan kauden avaus oli erittäin onnistunut. Kävijöitä oli reilusti ja TimeAttack sujui kuin vettä vain tulosten ollessa printattuina pahimmillaan minuutti kilpailun jälkeen. Näillä eväillä on hyvä lähteä kohti Ahvenistoa, Artukaisia sekä Kemoraa.

Nähdään RADALLA!

Teksti: Kalle-Pekka Keränen
Kuvat: Jouni Niemi ja Mika Leppänen