Uutiset

RADALLE.com 30.8.2003 Ahvenistolla

1.9.2003Suomen vanhin toiminnassa oleva moottorirata sai 30.8.2003 vieraakseen läjäpäin ihmisiä ympäri Suomen. Autoja oli niin paljon, että varikkoalue oli tupaten täysi ja ihmisiä luonnollisesti vieläkin enemmän! Autojen lisäksi paikalla oli yli 50 moottoripyörää, jotka esiintyivät vakuuttavasti sekä radalla, että pääsuoralla järjestetyssä kiihdytystapahtumassa.

Näyttävää kalustoa piisasi tälläkin kerralla ja täytyy sanoa, että näin pienestä maasta löytyy uskomaton määrä hienoja ajokkeja!Suuremmilta haavereilta säästyttiin ja oikeastaan ainoan katkoksen ajoharjoitteluun aiheutti radalle valunut öljy, jota jouduttiin siivoamaan hetken aikaa varikkosuoran alkupäästä.Vaikka aurinko ei koko ajan paistanutkaan, oli silti edelleen ihan kesäinen fiilis. Ihmisiä kevyissä vaatteissa ja auringossa kiilteleviä ajokkeja.

Lämpöäkin saatiin burnisalueella, missä kumia paloi ja jäi asfalttiin useamman rengassarjan verran. Ajotaitoa näiltä kuskeilta todella löytyi, niin huikeita suorituksia päästiin seuraamaan moneen kertaan! Tosin yksi ajokki tylysti ilmoitti, että "ei enää tätä lajia tänään", mutta sekin vasta tyylikkään burnaussession lopuksi!

Tapahtumassa on mahdollista ajaa omalla vakioautollaan oikealla moottoriradalla ja tutustua sen käytökseen erilaisissa tilanteissa. Olosuhteet ovat valvottuja ja paikalla on aina varmuuden vuoksi pelastuskalustoa. Silti kaikkia ei kiinnosta kovavauhtinen ajoharjoittelu ja tapahtumassa tarjotaankin pelkällä sisäänpääsymaksulla mahdollisuus tutustua rataan johtoauton perässä hitaasti ajaen. Tämä on todella suosittu ohjelmanumero, pääseehän siinä näkemään hienon radan profiilia siitä vinkkelistä, mitä yleensä seurataan vain televisiosta in-car-kameroilla kuvattuna. Autossa saa lisäksi olla matkustajia, eikä kypäröitäkään tarvita. Kannattaa lähteä mukaan!

"Vielä on kesää jäljellä", niinkuin laulussakin sanotaan. Siispä tapahtumiakin piisaa ja seuraavan kerran rataa kierretään Ahvenistolla kahden viikon päästä 13.9.2003. Talvi tulee olemaan pitkä ja liukas, joten loppukauden tapahtumia ei kannata missata!