Uutiset

Timeattac R1 ensimmäiset kisat ajettu

5.5.2012

Tosin sää on sama kaikille.

Ensimmäinen tapahtuma todisti heti aamusta että laitteita on paranneltu talven aikana reilusti. Muutamalla kuljettajalla parin edellisen yön tallitunnit näkyviät vain ohuina silmäpusseina. Rata oli liukas kuin talvella, mutta meininki on kuumaa kuin kesähelteillä.

Ensimmäisistä lajitteluista jäi vielä pois pari kuljettajaa, esimerkiksi Toni Ruokonen sai autonsa käymään vasta aamu kuudelta ja näin ollen pääsi pelipaikoille vasta toiseen lajitteluvetoon.

Unlimited ja Competition luokissa kuljettaja määrät ovat kasvaneet. JNMotorsportista ajaa nyt kaksi kuljettajaa Unlimitedissa ja yksi Competitionissa. JN Motosport ajaa nyt kahdessa luokassa kolmen kuljettajan voimin. Toinen mielenkiintoa herättävä tiimi on Rasmus Speed Promotions, josta löytyy kuljettajia kaikkiin kolmeen luokkaan. Competitionissa sekä Unlimitdissä on tuttuja kuljettajia mm. Club luokasta sekä pian starttaavasta Finnracesta. Sarjaan on tullut uusia rohkeita kasvoja ja mielenkiintoisia autoja. Timeattack legendat Antti Oksa ja Jani Koskinen ovat saaneet autoihinsa lisää kestävyyttä joten kaikissa kolmessa luokassa tullaan varmasti näkemään kovin kilvan ajo tähän mennessä. 

Harjoitukset ajettiin kello 9:00 ja ensimmäiset lajittelut 11:20.

Ajanottoa voi seurata vaikka ei olisi paikallakaan RaceChrono sovelluksella sekä live.ajanotto.net www sivuilla.

Rata alkoi kuivumaan välittömästi ensimmäisten lajitteluiden jälkeen. Osallistu omalla autolla -ratavuorot jeesasivat myös isosti radan kuivumista.

Toiselle lajittelukierrokselle lähdettiin jo aavistuksen verran kuivemmissa olosuhteissa; Radalle ei ollut enää juurikaan lätäköitä. Lajitteluajat kovenivat reilusti ensimmäisistä lajitteluajoista. Unlimited luokan ensimmäisten lajitteluiden voittaja oli Janne Niska ajalla 1:30.442 ja toisella lajittelu kierroksella Janne kepitti ajan 1:23.724.

Rata kuivui nopeasti Supelappia kohden ja ainoaksi haasteeksi jäi pidon löytäminen kylmällä asfaltilla.

Superlapilla alkoi sattua ja tapahtua, Timeattackin rataennätyksiä alkoi tippua välittömästi. Heti kärkeen Antti Oksa raapaisi sekunnin omasta timeattack -ennätyksestään. Janne Niska takoi kovan ajan 1:20,271. Jani Koskinen tykitti nelivaihteisella Evollaan 1.22.072. Jari Järvenpää oli saanut bemarinsa turbon ahtamaan jo kohtuu aikaisin ja piirteli taululle lukeman 1.25.569. Ruokonen ajeli tällä kertaa takavetoisella skyllellään 1.27,089 sekä Jukka Nieminen näytti että koolla ei ole merkitystä: 1.4 tsi koneella aika 1.27,685. Saku Nurminen osoitti olevansa todellinen show mies. Ensimmäisen lämppärin aikana Saku päästeli tallikumppaninsa ohi, joka hallitsi tuolla hetkellä toista sijaa. ajan ohi, luoden lupausta seuraavista kierroksista, toisella lämppärillä mies nosteli ikäänkuin latautuakseen kovaan nopeaan kierrokseen. Ohitettavana oli enää Antti Oksan ratamonsterin aika. Oksa oli juuri hetkeä aikaisemmin tiputtanut omaa Timeattack ennätystään reilulla sekunnilla. Tässä kohtaa kilpailua meillä oli jo kolme reilusti alle 1:20 aikoja.. Nopealla kierroksella Saku näytti kuinka Subaru kuitenkin sopii täydellisesti rata-ajoon ja taiteili ajanoton näyttöpäätteille hiljaiseksi vetävän ajan 1:17.473.

Järjestäjälle oli nautinnollista todeta että luokkajako toimii täydellisesti:

Competitionin ajat alkoivat siitä mihin Unlimited päättyi:

Hjerppe päästeli aivan tätä tapahtumaa varten ajanpuutteen vuoksi vapariksi muuttuneella 1.27,166. Tämä mies nähdään jatkossa taas turbolla piristettynä, joten ajat muuttunevat seuraavissa kilpailuissa. JN Motorsoportin Joni Alasaari kepitti viikon vanhalla tuttavuudellaan 1.29,098. Mielenkiintoista oli nähdä 1,6 litrainen taitavasti entisöity Starletti Mikko Katajan ohjastamana ajalla 1.41,429. Uusi Tulokas JiiPee Kotala näyttävällä Evo kympillään ajalla 1.31,896. Samu Vanhatalo siirtyi Clubista ja täräytti uudella Subarullaan ajan 1.32,906

Clubissa ajettiin pidennettyä ja hidastettua rataa. Käytännössä kierrettiin moottoripyörille tarkoitettua lisälenkkiä ja matkalle oli tehty kaksi keinotekoista shikaania ottamaan kovimmat mutkanopeudet pois.

Clubissa ajetaan tänä vuonna ajetaan rehellisillä katurenkailla sarjapisteistä mutta radalla nähdään kilvanajoa katuslickseilläkin. Clubi ajat alkoivat 1:30,876

Tämä taisto ja nämä ajat lyövät tulta tuleviin tapahtumiin, odotellaan vielä kuivaa keliä ja rataennätyksiä syntyy...

Seuraava Timeattack osakilpailu ajetaan Kemorassa RADALLE.com tapahtumassa kesäkuun alussa. Kilpailuun on ilmoittautuminen käynnissä osoitteessa www.timeattack.fi

 

Loppusijoitukset Superlapin mukaan:

Club:

1. Tom Warelius

2. Sami Sivonen

3. Sergey Borisenko

Competition:

1. Markus Hjerppe

2. Joni Alasaari

3. Mikko Kataja

Unlimited:

1. Saku Nurminen (uusi Timeattack rataennätys: 1:17.473!!!) 

2. Antti Oksa

3. Janne Niska

 

RADALLE.com onnittelee voittajia!

Tulokset:

Harjoitukset:

Vapaat harjoitukset - Club

Vapaat harjoitukset - Competition

Lajittelut 1

Lajittelut - Club

Lajittelut - Competioin

Lajittelut - Unlimited

 

Lajittelut 2

Lajittelut 2 - Club

Lajittelut 2 - Competition

Lajittelut 2 - Unlimited

Lajittelut yhdistetyt

Lajittelut - Club

Lajittelut - Competition

Lajittelut - Unlimited

 

Superlap

Superlap - Club

Superlap - Competition

Superlap - Unlimited 

Tulokset Mylaps -sivuilta tästä >>

Saku Nurmisen ennätyskierros Youtubessa: