Uutiset

TimeAttack R2 lauantaina 11.6.2011 Kemoran moottoriradalla.

8.6.2011

TimeAttack R2 lauantaina 11.6.2011 Kemoran moottoriradalla.

 

Suomen TimeAttackin toinen osakilpailu ajetaan Kemoran moottoriradan uudella asfaltilla lauantaina 11.6.2011. TimeAttack on nuori moottoriurheilulaji Suomessa ja kilpailun idea on ajaa vastustajinta kovinta eli kelloa vastaan. Kilpailu on nopeatempoinen ja lyhyt kestoinen joten siihen rakennettujen autojen ei tarvitse kestää pitkiä rasituksia kerrallaan. Ideana on rakentaa auto joka antaa heti kaikkensa, joten TimeAttack -kilpurit ovat autovirittäjien mestariteoksia voiman ja ajettavuuden suhteen. Tiimin tehtäväksi jää löytää oikeat säädöt alustalle aina ratakohtaisesti. Kaudella 2010 nämä hyökkääjät jo kolisuttelivat rataennätyksiä. Nyt autoja on tullut lisää, ne ovat käyneet läpi laihdutuskuureja ja tehoja on laitettu lisää, eli nähtävää ja koettavaa riittää.

 

Vuoden ensimmäinen osakilpailu ajettiin Alastarossa. Aurinkoinen keli ja huippuunsa viritetyt katuautot keräsi paikalle reilut parituhatta katsojaa. Kilpailu oli todella tiukkaa ja ensimmäisen kolmen kierrosajoissa oli eroa alle puoli sekuntia!

 

TimeAttack on kokonaisen ratakierroksen ratakilpailu joka ajetaan lentävänä lähtönä, eli tarkoituksena on löytää parhaat säädöt autoon ja tarkoituksena on saavuttaa nopein ratakierros päivän aikana. Tämä laji vie auton rakentelua Suomessa nopeasti eteenpäin kuin kaikki Pelle Pelottomat pääsevät toteuttamaan villeimpiä ideoitaan ja pian alkaa varmasti rataennätykset mennä uusiksi.

 

TimeAttackissa on kolme eri luokkaa. Kaksi kovinta, Competition ja Unlimited ovat  turvavarustelluille autoille, joissa voi luokan mukaan ajaa ratarenkailla. Club-luokka on taas sisäänastumisluokka johon kuka tahansa rata-autoiluharrastuksesta kiinnostunut tulla kokeilemaan tai ajamaan sarjaa. TimeAttack soveltuu myös muiden rataluokkien harrastajille vaikkapa harjoitus- tai säätöpäiväksi. RADALLE.com tapahtumissa on aina runsaasti ajoaikaa.

 

Lauantai-illan kruunaa festivaaliosuus rata-alueella.

 

Lisätiedot tapahtumasta: www.radalle.com

Lisätiedot Timeattackista: www.timeattack.fi