Uutiset

RADALLE.com Gatebil Mantorp reissupäivä #1

15.6.2012

Keskiviikko alkoi kiireisesti, ensin viimeisten kamojen hakemista ja sitten auton pakkaamista kohteena Mantorp Park ja Gatebil. Mantorp Park on rata joka on valmistunut kuusikymmentäluvun loppupuolella lähelle Linköpingiä, Mantorpin pikkukylän viereen. Ratakokonaisuus käsittää nopean, 3 106 metriä pitkän moottoriradan, ison varikkoalueen sekä vieressä sijaitsevan leirintäalueen. Radan profiilia voisi Suomessa verrata lähinnä Alastaroon. Rataennätystä pitää tällähetkellä hallussaan Johnny Cecotto ajalla 1.11,69 joka ajettiin vuoden 1981 Formula 2 kilpailussa. Näytösajoissa ajettujen F1 autojen ajat ovat kuulemma "vain" 8 sekuntia nopeampia..

Reissu lähti käyntiin pikavisiitillä Turkuun. Jo valmiiksi täyteen pakattuun autoon (mm. MaxSport katusliksit, työkalut ym) ladattiin vielä hieman Motopark mainosmateriaalia ja eikun Turun satamaan. Allekirjoittanuthan on reissussa APR Finlandin kanssa yhteistyössä tehdyllä RADALLE.com Safety Car Audi A4:llä. Määränpäässä Mantorpissa auto makoilee itseään paremmassa seurassa APR:n osastolla. Matkan ensimmäinen lenkki sujui jouhevasti, mitä nyt satamassa saatiin odotella ja arpoa mille kannelle autot menevät. Laivaan päästyämme iltapalaa naamariin ja karaokebaariin istumaan ja viettämään iltaa sekä latailemaan akkuja tulevaa koitosta varten.

Torstai aamu alkoi kellon ihmettelyllä (joskus vaihtaa aikavyöhykettä, joskus ei..), ovathan ruotsalaiset ystävämme eri aikavyöhykkeellä. Kamat kantoon ja autokannelle ihmettelemään. Paatissa oli jos jonkinmoista kalustoa, karavaanareita, kiihdytyspelejä sekä tottakai oma letkamme. Pienenä vinkkinä, jos näet saksalaisen karavaanariporukan tulevan kohti, kannattaa ehdottomasti siirtyä hyvän matkan päähän turvaan, eivät meinaa juuri välitä ketä alle jää oli se sitten ihminen tai auto.

Ei muuta kuin autot laivasta pihalle ja rakentamaan sotasuunnitelmaa. Plääni valmistui nopeasti ja ensimmäinen etappi Ruotsin puolella oli aamupala. Tämähän löytyi näppärästi Mantorppiin vievän moottoritien varresta Statoilin huoltoasemalta. Miksei Suomessa ole triplakanapekonikolmioleipiä? Täydellä kuvulla on hyvä jatkaa matkaa mutta hämmennys on suuri kun poikkeammekin moottoritieltä pikkuteille joita suhaamme kymmenisen kilometriä, mielessä käy jo maisemareitin valinta mutta totuus valkenee pian. Tapahtuman järjestäjät eivät olleet aivan yhtä aamuvirkkuja kuin me joten luppoaikaa on useampi tunti. Matkan järjestäjä päättikin tehdä pienen sivumatkan Kolmårdenin eläintarhaan! Loistavaa, apinat pääsevät katsomaan apinoita.

 

Eläintarhalla on hieman kokoa, reunasta reunaan reilu 1,5km sekä useampi hehtaari. Kuvittele Korkeasaari ja kerro se vähintään viidellä. Ohjelmassa oli villilintushowta, köysirata safaria, terraariota ym ym. Ensin tullut hienoinen pettymys karisi pois ensimmäisillä metreillä. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla mikäli Tukholman visiittiä suunnittelet.

Vihdoin ja viimein pääsimme jatkamaan matkaa pienten jäätelökekkereiden jälkeen. Tässä vaiheessa kerkesi jo hieman seurata ympäristön reaktioita letkaamme. Mukanahan oli siis Virittäjistäkin tuttu kirkkaan vihreä RS6, Porsche, Audi TTRS, RADALLE.com Safety Car A4 sekä kirkkaan keltainen APR Seat Leon. Unohtamatta tietenkään urheita kuljetuskaluston joukkojamme jotka seurasivat letkaa kuin hai laivaa Transportterilla jossa APR:n teipeissä oleva kärry. Osa ihmisistä reagoi kuvaamalla kännykällä kun ohittivat letkamme, jotkin leikkisämmät yrittivät saada letkaamme vauhtia Tikkurila-tyylisellä revittelyllä.

Loppuvihdoin pääsimme perille Mantorp Parkkiin, tässä välissä kerkesin jo hukata paremman puolisoni hotelliimme Linköpingiin sekä ihmetellä respan tädin kanssa, että mikä se Gatebil oikein on. Gatebilin kanssa päällekkäin Mantorpin ympäristössä on pyöräilytapahtuma joka tuo paikalle 65000 (kyllä, 65 tuhatta) pyöräilijää joten majapaikat ovat hieman tukossa. Kyseinen täti tosin ei ollut kuullut mitään Mantorp Parkin Gatebilistä joka pukkaa paikalle sen muutama kymmenen tuhatta kävijää. Pääsinpä kouluttamaan...

Nopea kamojen purku, osaston pystytystä ja paikallisen kaluston ihmettelyä ja nukkumaan. Nyt aamupalan jälkeen kohti Mantorppia ja uusia kujeita!

p.s. Kuvat seuraavat kohta perästä!