Uutiset

VM Motorsport Show 9. - 11.11.2012

10.10.2012

VM Motorsport Show kokoaa autourheilun harrastajat ja ammattilaiset vuosittaiseen kohtaamiseen 9. - 11.11.2012 Helsingin Messukeskukseen. Kausi 2012 alkaa olla päätöksessään ja uuden kauden suunnitelmat alkavat konkretisoitua, joten alan toimijoiden on juuri oikea aika kohdata. Autourheilusta kiinnostuneille, potentiaalisille uusille harrastajille tarjotaan tänä vuonna ainutlaatuisen paljon tietoa ja nähtävää.

Miten mukaan autourheiluun?

Autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport ry tahtoo madaltaa kynnystä aloittaa autourheiluharrastus ja esittelee VM Motorsport Show’ssa lähes kaikki edustamansa lajit teemalla Miten mukaan autourheiluun? Tällä kertaa tapahtumassa ei esitelläkään vain kalleimpia pelejä ja nimekkäimpiä tähtiä, vaan  pääosassa ovat harrastajat ja juuri heille sopiva kalusto. Messuilla  asiantuntijat kertovat miten aloitetaan autourheiluharrastus. Paikalla kysymyksiin vastaamassa on myös lajin alkuaskelmerkeissä olevia harrastajia, joiden kalustoon ja varusteisiin asiasta kiinnostunut pääsee konkreettisesti tutustumaan. Harrastaja pystyy  kertomaan omista kokemuksistaan ja antamaan arvokkaita vinkkejä vasta-alkajille.

Autourheilua voi harrastaa myös muuten kuin ajamalla kilpaa. Autourheilukilpailujen järjestämisessä on aina tarvetta eri alojen osaajille mm. ajanottajille, katsastajille ja markkinoinnin osaajille. Seuratoimintaosastolla selviää, miten autourheilun kilpailuorganisaatioihin pääsee mukaan ja millaista osaamista siellä tarvitaan.

Ralli.net Live Forum

Autourheilun nettifoorumi, ralli.net, järjestää VM Motorsport Show'ssa Ralli.net Live Forumin. Esiin nostetaan alan kuumimpia aiheita, joista lavalle nousevat keskustelemaan ralli.netin aktiiviset viestittelijät yhdessä asioista vastaavien päättäjien kanssa. Odotettavissa on paljon mielenkiintoista mielipiteiden vaihtoa autourheilun ydinkysymyksistä.

Autourheilun huiput

VM Motorsport Show’ssa nähdään autourheilun huipputasoa. Citroën esittelee MM-rallisarjaa ja kalustoa yhteistyössä Neste Oil Rallin kanssa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä Formula-autoiluun ja eri lajien SM- sekä kansallisen tason sarjat ja merkittävimmät tapahtumat ovat esillä. Kotimaisten tapahtumien lisäksi mukana ovat Britannian rallisarja ja Viron suurin ralli, Rally Estonia.

Autourheilukauden päättyminen näkyy näyttelyssä palkintojen jakoina. Lauantaina 10.11. lavalla kruunataan rallin F-Cupin mestarit ja rata-autoilun puolella palkintonsa jakaa Legends Cup.

Huolto- ja katsastusnäytökset sekä ajosimulaattorit

AKK-Motorsportin osastolla esitellään kilpatiimin toimintaa huoltonäytöksissä ja tekniikkapuolen asioita autourheilukilpailun katsastustoiminnasta kertovassa pisteessä. Tapahtumassa on paljon erilaisia ajosimulaattoreita, joten siellä pääsee myös ajamisen makuun.

VM Motorsport Show on avoinna pe 9.11. klo 9-18, la 10.11. klo 10-18 ja su 11.11. klo 10-17. Tapahtuman järjestää RLO Events Oy yhteistyössä Suomen Messujen kanssa. Samaan aikaan järjestetään Elma – Helsingin maaseutumessut, Metsämessut, Kädentaito-messut ja OutletExpo. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina on Lemmikkimessut. Kaikkiin kuuteen tapahtumaan pääsee tutustumaan samalla lipulla.

Lisätietoja: RLO Events Oy, Terhi Heloaho, puh. 040 6822 662, terhi.heloaho@rloevents.fi

Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@finnexpo.fi

www.motorsportshow.fi