Uutiset

Timeattack -mestari Marko Oivo Liettuassa:

4.7.2012

 

FastLap:n kauden toinen osakilpailu järjestettiin Latvan pääkaupungissa, Rigassa. Tapahtumaan osallistui yhteensä 66 autoa!

FastLap, liettualainen time attack - tapahtumien järjestäjä piti kauden 2012 toisen kisansa juhannusviikonloppuna Latvian Bikerniekin radalla.

Bikernieki on Neuvostoliiton aikana rakennettu kilparata-kompleksi joka oli koko Neuvostoliiton autourheilun helmi ja autokulttuurin mekka jossa on aikanaan vieraillut jopa Formula ykköset. Radan varrella on ollut suuret varitkot kuulemamme mukaan myös autotehdas jossa on valmistettu Volgia.

FastLap-tapahtuma koostuu kahdesta kisasta: Time Attack - ja FastLap Race - kisasta. Time Attack toimii hyvin samalla kaavalla kuin Radalle.com -tapahtumissa olemme tottuneet. Harjoitukset, kaksi lajittelua ja Super Lap. FastLap Race on kahden yhteislähdön kilpailu jossa ajetaan 10 kierrosta per lähtö. Jotta FastLap Race -kilpailuun voi osallistua on auton

täytettävä turvamääräykset jotka vastaavat hyvin paljon Suomalaisia määräyksiä.

Tapahtuman osallistujat olivat pääaiassa liettualalaisia sekä latvialaisia, mutta oli mukana muitakin kansal-lisuuksia: kuljettajapalaveri pidettiin kolmella kielellä (liettuaksi, venäjäksi ja englanniksi) jotta kaikki varmasti ymmärsivät.

Osanottajia oli yhteensä 66 autokuntaa. Mukaan mahtui aivan tavallisia pikkuautoja sekä toisessa päässä täysin tarkoitusta varten rakennettuja kokohiilikuituisia ratapelejä.

Kisan nopein ajoneuvo oli todella kevyt Lotus Elise jonka voimanlähteenä on Hondan K20Amoottori. Tehoa löytyy 270 - 280 vapaastihengittävää hevosta ja painoa kin kuuleman mukaan noin 800 kg.

Pienen liukastelun jäljiltä etupuskuri oli lejänä, viitenä kappaleena. Hieman Gorilla-teippiä ja nippusiteitä ja taas ollaan “ready to go!”
Marko Oivo

Aamu alkoi hyvin märkänä ja Bikernieki-noviisina oli hieman jännittävää lähteä hyökkäämään aikaa vastaan uudelle märälle radalle. Hyvin tehdyt pohjatyöt tuottivat kuitenkin nopeasti tulosta ja MTek Race Team kellotti harjoitusten nopeimman ajan. Radan kuivuttua hieman paikallisetkin alkoivat keräämään vauhtia ja viimein aivan harjoitussession lopussa yksi nopeamman luokan EVO peittosi suomalaisten nopeimman ajan.

Time Attack jatkui warm up -ajoilla joiden aikana kierrosajat alkoivat pikkuhiljaa lähenemään asetettuja tavotteita. Session loppupuolella kuitenkin MTek Racing Teamin Civic:stä karkasi perä radan eräässä nopeimmista kohdista ja tuloksena oli komea ulosajo lähes 170 km/h vauhdissa, sekä rikkoutunut etupuskuri. Vaurioden korjaamisen jälkeen oli juuri ja juuri aikaa ehtiä mukaan ensimäiseen lajitteluun jonka tuloksena oli1:57.151.

Toisen lajittelun alkuun mennessä rata oli jo niin kuiva, että MTek vaihtoi alle Toyo R888:t sekä sääti alustan agressiivisemmaksi. Lyhyemmän session ja hienoisten kommunikaatiokatskosten vuoksi Civicillä ehdittiin ajamaan vain renkaiden lämmittelykierrokset joiden nopeimmaksi mitattiin 1:56.235. Tämä kuitenkin riitti oman luokan selvään ykkössijaan sekä kokonaistulosten 15. sijaan.

Super Lap ajettiin täysin samalla kaavalla kuin Radalle.com -kisoissa: sisäänajokierros, lämmittelykierros, aikakierros ja jäähdyttelykierrokselta varikolle. Rauhallisesti

"otettu aikakierros toi tiimin päivän parhaan tuloksen 1:56.170 joka riitti Super Lap:n kahdeksanteen sijaan."

Lisätiedot ja tulokset Oivon reissusta: www.mtek.fi

Fast Lap tulee Suomeen Ahveniston RADALLE.com tapahtumaan elokuussa, lisätiedot: www.fastlap.lt

Katso video Oivon vedosta: