Uutiset

RADALLE.com Finals 12 kalustoa

28.9.2012

RADALLE.com Finalsseissa tullaan näkemään mielenkiintoista kalustoa kaudelta 2012. kaikki palkintosijoille päässeet on kutsuttu tapahtumaan loppukilpailuun ja parhaista parhaat palkitaan täällä. lisäksi muutamia mielenkiintoisia uutuuksia on luvassa.

Uutta Timeattack kalustoa nähtävissä RADALLE.com Finalsseissa 29.9 eli huomenna Ahveniston moottoriradalla. Kain RaceSpeck Nissan Z350 ensimmäistä kertaa radalla virallisesti. Auto on pitkälti Valtonen Motorsport käsialaa, että kohtuu nopea laite on kyseessä.

 

RÄTTÄRIT esittäytyvät radalla klo 14.20

Suomen 2CV Kilta täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja juhlistaa sitä kokouksessaan 29.9. illalla Aulangolla. Tiettävästi Suomen 2CV kilta on maailman toiseksi vanhin autojen mallikohtainen kerho, Ranskassa tiedetään olevan yksi vanhempi.  Hml:n jaos järjestää juhlaan osallistujille oheisohjelmana kokoontumisen torille, jossa rättärit ovat kaupunkilaisten nähtävissä klo 13-14.00 . Odottelen paikalle yli sataa Citroen 2CV pohjaista kuljinta. täältä rättärit jatkavat Ahvenistolle missä nähdään Suomen ennätys määrä rätti citikoita yhtäaikaa radalla.

täky tietoa rättäriden suorituskyvystä:

 Ekat 2CV -50 luvun alussa kulkivat 9 hv: voimin, pian tehot nostetiin 13  ja pikku hiljaa siten että viimeisissä tehokaimissa rättäreissä oli jopa yli 30 hv:tä. Moottorin kokokin oli noussut 0,4 litraisesta 0,6 litraan. Suomen 2CV killassa on himpun yli tuhat jäsentä ja kulkimiksi kutsuttuja autoja ainakin tuplaten.