Uutiset

Turussa Artukaisissa mm. Rallisprinttiä ja Supermotoja!

6.5.2004

Radalle.comin avaus kaudelle 2004 sisältää mm. Rallisprint-autoja ja niiden näytösajoja! Paikalle saapuu myös harvinainen keskimoottorinen Renault Clio.


Rallisprintiä ajetaan vuodessa ympäri Suomea hurja määrä, noin 80 kisaa. Radat ovat kahden ja neljän kilometrin väliltä, eikä kartanlukijaa käytetä. Kisassa ajetaan sama pätkä kahdesta kolmeen kertaa määrätyssä järjestyksessä ja paras aika jää voimaan. SM-sarja käsittää kuusi osakilpailua vuodessa. Kalustoa on laidasta laitaan harrastelijaluokan vanhoista autoista uusiin ralliautoihin.

Kuvan Fiesta on vuodelta 93 ja Supran turbolla ahdetusta Volvon moottorista kuritetaan kilon ahtopaineilla 300 kaakkia ja 390Nm vääntöä!

Moottoripyöräpuolella nähdään sekä Korttelikiertäjien, että Supermoto-kaluston näytösajoja.

Supermoto on kalustoltaan vapaa luokka, jonka radat ovat hyvin vaihtelevia sisältäen soraa, asfalttia, tiukkoja ja loivia mutkia joka alustalla. Laji sai alkunsa 80-luvun kiistoista roadracing- ja motocross-kuskien paremmuudesta. Pyörät ovat tavallisesti motocross vehkeitä madalletuin rungoin, 17" vanteilla ja katurenkailla, eli sladit ovat pitkiä ja näyttäviä! Nelitahtiset, useinmiten 500 kuutioiset koneet on viritetty siten, että suorilla kiritään n. 200km/h vauhdit.

Korttelikiertäjät on showryhmä, joiden näytösajot ovat savunkatkuisia ja sisältävät paljon huikeita stuntteja! Mukana nyt ensimmäistä kertaa myös nelipyöräisen pyörittelyä, elikkäs temppuja crossi-mönkijällä! Tiedossa mm. 90 asteen keulimiskulmia ja kahdella renkaalla ajoa kylki edellä! Kumit jäävät siis katuun ihan vehkeistä riippumatta. Osa tästä porukasta ajelee myös Supermotoa, joten taitoa ja vauhtia piisaa!

Sääkin näyttää suosivan kauden avausta, joten tapahtumassa riittää nähtävää jälleen kerran! Turussa tavataan!
MAJOITUSMikäli tulee tapahtumaan kauempaa, löytyy majoitus paikka aivan Alueen vierestä. Hotelle Artukaisten Paviljonki puh 02-284 4000 sijaitsee aivan Radan kupeessa. hinnat H2 66e/vrk H1 55e/vrk

lisätiedot klikkaa tästä.