Uutiset

Alastaro 5.5.se alkoi

9.5.2012

SE alkoi ! 

 

RADALLE.com on Suomen suurin ratapäivien järjestäjä. Osallistu omalla autolla ratapäivät ehtivät jo osittain kadota drifting-päivien yleistyessä. Sateinen Alastaro näytti kuitenkin että ihan niille perinteisille ratapäiville on tilausta, eikä edes kylmä ja sade ei saanut lannistettua kauden avausta. Ylävarikko täyttyi autoista, radalle jonotettiin ja alavarikolla sai luisutella niin paljon kun jaksoi. Comin tunnukseksi muodostuneet Babet jaksoivat näyttää hyviltä ja Jorma juontaa, joten ainakin puitteet olivat kunnossa. 

 

TIMEATTACK on nostanut kokoajan suosiotaan. Varikolla näkyikin hyvien että tiimeillä on jo ammattimainen ote kisaan. Renkaanlämmittimiä näytti käyttävän useampikin tiimi, joita paikalla oli mukavasti. Toki mukaan mahtuu jos kilvanajo kiinnostaa. Janne Niska ajoi Subarullaan ensimmäistä kertaa sateella, tosin ei sitä menosta huomannut, sen verran vakuuttavasti Subaru liikkui. TIMEATTACK sopii hyvin ”jokamiehen” ratapaivien yhteyteen koska rata-aika jaetaan minuutteina, viivästyksiä ei tule ja menneisyyden aikataulujen venyminen oli vain muisto. 

   

JN Motorsportin Subaru on näyttelytasoinen kilpa-auto, huomattavasti Oksan Audia vähemmän huomiota herättävä nelikko on kuitenkin äärimmäisen nopea. Sateisella säällä teltasta on hyötyä.


Radalla paremmuutta ratkottiin urakalla. Saku Nurminen oli nopein, Oksan seuratessa Audilla aivan kannassa. Tekniikka murheita nähtiin ja keli oli todella haastava alkuun, radan kuivuessa ajat kuitenkin paranivat lopulta uusiin ennätyslukemiin. 

Ylävarikko täyttyi pikkuhiljaa tuning ja styling autoista. Näyttelyssä alkoi jo näkyä suomalainen sisu kun autoja puunattiin tihkusateessa. Parhaallakaan säämiskällä kun autoa ei saa kuivaksi sateessa. Pornstar Tuning toi esille Soarerin ja mekaanisesti ahdetun VR6 Golfin. Muutenkin tarjonta varikolla oli monipuolista, esillä oli amerikkalaistakin kalustoa Mustangin muodossa. Varsinaisia kausiuutuuksia ei paikalla näkynyt, mahtoiko sateinen sää vaikuttaa asiaan. 

  

Suomalasta sisua osoitti myös Virosta saapunut Omegaclub porukka, auto kun puunattiin sateesta huolimatta aivan viimeisen päälle. 

 

Parhaat autot palkittiin. Pystejä enemmän taisi lämmittää Radalle.com Babejen halaukset. Varikolla oli harvinaisen paljon Subaruja. Ahdettujen JDM autojen lisäksi paikalla nähtiin muun muassa Moonlight-tuningin vapaasti hengittävä Impreza. Kaikki Subarut kävivät myös kiertämässä rataa. 

 

Radalle.com Babe kilpailu käytiin kuvankauniiden tyttöjen kesken. Jopa juontaja oli silmiinpistävän kaunis. Tanja Myllynen juonsi kisat. Tytöt poseerasivat ahkerasti voittajien kanssa, ja kävijöiden kameroihin piirtyi varmasti kauniita muotoja. 

 


Jos juontaja näyttää tältä kuvitelkaa kilpailijat..  

 

Kylmästä säästä huolimatta tytöt jaksoivat edustaa loppuun saakka. Kun oli palkintoautojen aika siirtyä lavan eteen palkittaviksi, nähtiin, että Tanjalla on kauneuden lisäksi katu-uskottavuutta. Nainen käski siirtämään turhat ajoneuvot lavan edestä, ja heti alkoi tapahtua.

  

Alavarikolle siirretty drifting rata ei kärsinyt jääkiekkoa vaivaavasta ongelmasta. Katsojia oli sateesta huolimatta ja radalla nähtiin aika-ajoin jopa yliyrittämistä. Juha Rintasen suunnittelema rata oli riittävän hankala ajaa ja kelin kuivuttua iltaa kohti alkoi tuoksumaan kesä, renkaat kun alkoivat sulaa kuivalla radalla. 


Kuivalla radalla alkoi näkyä jo esimaistia tulevista kilpailusta, kesä tuoksui ja silmät olivat täynnä kuminkappaleita, lisää näitä. 

Lyhyellä radalla sorruttiin ajoittain jopa yliyrittämiseen. Ja sehän on fakta että show paranee mitä enemmän on yritystä.  Drifting on erittäin vakaalla harrastepohjalla suomessa. Radalle.com avauksessa nähtiin sitä perinteistä hauskanpitoa, kilpailujen vakavuus oli poissa. Haluttiin vain ajaa ja nautiskella. Se todella välittyi yleisölle. 

 

SE täkein asia, osallistu omalla autolla ratapäivät on yhä vaan SE juttu. Radalle jonotti autoja ja meno radalla oli sopivan rentoa. Driftaaminen oli kielletty moottoripyörien takia joten ajovuoroja riitti ja rataa sai varmasti kiertää tarpeeksi. Talven jäljilta kaikki kurvit olivat paikoilaan ja asfalttikin ehjää. Katuautojen joukossakin nähtiin helmiä kun rataa kiersi niin Subarua kuin BMW:tä. Iltaa kohti kuivuneella radalla nähtiin nopeita katuautoja toisensa perään. 


Kuutosmoottorinen Senator mallinen Opel nähtiin myös radalla, katuautovuorolla sai rataa kiertää omilla autoilla

Perinteinen aja omalla autolla ratapäivä toimii nykyisinkin. Onhan se kiva radalla katsoa kuinka oma vauhti riittää muihin nähden. Vaikka varsinainen kilvanajo onkin kielletty, on nopeuden vertailu muihin silti helppoa. Paikkapaikoin märkä rata hillitsi jonkin verran nopeuksia ja hinauskalustoa radalla ei juurikaan tarvittu jaan kaikki tiesivät rajansa. RADALLE.com organisaatio kiittää kaikkia osallistuja ja kävijöitä. Te teitte tapahtuman. Me vain annoimme puitteen.  

 

Tekstit ja kuvat: Jerker Jokiniemi (Kiitos hyvästä jutusta + kuvista T: toimitus)