Uutiset

RADALLE.com joukkue 25h kilpailussa

25.1.2013

RADALLE.com 25h Karting Team 2013:

RADALLE.com (BUSINESS)
Aki Salmela JJ
Antti Oksa
Erno Vahhtera
ismo Teinilä
Jesse Majalahti
Jutta Haverinen
Marko Haverinen 
Marko Miettinen
Mika Särkelä
Niko Pesonen
Noora Koivisto
Saku Nurminen
Petteri Kellokumpu
Janne Oksa
Teppo Laukkanen 
Tom Westerlund

Aiheesta mediassa:

Turun Sanomat

Iltalehti

Kic.fi

Iltasanomat

 

Kilpailun reaaliaikainen live-seuranta osoitteessa www.kic.fi/live

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 25.-26. päivä ajetaan Helsingissä Kart in Clubilla 25 tunnin kartingkilpailu. Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut 13 joukkuetta, ja tämän lisäksi Suomalainen huippukuljettaja Markus Niemelä, aikoo selviytyä 25 tunnin rupeamasta yksin.
Kilpailu kerää tapahtumaan suomalaisia ja ulkomaalaisia huippukuljettajia eri autourheilulajeista. Edustettuna on karting, rata-autoilu, ralli, NASCAR ja rallicross. Nopeasti laskettuna reilun 200 kuljettajan joukosta löytyy yli 100 henkilökohtaista Suomen, Pohjoismaiden, Euroopan ja Maailman mestaruutta.
- Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, ja tiedän, että tänä vuonna kilpailun voitosta tulee todella tiukka kisa. Mahdollisia voittajajoukkueita on puolen tusinaa, luvassa on todella mielenkiintoinen kilpailu, kertoo kilpailun organisaattori Sami Lappalainen Kart in Clubilta.

Kilpailu starttaa perjantaina 25. päivä kello 17.00 ja ruutulipulle saavutaan lauantai iltana kello 18.00. Olosuhteet kilpailun aikana muuttuvat ja luvassa on yllätyksellisiä elementtejä.
- Harva kai on ajanut tammikuun lopussa pääkaupunki seudulla vesisateessa kartingautolla. Kilpailun aikana on luvassa vesisadetta ja vielä sisätiloissa. Meillä on kastelujärjestelmä jolla voimme kastella osan radasta, ja se tulee erottamaan jyvät akanoista. Slicksi renkailla kun ajetaan vesisateessa, vastaa se samaa asiaa kuin ajaisi kesärenkailla jäällä. Vauhti on todella hidas, ja kuljettajan itsehillintä ratkaisee siinä vaiheessa paljon, valaisee Lappalainen ajamista liukkaalla radalla.

25 tunnin kilpailuun kuuluu myös yhdeksän sprinttikilpailua joihin startataan Pacecarin perästä. Sprinttikilpailuiden pituus vaihtelee 20 kierroksesta 80 kierrokseen. Eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan kisan päätteeksi. Myös yöaikaan on luvassa mielenkiintoinen uutuus:

- Yöllä koko kartinghalli pimenee ja autoihin on asennettu ensimmäistä kertaa Suomessa ledivalot. Yöaika on sitten ajettava ledivalojen avulla. Tunnelma on sama kun Le Mansin 24 tunnin kilpailussa, ainoastaan vauhdit on paljon maltillisemmat. Kierrosajat tulevat varmasti muuttumaan, ja perässä on helppo ajaa kun näkee missä edellä ajava jarruttaa ja kääntää mutkaan, kertoo Lappalainen yöajoon liittyvistä asioista.

Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan ja jännittävimmät hetket ovat varmastikin perjantai illan startti, ensimmäinen sprinttikisa kello 20.00 ja puolenyön aikaan starttaava kolmas sprinttikisa.
Lauantaiaamuna tapahtumat jatkuvat heti aamutoimaan jolloin luvassa on yllätyksellistä ohjelmaa.

Tutustu kilpailun nettisivuihin


RADALLE.com karting jatkuu Pääsiäisenä 2013!

29.3.2013 ajetaan 2h endurance kello 19-21. Kerää 3-6 hengen joukkue ja ilmoittaudu osoitteeseen info@radalle.com

Lisätiedot kilpailusta helmikuun aikana sivuiltamme!